Carl Haglund ny statssekreterare

Anna Bertills förstärker medarbetarstaben.

Carl Haglund blir ny statssekreterare för kultur-, idrotts- och jämställdhetsminister Stefan Wallin. Beslutet fattades av sfp: arbetsutskott och svenska riksdagsgruppen på torsdagen.

Haglund arbetar sedan sommaren 2007 som specialmedarbetare för sfp:s ministrar. Han är 29 år gammal och ekonomie magister till utbildningen. Han har ett förflutet som redaktör och företagare. Haglund är även medlem av stadsfullmäktige och stadsstyrelsen i Esbo samt ordförande för sfp:s grupp i Folktinget. I kommunalvalet fick han 1547 röster.

– Jag tar emot den nya utmaningen med stor energi. Vi har viktiga ansvarsområden inom regeringen, många viktiga förvaltningsreformer på gång och ett bra regeringsprogram att uppfylla. Det blir intressant att fortsätta arbetet med de här frågorna som statssekreterare, konstaterar Haglund.

Ny specialmedarbetare för sfp:s ministergrupp efter Carl Haglund blir Wallins nuvarande specialmedarbetare, filosofie magister Martina Harms-Aalto från Grankulla. Till uppdraget som Wallins specialmedarbetare kallas politices magister Anna Bertills från Vörå. Hon är för närvarande verksam vid Finlands Svenska Idrott och är sfp:s viceordförande.

För tilläggsinformation:

Carl Haglund, gsm 050 521 7379

Martina Harms-Aalto, gsm 040 596 0029

Anna Bertills, gsm 050 354 2720

Gestrin: Splittra inte Havsforskningsinstitutet!


Christina Gestrin går emot regeringes linje i frågan om Havsforskningsinstitutets upplösning.

Läs föregående artikel

Wallin: Också män behöver jämställdhet


Det moderna jämställdhetsarbetet i samhället måste också beakta det faktum, att de finländska männen på flera av livets områden idag klarar sig sämre, säger jämställdhetsminister Stefan Wallin (sfp) i ett uttalande på farsdagen.

Läs följande artikel