Johansson: Beklagligt att regeringsförhandlingarna gick på grund

SFP:s partisekreterare Johan Johansson säger att det är beklagligt att regeringsförhandlingarna gick på grund.

Försöket att få en regering strandade i onsdags när SDP och Vänsterförbundet lämnade förhandlingarna.

– Vi hade på gång ett ansvarstagande regeringsprogram. Där ingick nödvändiga satsningar på de mest utsatta i samhället samtidigt som det också ingick nödvändiga åtgärder för att balansera statsekonomin. Många för SFP viktiga frågor fanns med i utkastet till programmet säger Johansson.

SFP har beredskap att under ledning av regeringssonderar Katainen fortsätta jobbet för att åstadkomma en funktionskraftig majoritetsregering, säger partisekreterare Johansson.

– Vi måste se till att vi behåller fokus på det allra viktigaste, att få till stånd en regering som har beredskap och styrka att leda Finland genom de mycket svåra utmaningar vi har framför oss de kommande åren, avslutar Johansson.

Europaparlamentet vill jobba på en ort!


Europaparlamentet godkände idag i en omröstning sina riktlinjer för framtidens EU-budget. I det här sammanhanget röstade en majoritet för en skrivelse där man tar avstånd från nuvarande praxis där Europaparlamentet jobbar i både Bryssel och Strasbourg.

Läs föregående artikel

Politiken efter valet


Riksdagsvalet var omtumlande, men visst är regeringsbildningen också omtumlande. Den stora valvinnaren väljer att själv stå utanför regeringen och regeringssonderaren Katainen får ta nya tag.

Läs följande artikel