Artikkelit

Blomqvist: Pohjoismainen yhteistyö vahvistaa yhteiskuntiamme

Huomenna 23. maaliskuuta vietetään Pohjolan päivää. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa pohjoismaisen yhteenkuuluvuuden ja pohjoismaisen yhteistyön suurta merkitystä. Viimeiset vuodet ovat olleet mullistavia. Ensin koronapandemia järkytti turvallisuuden tunnettamme, ja nyt Venäjän julman, täysimittaisen Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyssodan myötä meillä on sota Euroopassa. Tänä aikana pohjoismaisen yhteistyön tärkeys on noussut selkeästi esille sekä yhteistyölle asetettujen odotusten että yhteistyön kehittämismahdollisuuksien osalta, Blomqvist korostaa.

Blomqvist: Perhe- ja työelämän yhdistämisen pitäisi olla helppoa

Vuosittain 19. maaliskuuta vietetään Minna Canthin päivää ja tasa-arvon päivää, jota vietetään Canthin syntymäpäivän muistoksi. Canth oli aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka rikkoi monia lasikattoja 1800-luvun lopulla ja teki merkittävän uran kirjailijana ja toimittajana maassamme. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist muistuttaa tasa-arvon päivänä, että on tärkeää jatkaa aktiivista työtä, jotta saavuttaisimme tasa-arvoisemmat työmarkkinat.

Blomqvist: Naisten tasavertaiset oikeudet ovat kaikkien vastuulla

Tänään, 8. maaliskuuta, kansainvälisenä naistenpäivänä kiinnitämme huomiota työhön naisten oikeuksien puolesta. Se, että kaikilla sukupuolesta riippumatta on yhtäläiset oikeudet, mahdollisuus osallistua yhteiskuntaan ja valta muokata omaa elämäänsä ovat perustavanlaatuisia ihmisoikeuksia, sanoo tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist. Tasa-arvo on hyvinvoivien ja menestyvien yhteiskuntien edellytys. Suomi pärjää hyvin kansainvälisissä mittauksissa sukupuolten tasa-arvon osalta, mutta meillä on vielä paljon parantamisen varaa. Naisiin kohdistuva väkivalta on todella suuri yhteiskunnallinen ongelma maassamme.

Ministeri Blomqvist osallistuu tyttöjen ja naisten oikeuksien huippukokoukseen

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist johtaa Suomen valtuuskuntaa YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan (Commission on the Status of Women, CSW) istunnossa. Toimikunnan 67. kokous pidetään 6.-17. maaliskuuta New Yorkissa. Istunnon pääteemana on sukupuolten tasa-arvon edistäminen innovaatioiden, teknologisen kehityksen ja koulutuksen kautta. CSW on YK:n toiseksi suurin vuosittainen tapahtuma yleiskokouksen jälkeen.

Blomqvist: Eduskunnassa laaja yhteisymmärrys Nato-jäsenyydestä

Eduskunta on tänään (1.3.) hyväksynyt hallituksen esityksen Suomen Nato-jäsenyydestä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on tyytyväinen, että eduskunta on antanut selkeän viestin asiassa ja että Suomi on nyt saattanut tämän osan liittymisprosessista päätökseen.

Thomas Blomqvist: Ukrainan asia on meidän

Tänään (24.2.2023) tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan. Vuosi sitten Euroopan turvallisuuspoliittinen tilanne järkkyi perusteellisesti ja heräsimme muuttuneeseen maailmaan. Vuoden ajan ukrainalaiset ovat käyneet sinnikkäästi taistelua maansa, demokratiansa ja vapautensa puolesta. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa jatkuvan solidaarisuuden merkitystä Ukrainaa kohtaan.

Blomqvist: Hallituksen kunnianhimoinen tasa-arvotyö tuottaa tulosta

Tällä hallituksella on ollut kunnianhimoisia tavoitteita tasa-arvon suhteen, ja tasa-arvo-ohjelman tänään julkaistun loppuraportin mukaan suurin osa ohjelman 55:stä tavoitteesta on saavutettu tai hyvällä tiellä. Suuri osa hallitusohjelman kirjauksista tasa-arvoon liittyen on sisällytetty tasa-arvo-ohjelmaan, mutta joitakin toimenpiteitä on toteutettu ohjelman ulkopuolella, kuten perhevapaauudistus ja samapalkkaisuusohjelma. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist esitteli tasa-arvo-ohjelman loppuraporttia keskiviikkona (22.2.), kun sitä käsiteltiin hallituksen iltakoulussa.

Blomqvist: Maataloudelle tarvitaan kriisitukea

Eduskunta käsitteli tänään ehdotuksen maatilojen sähkö- ja lannoitekustannusten nousun tueksi.

Blomqvist: Vety, suuri mahdollisuus Suomelle

Tänään hyväksyttiin hallituksen periaatepäätös vedystä. Suomesta on tarkoitus tehdä kilpailukykyinen ja ennustettava vetytalouden investointiympäristö. Ohjelmaan sisältyviä konkreettisia toimenpiteitä ovat lupaprosessien sujuvuuden takaaminen, sähköisten polttoaineiden sisällyttäminen jakeluvelvoitteeseen, infrastruktuurin laajentaminen sekä EU:n ja kansallisen rahoituksen kanavointi erilaisiin kehityshankkeisiin.

Blomqvist: Nollatoleranssi seksuaalista häirintää kohtaan

Seksuaalinen häirintä on edelleen suuri yhteiskunnallinen ongelma ja se on ristiriidassa jokaisen yksilön yksityisyyden ja turvallisuuden oikeuden kanssa. Ongelmasta eroon pääsemiseksi tarvitaan pitkäjänteistä työtä, huomauttaa pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist. Ministeri Blomqvist osallistuu tänään (8.2) pyöreän pöydän keskusteluun häirinnän ehkäisystä ja tasavertaisen kohtelun lisäämisestä pelastusalalla.

Blomqvist: Rajaestetyöllä on merkitystä pohjoismaisten kansalaisten arjessa

Hallituksen selonteko pohjoismaisista rajaesteistä käsitellään tänään (2.2.) palautekeskustelussa eduskunnassa. Rajaesteillä tarkoitetaan lakeja, julkisia määräyksiä tai menettelyjä, jotka estävät henkilöiden vapaata liikkuvuutta tai yritysten mahdollisuuksia toimia rajojen yli Pohjoismaissa. Selontekotyötä johtanut pohjoismainen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on tyytyväinen, että ulkoasiainvaliokunta korostaa mietinnössään rajaestetyön ja sen tärkeyden esille tuomisen merkitystä selonteon kautta.

Blomqvist: Sukupuolten tasa-arvon vahvistamiseksi tarvitaan pitkäjänteistä työtä

Eduskunta käsitteli tänään (1.2) palautekeskustelussa valtioneuvoston tasa-arvopoliittista selontekoa. Selonteossa hallituksen tasa-arvopolitiikka on muotoiltu seitsemän pitkän aikavälin tavoitteen kautta sekä kansalliselle että kansainväliselle tasa-arvopolitiikalle. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on johtanut selonteon valmiiksi saamista ja on tyytyväinen, että raportin käsittely on edennyt näin pitkälle.

Blomqvist: Työ sen eteen, että Pohjoismaat olisivat maailman kestävin ja integroitunein alue on erittäin ajankohtaista

Pohjoismaiden pääministerit päättivät elokuussa 2019, että Pohjoismaiden tulee olla maailman kestävin ja integroiduin alue vuoteen 2030 mennessä. Vision toteuttamiseksi laadittiin pohjoismaisten yhteistyöministerien johdolla toimintasuunnitelma. Pohjoismainen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa vision ajankohtaisuutta ja korostaa, että on tärkeää jatkaa systemaattista työtä vision toteuttamiseksi.

Blomqvist: Kuluttajien sähkötuki on kotitalouksille tärkeä

Thomas Blomqvist on ollut mukana ministerityöryhmässä, joka sopi kotitalouksien, joilla on ylisuuret sähkölaskut, tukien esityksestä. Ehdotus vaatii vielä joitain teknisiä säätöjä ja hienosäätöä, mutta se annetaan eduskunnalle jo ensi viikon alussa.

Hyvä päätös Länsi-Uudellemaalle ja koko Suomelle

– Monet palaset loksahtavat paikoilleen ja monet poliittiset päätökset ovat perustana, kun norjalainen Blastr Green Steel ilmoittaa tekevänsä monen miljardin dollarin investoinnin ilmastoälykkääseen teräksen tuotantoon Suomessa ja Länsi-Uudellamaalla, sanoo pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.

Blomqvist iloitsee lisäpanostuksesta valtatie 25:n turvallisuuteen

Eduskunnan talousvaliokunta on tänään julkistanut ne muutokset, joita eduskunta ehdottaa ensi vuoden valtion budjettiin. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (RKP) on erityisen iloinen Uudenmaan tiehankkeisiin tehdyistä panostuksista sekä lisäresursseista Naisten linjalle, jolla on erittäin tärkeä toiminta haavoittuvassa asemassa olevien naisten auttamisessa.

Thomas Blomqvist: Kansallinen elintarviketuotanto on tärkeä valmiuskysymys

– Koronapandemia ja Ukrainan sota ovat saaneet meidät heräämään uudella tavalla kysymyksiin kuten huoltokyky, omavaraisuus ja resilienssi. Maatalouden on kyettävä täyttämään keskeinen tehtävänsä ja tarjoamaan meille ruokaa kaikissa olosuhteissa nyt ja tulevaisuudessa. Kansallinen elintarviketuotanto on erittäin tärkeää jokaiselle maalle. Siksi maataloustukia on myös maissa, joissa on huomattavasti lämpimämmät ja viljavimmat olosuhteet kuin täällä Suomessa, sanoo pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.

Blomqvist: Omaisuuden suoja on yhteiskuntamme perusta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korosti puheessaan RKP:n puoluevaltuustossa maanomistajien oikeuksia sekä omaisuuden suojaa

Blomqvist: Miehillä on oltava paremmat mahdollisuudet toteuttaa itseään ja pitää huolta terveydestään

Lauantaina 19.11. vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist muistuttaa, että tasa-arvotyö koskee ja hyödyttää myös miehiä.

Blomqvist: Yrittäjyys on hyvinvointiyhteiskunnan perusta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vieraili maanantaina Länsi-Uudellamaalla ja tutustui alueen yrittäjyyteen. Blomqvist keskusteli Raaseporin kaupungin operatiivisen johdon kanssa kunnan roolista yrittäjyyden kehittämisessä ja työllisyyden tukemisessa. Blomqvist vieraili sen jälkeen Geberitissä, jonka jälkeen ohjelmassa oli Fiskarsin tehdas Pinjaisissa.

Blomqvist: Isien mahdollisuuksia olla läsnä lastensa arjessa on vahvistettava

Sunnuntaina vietämme isänpäivää. Päivän yhteydessä pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist muistuttaa, kuinka tärkeää on, että isille on mahdollisuus olla läsnä lastensa arjessa vuoden jokaisena päivänä. Se on tärkeää sekä lapsille että isille.

Blomqvist: Uudistettu aborttilaki vahvistaa naisten itsemääräämisoikeutta

Eduskunta hyväksyi aborttilakimuutoksen äänin 125–41. Muutos tarkoittaa muun muassa sitä, että jatkossa raskaus olisi mahdollista keskeyttää omasta pyynnöstä raskausviikon 12 loppuun asti. Täten poistettaisiin myös vaatimus kahden lääkärin lausunnosta.

Blomqvist: Merenkurkun alue on erinomainen esimerkki rajat ylittävästä pohjoismaisesta yhteistyöstä

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa raja-alueiden välistä yhteistyötä pohjoismaisen yhteistyön vahvuutena. Tiivis rajat ylittävä yhteistyö tarjoaa monia etuja ja edistää pohjoismaista visiota olla maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä.

Blomqvist: Tyttöjen taloudellinen itsenäisyys on keskeinen osa tasa-arvoa

Tänään, Kansainvälisenä tyttöjen päivänä, juhlimme tyttöjen voimaa, mutta kiinnitämme myös huomiota siihen työhön, joka on vielä tehtävä tyttöjen aseman parantamiseksi, ympäri maailmaa. Kansainvälisen tyttöjen päivän teemana on tänä vuonna tytöt ja talous. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa tyttöjen koulutuksen merkitystä taloudellisen itsenäisyyden saavuttamiseksi.

Blomqvist: HUS:n ehdotukset, joita on mahdoton hyväksyä!

HUS on tänään (28.9) esittänyt ehdotuksen vähentää merkittävästi Uudenmaan pienempien sairaaloiden toimintaa. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri ja kansanedustaja Thomas Blomqvist pitää näitä ehdotuksia mahdottomana hyväksyä.

Blomqvist: Vihdoinkin translaki uudistetaan!

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on tyytyväinen, että hallitus on tänään (22.9.) antanut eduskunnalle uuden sukupuolen määrittelyä koskevan lakiesityksen. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1. tammikuuta 2023.

Blomqvist: Suomen on oltava syrjinnästä vapaa ja tasa-arvoinen yhteiskunta

Eduskunta on tänään (14.9) käsitellyt lähetekeskustelussa tasa-arvo poliittisen selonteon. Selonteko on valmistunut pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin johdolla.

Blomqvist: Toimeentulo, puolustus ja yrittäjyys

Hallitus päätti budjettineuvottelunsa tänään. Budjetti sisältää muun muassa tukia puolustusvalmiuteemme, sähkölämmitteisissä taloissa asuville ja korkeista sähkökustannuksista kärsiville, sekä toimenpiteitä ostovoiman ja yrittäjyyden turvaamiseksi.

Blomqvist: Vapaa liikkuvuus on pohjoismaisen yhteistyön kulmakivi

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa vapaan liikkuvuuden turvaamisen merkitystä Pohjoismaissa, kaikissa tilanteissa. Blomqvist vierailee tänään (29.8) Tornio-Haaparannalla yhdessä ruotsalaisen ministerikollegansa Anna Hallbergin kanssa.

Blomqvist: Tärkeä päätös lisärahoituksesta

Valtioneuvosto päätti torstaina 25.8. jakaa Länsi-Uudenmaan ja Vantaa-Keravan hyvinvointialueille yhteensä vajaa 25 miljoonaa valtionavustusta. Varat tulee käyttää sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen ICT-kuluihin. Valtionavustus on kertaluonteinen kulukorvaus vuoden 2022 aikana syntyville kuluille. Pohjoismaisen yhteistyön- ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on tyytyväinen päätökseen.

Blomqvist: Työ sateenkaariihmisten oikeuksien puolesta on jatkuttava!

Tänään juhlitaan Helsinki Pridea. Tapahtuman tarkoituksena on huomioida, että yhtäläiset oikeudet kuuluvat kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin mukaan Pride-liike on erittäin tärkeä ja sitä tarvitaan edelleen tänä päivänä. Blomqvist vieraili viikon alussa Oslossa yhdessä pohjoismaisten yhteistyöministerien kanssa muistamassa juhannuksen aikana tapahtuneessa iskussa kuolleita ja loukkaantuneita.

Blomqvist: On tärkeää turvata pohjoismainen näkökulma kaikissa tilanteissa

Pohjoismaiset yhteistyöministerit ovat tänään antaneet yhteisen lausuman, jossa he korostavat pohjoismaisen näkökulman turvaamisen tärkeyttä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa käynnissä olevaa tärkeää pohjoismaista yhteistyötä huoltovarmuuden ja valmiuden kehittämiseksi. Työ alkoi Suomen puheenjohtajuuskaudella Pohjoismaiden ministerineuvostossa viime vuonna ja jatkuu nyt Norjan johdolla.

Blomqvist: Energiasiirtymä tuo mukanaan suuria mahdollisuuksia

Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, korostaa päästöttömään energiaan siirtymisen ja energiantuotannon omavaraisuuden lisäämisen merkitystä. Ministeri Blomqvist vieraili Kristiinankaupungissa, Kaskisessa ja Närpiössä 13. kesäkuuta ja tapasi muun muassa yrityksiä, jotka ovat panostaneet uusiutuviin ratkaisuihin.

Blomqvist: Yrittäjyyttä ja elinvoimaista alkutuotantoa tarvitaan

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa koko Uudenmaan kehittämisen merkitystä – myös pienempien kaupunkien ja maaseudun. Ministeri Blomqvist vieraili Lapinjärvellä, Loviisassa ja Myrskylässä 30.5.2022. Elämme epävarmoja aikoja, mikä korostaa maaseudun roolia huoltovarmuuden ja valmiuden kannalta.

Thomas Blomqvist: Yrittäjyys on tärkeää vaikeinakin aikoina

– RKP ja hallitus ovat tehneet suuria ja tarpeellisia investointeja kasvuun ja työllisyyteen. Nykyinen työllisyysaste on ennätystasolla. Hallituksen päättämät toimenpiteet tuottavat nyt tulosta, sanoo pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist, joka keskusteli maanantaina yrittäjyydestä Länsi-Uudenmaan yrittäjien kanssa.

Thomas Blomqvist: Kokonaisturvallisuus koostuu useista osista

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, Thomas Blomqvist, korostaa RKP:n puoluekokouksen puheessaan, kuinka kokonaisturvallisuutemme rakentuu useista osista, joita on suojeltava. Vahva yhteiskunta on yhtenäisempi ja selviytyy paremmin kriiseistä.

Blomqvist: Historiallinen päätös Suomen turvallisuuden puolesta

Valtionjohto on tänään tehnyt historiallisen päätöksen: Suomi hakee Naton täysjäsenyyttä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist pitää päätöstä myönteisenä ja korostaa, että hallitus toimii suomalaisten turvallisuuden takaamiseksi.

Blomqvist: Hoitotakuu lisää turvallisuutta

Hallitus antoi eilen eduskunnalle lakiesityksen kiireettömän hoidon hoitotakuun parantamisesta. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri ja hallituksen sosiaali- ja terveysasioiden ministerityöryhmän jäsen Thomas Blomqvist näkee esityksen yhtenä hallituskauden keskeisimmistä panostuksista terveydenhuoltoon.

Blomqvist: Eurooppa-päivä on tärkeämpi kuin pitkään aikaan

Tänään vietetään Eurooppa-päivää. Päivää vietetään, koska Ranskan ulkoministerin Robert Schumanin esittämä julistus allekirjoitettiin 9. toukokuuta 1950. Julistuksen, jonka voidaan sanoa luoneen perusta Euroopan unionille, tarkoituksena oli luoda pysyvä rauha ja vapaus Euroopassa. Kun julistus allekirjoitettiin, oli sodan päättymisestä vain muutama vuosi ja maat haluttiin sitoa lähemmäksi toisiaan, jotta vältettäisiin uuden sodan syttyminen.

Blomqvist: Korkeakoulut ovat alueellisen kehityksen kulmakiviä

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vieraili ammattikorkeakoulu Noviassa, Raaseporissa maanantaina 2. toukokuuta. Vierailun aikana keskusteltiin ajankohtaisista koulutusasioista ja ammattikorkeakoulun merkityksestä koko seudulle.

Anna Oksanen on ministeri Thomas Blomqvistin uusi eduskunta-avustaja

Raaseporilainen Anna Oksanen on pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin uusi eduskunta-avustaja. Oksanen on kauppatieteiden kandidaatti ja suorittaa parhaillaan viimeisiä opintojaan Åbo Akademin kauppakorkeakoulussa. Oksanen aloitti tehtävässä 11. huhtikuuta.

Blomqvist ehdolle eduskuntavaaleihin

Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, lähtee ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleihin.

Blomqvist: Uuden turvallisuuspoliittisen tilanteen ajantasainen ja kattava analysointi on tärkeää

Hallitus antoi tänään eduskunnalle selonteon turvallisuuspoliittisen ympäristön muutoksesta. Kyseessä on hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon täydennys. Selonteko annetaan, koska Suomen turvallisuuspoliittisessa tilanteessa on tapahtunut suuria muutoksia Venäjän hyökkättyä Ukrainaan.

Blomqvist: Tärkeitä päätöksiä joilla viedään energiahuoltomme pois fossiilisesta tuontienergiasta

Varautumisen ministerityöryhmä päätti tänään suuntaviivoista, joilla turvataan kohtuuhintaisen energian tuotanto, kansallinen huoltovarmuus sekä nopeutetaan energiamurrosta pois fossiilisista polttoaineista.

Blomqvist kehysriihestä: Tarvittavia päätöksiä vaikeassa tilanteessa

– Poikkeuksellinen ja vaikea tilanne joka vallitsee synnytti yhteisymmärryksen, jonka ansiosta hallitus pääsi ennätysajassa sopuun kehysbudjetista. Oli tärkeää sopia tarvittavista toimenpiteistä toimitusvarmuuden vahvistamiseksi lyhyellä aikavälillä ja samalla laatia suuntaviivat pidemmällä aikavälillä tarvittaville rakennemuutoksille, sanoo pohjoismainen yhteistyö- ja tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist.

Blomqvist: Tärkeä päätös maan omavaraisuuden kannalta

Hallitus päätti tänään 300 miljoonan euron tuesta kotimaisen maatalouden turvaamiseksi.

Blomqvist: Seksuaalisen häirinnän vastainen työ vaatii asennemuutosta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa, ettäkaikki seksuaalisen häirinnän tapaukset on otettava vakavasti. Häirintää ei koskaan saa vähätellä. On tärkeää luoda ilmapiiri, jossa seksuaalisen ja muun häirinnän kohteiksi joutuneet uskaltavat ilmoittaa häirinnästä ja jossa he kokevat voivansa luottaa siihen, että he saavat tukea ja apua.

Blomqvist: Yhteistyö vahvistaa Pohjoismaita

23. maaliskuuta vietämme Pohjolan päivää. Tänä päivänä, 60 vuotta sitten, allekirjoitettiin Helsingin sopimus, joka on virallisen pohjoismaisen yhteistyön oikeudellinen kehys. Tänä vuonna juhlimme pohjoismaista yhteistyötä uudessa ja vakavassa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Blomqvist: Maataloussektorin tukipaketti on tarpeellinen

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, Thomas Blomqvist, on iloinen siitä, että hallitus on päättänyt valmistella 300 miljoonan euron tukipaketti maataloussektorille. Hallitus valmistelee nopealla aikataululla toimenpiteitä, joiden avulla voidaan helpottaa kannattavuuskriisiä, joka on pahentunut Venäjän Ukrainan hyökkäyksen vuoksi, ja vahvistaa kansallista huoltovarmuutta.

Blomqvist: Kunnianhimoinen ilmastolaki tukee ilmastotavoitteitamme

Hallitus on tänään antanut esityksen ilmastolaiksi. Hallitusten välinen ilmastonmuutospaneeli IPCC julkaisi edellisellä viikolla uuden raportin, joka käsittelee ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja sopeutumista muutoksiin.

Blomqvist: Seksuaalirikoslainsäädännön uudistus on historiallinen tasa-arvouudistus

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist iloitsee hallituksen esityksestä seksuaalirikoslainsäädännön uudistamiseksi, joka annettiin tänään eduskuntaan. Esitystä on valmisteltu oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin johdolla.

Blomqvist: Junaliikenteen turvaaminen on tärkeää

Hallitus on tänään päättänyt junaliikenteen kilpailutuksesta vuoteen 2030 asti. Päätös mahdollistaa liikenne- ja viestintäministeriön hankittavaksi henkilöliikenteen ostoliikennettä Helsingin seudun liikenteen matkustusalueen ulkopuolelta n. 30 miljoonalla eurolla vuodessa VR Groupilta.

Blomqvist: Isänpäivä ja tasa-arvoinen vanhemmuus tärkeitä ympäri vuoden

Sunnuntaina vietämme isänpäivää ja juhlistamme isyyttä, vanhemmuutta ja yhdessäoloa. Päivän myötä Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist muistuttaa isien oikeudesta tasa-arvoiseen vanhemmuuteen

Blomqvist: Omaisuudensuojaa ei saa heikentää

RKP:n puoluevaltuuston kokouksessa 9. lokakuuta Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist painotti omaisuudensuojan merkitystä ja ilmaisi huolensa siitä, että ymmärrys omaisuudensuojaa kohtaan tuntuu olevan vähenemässä.

Blomqvist: Määrätietoista tasa-arvotyötä tarvitaan sekä Suomessa että EU:ssa

Tasa-arvopäivät järjestetään tänä vuonna 6-7. lokakuuta. Tasa-arvopäivien aikana järjestetään keskustelu HBTIQ-oikeuksista Euroopassa osana EU:n tulevaisuuskonferenssia.

Blomqvist: Tervetullut kokeilu yksinyrittäjien rekrytointituesta

Hallitus on tänään antanut esityksen eduskunnalle rekrytointituen kokeilusta. Kokeilun tavoitteena on alentaa kynnystä palkata ensimmäinen työntekijä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist joka myös on työllisyyden edistämisen ministerityöryhmä jäsen pitää kokeilua tervetulleena ja tärkeänä askeleena yrittäjyyden helpottamiseksi, työllisyydelle ja kasvulle.

Blomqvist: Perhevapaauudistus tukee tasa-arvoista vanhemmuutta

Hallitus on antanut esityksen perhevapaauudistuksesta eduskunnalle tänään. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist iloitsee esityksestä, joka on tärkeä askel perhevapaajärjestelmämme nykyaikaistamisessa.

Blomqvist: Metsäpolitiikan on oltava myös kansallinen asia tulevaisuudessa

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa, että valmistelussa olevan EU:n metsästrategian on oltava tasapainossa, ja että siinä tulee tasapuolisesti nostaa esiin kaikkia metsiin liittyviä arvoja. Metsät ovat EU:lle tärkeitä monesta näkökulmasta: sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannalta. Metsät ovat erityisen tärkeitä meille suomalaisille.

Thomas Blomqvist: Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen hyväksyminen on historiallinen päätös

Eduskunta hyväksyi tänään sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen . Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon minister ja sote-uudistusta käsittelevän ministerityöryhmän jäsen Thomas Blomqvist on tyytyväinen, että uudistus nyt etenee.

Blomqvist: Työllisyys ja elinvoima alkavat kunnista

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa, että työllisyydellä ja elinvoimalla on suuri merkitys kuntavaaleissa.

Blomqvist: Tarvitaan panostuksia yrittäjyyteen

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist painottaa yritysten roolia kasvun, hyvinvoinnin ja työllisyyden vahvistamisessa kansallisesti ja kansainvälisesti.

Blomqvist: Kilpailukyky ratkaisee teollisuuden tulevaisuuden

– Suomen teollisuuden kilpailukyvyn vahvistaminen on ensisijaisen tärkeätä metsäteollisuuden viimeaikaisten lakkauttamispäätösten valossa, sanoo Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.

Blomqvist: Hyvä että luontoarvoja ja metsästystä turvataan osassa Uudenmaan suojelualueita

– Olen iloinen päätöksestä perustaa uusia suojelualueita Uudellamaalle ja siitä, että luontoarvoja turvataan rajoittamatta metsästysmahdollisuuksia täysin, sanoo Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tas-arvon ministeri. Suojelualueita perustamalla edistämme arvokkaita uusmaalaisia luontoarvoja samalla tiedostaen metsästyksen tärkeän roolin liikenneturvallisuuden, luonnon monimuotoisuuden sekä virkistyksen kannalta.
Valtioneuvosto on tänään päättänyt perustaa 29 luonnonsuojelualuetta valtion maille Uudellamaalla. Kokonaispinta-ala on 5 883 hehtaaria, josta 5 099 hehtaaria maa-alueita ja 784 hehtaaria vesialueita. Ympäristöministeriön asetuksella suojellaan tämän lisäksi 2 300 hehtaaria.

Pohjoismaista yhteistyötä on tärkeä edistää

Tänään vietetään Pohjolan päivää. Pohjoismaat allekirjoittivat 23. maaliskuuta 1962 Helsingin sopimuksen, joka edelleen on perusta sekä parlamentaariselle että hallitusten väliselle yhteistyölle. Pohjolan päivä antaa tilaisuuden juhlistaa pohjoismaista yhteenkuuluvuutta ja pohjoismaiden välistä tiivistä yhteistyötä. Kuluneen vuoden aikana koronapandemian seuraukset ovat kuitenkin herättäneet kysymyksiä pohjoismaisesta yhteistyöstä.

Blomqvist: Vihapuheella ja häirinnällä ei ole paikkaa yhteiskunnassamme

Tänään 19. maaliskuuta vietetään Minna Canthin päivää ja tasa-arvon päivää. Vaikka me monella tapaa elämme tasa-arvoisemmassa yhteiskunnassa kuin koskaan aikaisemmin on selvää, että tasa-arvotyö on vielä kesken. Tämä näkyy muun muassa vihapuheessa ja härinnässä, joka kohdistuu erityisesti naisiin, sekä verkossa että muualla.

Blomqvist: Tasa-arvotyötä tarvitaan edelleen

Tänään 8. maaliskuuta vietetään naistenpäivää. Voimme olla ylpeitä miten pitkälle Suomi on päässyt tasa-arvon saralla. Tästä voimme kiittää naisoikeusaktivisteja ja – organisaatioita heidän väsymättömästä työstään. Hallituksen selvä tavoite on tehdä Suomesta tasa-arvon johtava maa. Samalla on todettava, että pitkäaikaisia tasa-arvon haasteita löytyy vielä Suomessa, kuten palkkaerot ja naisiin kohdistuva väkivalta. Tasa-arvotyö on yhtä tärkeää vuonna 2021 kuin aikaisemmin.

Carolina Nordling nimitetty ministeri Blomqvistin erityisavustajaksi

Carolina Nordling on kutsuttu pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin erityisavustajaksi.

Thomas Blomqvist: Perhevapaauudistus on tärkeä askel kohti tasa-arvoista vanhemmuutta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist pitää perhevapaauudistuksen etenemistä positiivisena asiana. Hallituksen esitys uudistukseksi esiteltiin tänään.

Blomqvist: Pohjoismainen integraatio jatkuu koronaepidemiasta huolimatta

– Pohjoismaista tulee maailman kestävin ja integroitunein alue, sanoo pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist. Hän oli yhdessä muiden Pohjoismaiden yhteistyöministereiden kanssa vuonna 2019 laatimassa, pääministereiden myöhemmin hyväksymän, vision pohjoismaiselle yhteistyölle.

Thomas Blomqvist: Myös pitopalvelua harjoittavat maatalousyrittäjät voivat saada laajennettua koronatukea

Valtioneuvosto päätti tänään muuttaa asetusta koskien maaseudun yritysten väliaikaista tukea. Tämä koskee yrityksiä, jotka harjoittavat maatilakytkentäistä yritystoimintaa kuten esimerkiksi pitopalvelua ja jotka ovat kärsineet koronakriisistä. Asetus on voimassa vuoden 2021 kesäkuun loppuun.

Thomas Blomqvist: Hyviä lisäyksiä talousarvion eduskuntakäsittelyssä

Eduskunta on käsitellyt ensi vuoden talousarviota ja tehnyt siihen eräitä lisäyksiä koskien yksittäisiä projekteja. Talousvaliokunta päätti tänään lopullisista budjettivaroista.

Blomqvist: Sote-uudistus tehdään ihminen keskiössä

Hallitus antoi tänään sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen ison lakipaketin eduskunnalle.

Blomqvist: Vahva pohjoismainen perusta hallituksen ulkopolitiikassa

Valtioneuvosto on tänään antanut eduskunnalle ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon. Selonteko määrittelee lähtökohdat Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikalle, siinä arvioidaan toimintaympäristöä ja esitetään tavoitteet ja painopisteet.

Blomqvist: Tärkeä tuki alkutuotannolle

Hallitus päätti tänään tilapäisestä tuesta alkutuotannon yrittäjille. Tuki annetaan koronakriisistä kärsiville yrityksille.

Blomqvist: Pohjoismainen puheenjohtajuus 2021 priorisoi huoltovarmuutta, integraatiota ja kestävyyttä

Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajuus siirtyy 1.1.2021 Suomelle. Puheenjohtajuuden valmisteluita käsitellään yleensä Pohjoismaiden ministerineuvoston istuntoviikolla, jota voidaan nähdä pohjoismaisena poliittisena superviikkona. Koronapandemian takia puheenjohtajuusvuoden linjaukset käsitellään tänä vuonna useammassa sähköisessä kokouksessa.

Thomas Blomqvist: Metsitystuki on käytännön ilmastotyö

Hallitus päätti tänään, hallitusohjelman ja hallituksen alkuvuodesta pidetyn Vuosaaren ilmastokokouksen päätösten mukaisesti, väliaikaisesta metsitystuesta. Metsitystuella lisätään hiilensidontaa ja pyritään siten hillitsemään ilmastonmuutosta.

Blomqvist: Työ Itäisen rantaradan puolesta jatkuu

Liikenne- ja viestintäministeriö on ilmoittanut, että jatketaan Itäisen suunnan raideyhteyden hankeyhtiöneuvotteluja Lentorata-Porvoo-Kouvola-linjauksen pohjalta. RKP on kannattanut vaihtoehtoa Itäisestä rantaradasta, Porvoon, Loviisan, Kotkan ja Luumäen kautta.

Blomqvist haluaa enemmän miehiä mukaan tasa-arvotyöhön

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist kehotti puheessaan RKP:n puoluekokouksessa miehiä sitoutumaan aktiivisemmin tasa-arvotyöhön.

Blomqvist: Translain uudistaminen on edettävä!

Tänään järjestetään Helsingin Pride-kulkue. Tänä vuonna kulkue järjestetään poikkeuksellisesti verkossa.

Ministeri Thomas Blomqvist: Puurakentamisella on monta hyötyä

Puun käyttöaste rakennusmateriaalina tullaan kaksinkertaistamaan tämän hallituskauden aikana. Hallitusohjelmassa on useita toimenpiteitä, joiden avulla kehitystä viedään toivottuun suuntaan, muun muassa tänään julkaistut kansalliset tavoitteet julkiselle puurakentamiselle.

Ministeri Thomas Blomqvist: Sote-uudistuksen lausuntokierros on erittäin tärkeä

Kesäkuun puolivälissä hallitus lähetti sote-uudistuksen lakiesityksen lausuntokierrokselle. Luonnos hallituksen lakiesitykseksi on hyvin laaja, siksi perehetymis- ja lausuntoaika lakiesitykselle on 25. syyskuuta asti.

Blomqvist: Oman aikansa lisätalousarvio

Hallitus päätti tänään neljännestä lisätalousarviosta. Ministeri Thomas Blomqvistin mukaan lisätalousarvio antaa tulevaisuudenuskoa ja on samalla askel oikeaan suuntaan kun Suomea viedään taloudellisesti ulos koronakriisistä.

Blomqvist: Koronakriisissä on huomioitava tasa-arvo

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist painottaa, että tasa-arvokysymykset on huomioitava koronakriisin käsittelyssä.

Blomqvist: Yritysten auttaminen on tärkeää

Ministeri Thomas Blomqvist korostaa, että niitä yrityksiä, joilla on vaikeuksia koronakriisistä johtuen, on autettava. Hallitus on ryhtynyt toimenpiteisiin, jotta yritykset voisivat harjoittaa kannattava liiketoimintaa myös pitkällä tähtäimellä.

Blomqvist: Kehysbudjetti tukee tasa-arvotavoitteita

Tänään eduskunta käsittelee hallituksen ehdotusta taloudellisista kehyksistä tulevien neljän vuoden aikana. Kehysbudjetin on tarkoitus tukea Suomea läpi koronakriisin. Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, pitää neljän vuoden kehyksessä tärkeänä paitsi taloudellisia panostuksia joilla lievennetään koronakriisin vaikutuksia maan talouteen, myös toimenpiteitä, joilla jatketaan tasa-arvon vahvistamista.

Blomqvist: Pohjoismaista yhteistyötä myös Covid-19-kriisin aikana

Hallitus päätti tänään jatkaa tilapäistä rajavalvontaa Ruotsin, Norjan ja Suomen välillä sekä liikenteen rajoittamista. Jatkossa sallitaan edelleen välttämätön pendelöinti ja kaikki Suomeen saapuvien on noudatettava Suomen terveysviranomaisten ohjeistuksia. Tämä on välttämätöntä tartuntariskin vähentämiseksi, jotta terveydenhuoltokapasiteetti riittää Pohjois-Suomessa.

Blomqvist: Suuri pettymys Länsi-Uudenmaan alueelle ja sen asukkaille

Olen todella pettynyt Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) hallituksen puolueisiin, jotka äänestivät Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksen säilyttämistä vastaan, sanoo pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.

Blomqvist: Pöyristyttävää HUS

Ministeri Thomas Blomqvist pitää Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) tulevan maanantain kokouksen valmistelutyötä pöyristyttävänä. HUSin hallitus tulee maanantaina ottamaan kantaa Raaseporin sairaalan toiminnan tulevaisuudesta. Tarkalleen ottaen on kysymys Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksen lakkauttamisesta tai säilyttämisestä. Valmistelussa esitetään yhteispäivystyksen lakkauttamista, vaikka hallituksen tilaamien selvitysten ja kuntien, eli omistajien, lausuntojen perusteella yhteispäivystys halutaan säilyttää.

Blomqvist: Pohjoismaat ovat vahvempia yhdessä

Tänään juhlimme sekavin tuntein Pohjolan päivää. Kaikki julkiset tilaisuudet ovat peruttu ja vapaata liikkuvuutta maiden välillä on rajoitettu Covid-19 epidemiasta johtuen. Samanaikaisesti olen saanut nähdä, kuinka hyvin pohjoismainen yhteistyö on sujunut kriisiaikoina. Pidän tiiviisti yhteyttä muiden pohjoismaiden ministerikollegoiden kanssa, keskustellakseen esimerkiksi uusista mahdollisista rajaesteistä jotka kohdistuvat muissa pohjoismaissa asuviin kansalaisiin, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

Thomas Blomqvist: Hallituksen massiivinen tukipaketti on sekä tervetullut että tarpeellinen

– Koronaviruksen aiheuttamien taloudellisten seurausten hillitsemiseksi olemme hallituksessa tänään tehneet tärkeän päätöksen ennennäkemättömästä paketista. Hallitus on päättänyt 15 miljardin euron panostuksesta ja yhdessä muiden valtiollisten toimenpiteiden kanssan Suomen Pankilta, Finnveralta ja Finanssivalvonnalta valtion tukipaketti nousee noin 50 miljardiin euroon, Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri sanoo.

Blomqvist: Tasa-arvotyö jatkuu

Tänään vietetään Minna Canthin päivää ja huomioidaan useamman vuosikymmenen ajan tehty työ tasa-arvon vahvistamiseksi maassamme. Vallitsevissa poikkeusolosuhteissa näemme nyt erityisen selkeästi naisvaltaisten alojen työn merkityksen, jotta yhteiskunnan perustoiminnot pystytään turvaamaan.

Pohjoismaiset rajaesteet poistettava

Eduskunta keskusteli torstaina rajaesteistä pohjoismaiden välillä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist totesi avauspuheenvuorossaan, että pohjoismaiset maat ovat 50-luvulta lähtien tehneet työtä kansalaisten paremman yhteistyön ja liikkuvuuden eteen. Kansalaiset ovat kohta 70 vuotta pystyneet liikkumaan pohjoismaissa maasta toiseen ilman passia. Pohjoismaat ovat olleet edelläkävijä.

Tärkeä askel kohti tasa-arvoisia perhevapaita

Suunnitellun mallin mukaan päivärahapäivien yhteen laskettu määrä kasvaa. Molemmat vanhemmat saavat yhtä suuren kiintiön, 164 päivää, josta toinen vanhempi voi antaa toiselle 69 päivää omasta kiintiöstään.

Tasa-arvoinen työelämä edistää työllisyyttä

Kuluneen viikon aikana sekä yhdenvertaisuusvaltuutettu, tasa-arvovaltuutettu että lapsiasiavaltuutettu ovat nostaneet esille työelämässä tapahtuvan syrjinnän kielteiset vaikutukset työllisyyteen. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin mukaan työ tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden puolesta tulisi kulkea käsi kädessä työllisyystavoitteiden kanssa.

Blomqvist:Tärkeä osa suurempaa SOTE-palapeliä on löytynyt

Sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen ministerityöryhmä on tänään julkistanut selvityksen Uudenmaan SOTE-ratkaisusta. Seuraava askel on selvityksen lausuntokierros kunnissa.

Blomqvist: Tarvitaan lisää isyyskuukausia

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin mukaan on ratkaisevaa, että isälle korvamerkitään lisää kuukausia perhevapaista jotta tasa-arvo paranee. Suomessa isät käyttävät huomattavasti vähemmän perhevapaata kuin muualla Pohjoismaissa. Suomessa isien osuus perhevapaista on n. 10 % kun vastaava luku Norjassa on 20% ja Ruotsissa ja Islannissa 30%.

Ministeri Blomqvist: Pohjoismaat ovat vahvempia yhdessä

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, Thomas Blomqvist, painottaa puheenvuorossaan Ulkoministeriön YK-päivän tilaisuudessa pohjoismaisen yhteistyön merkitystä myös maiden rajojen ulkopuolella.

Thomas Blomqvist: Tasa-arvotyö tarvitsee voimakkaita toimia

– Hallituksen tavoite on, että Suomesta tulee tasa-arvotyön edelläkävijä. Teemme jo tällä hetkellä paljon hyvää, mutta asioita voidaan tehdä vielä paremmin. Tähän tarvitaan laajaa ja määrätietoista tasa-arvotyötä konkreettisilla toimenpiteillä, Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

Ministeri Blomqvist: Pride ihmisoikeuksien puolesta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist osallistuu tänään 29.6 järjestetyssä Pride-paraatissa Helsingissä. Helsinki Pride on Suomen suurin HBTIQ-kysymyksien kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma.

Ministeri Blomqvist: Rantarata esillä lisätalousarviossa

Hallitus päätti vuoden toisesta lisätalousarvioesityksestä. Hallitus esittää muun muassa lisämäärärahaa perusvälypidolle, väyläverkolle ja liikennehankkeille. Mukana investoinneissa on esimerkiksi Helsingin ja Turun välisen rantaradan peruskorjaus.

Blomqvist: Hallitus tulee aidosti edistämään pohjoismaista yhteistyötä ja tasa-arvoa

Pohjoismainen yhteistyö ja tasa-arvo ministeri, kansanedustaja Thomas Blomqvist piti puheen RKP:n puoluekokouksessa Vaasassa. Hän nosti puheessaan esille hallitusohjelman vahvan pohjoismaisen profiilin ja tasa-arvopolitiikan.

Thomas Blomqvist johtaa Ruotsalaista eduskuntaryhmää

Ruotsalainen eduskuntaryhmä valitsi kansanedustaja Thomas Blomqvist puheenjohtajakseen järjestäytymiskokouksessa.

Blomqvist äänestystuloksesta: Se oli hilkulla

Hävisimme täpärästi (91-92) äänestyksessä Vaasan keskussairaalan laajasta ympärivuorokautisesta päivystyksestä. Harmittaa, mutta tämän voi kuitenkin myös nähdä askeleena eteenpäin.

Thomas Blomqvist: Hallitus kaatui yhdessä lippulaivansa kanssa

– Eduskunnassa ja politiikassa kääntyvät nyt isot pyörät. Hallitus kaatui yhdessä lippulaivansa eli sote-uudistuksen kanssa.

Hyvä vanhustenhuolto pitää varmistaa

Yksityisissä hoivakodeissa havaittuihin puutteisiin on suhtauduttava erittäin vakavasti.

Blomqvist: Investoinnit Koverharin satamaan lisäävät tarvetta rautatien sähköistykselle

Kansanedustaja Thomas Blomqvist iloitsee Hangon Satama Oy:n ja satamaoperaattori Oy M. Rauanheimo Ab:n aiesopimuksesta kehittää Koverharin satamaa rahtisatamana.

Blomqvist: Suomen korkea sähkövero ei houkuttele datakeskuksia

Korkeasta sähköverosta on muodostunut este datakeskusten perustamiselle Suomeen.

Blomqvist: Dragsviikissa menehtyneiden varusmiesten omaiset olisivat pitäneet olla oikeutettuja oikeudenmukaisempiin korvauksiin

Kolme varusmiestä kuolivat traagisessa onnettomuudessa Raaseporissa viime lokakuussa, ja viime viikolla varusmies kuoli itsenäisyyspäivänä onnettomuudessa Kainuun Prikaatissa.