Henrik Lax uppmanar till klimatallians med USA

– EU-parlamentet måste inleda en direkt dialog med den nyvalda amerikanska kongressen. Istället för att följa med den amerikanska debatten via medierna är det vårt ansvar att agera, säger sfp:s EU-parlamentariker Henrik Lax.

Henrik Lax hänvisar till att den politiska balansen i kongressen förändrats och menar att just nu kan dörren stå öppen för ett nytt samarbete.- Endast om EU och USA gör gemensam sak kan vi påverka länder som Kina och Indien, så att också de skulle gå med i den globala utsläppshandeln, säger Lax.Lax föreslår att miljöutskottets ordförande omedelbart tar kontakt med sitt systerutskott i den amerikanska kongressen för att inleda en serie gemensamma möten. Målet för denna dialog är att få USA och de övriga länderna som lämnat sig utanför att gå med i utsläppshandeln.Henrik Lax uttalade sig på onsdagen i Europaparlamentet på onsdagen i samband med en debatt om klimatförändring.

Enkäter är inte val!


En Taloustutkimus-enkät spår ett lägre röstetal för sfp i Nyland. Tyvärr är enkäter som denna nästan värdelösa när det gäller att förutse stödet för mindre partier.

Läs föregående artikel

Wallin välkomnar utnämningen av Enestam


Svenska folkpartiets ordförande, samarbetsminister Stefan Wallin, välkomnar utnämningen av långvarige riksdagsledamoten och tidigare nordiska samarbetsministern Jan-Erik Enestam till ny direktör för Nordiska rådet.

Läs följande artikel