Artiklar

Sök i artiklar

Vår medmänsklighet prövas i Syrienfrågan.

– Om Finland ska vara ett humant samhälle måste medmänskligheten också synas i våra handlingar, inte bara i festtal och politiska program. Inbördeskriget i Syrien har redan krävt över 100 000 människors liv.
Med de syriska flyktingarna prövas nu vår medmänsklighet, säger Svenska folkpartiets partisekreterare Johan Johansson som besökt Svenska kvinnoförbundets förbundsstyrelse på lördagen.

Läs mera

Mia Heijnsbroek-Wirén ställer upp i EU-valet

Heijnsbroek-Wirén säger att det är oerhört viktigt att trygga ett fortsatt finlandssvenskt mandat i EU-parlamentet, och hon är redo att jobba för att den finlandssvenska rösten hörs även i framtiden. Heijnsbroek-Wirén lyfter också Finlands konkurrenskraft högt på sin agenda.

Läs mera

Halla-ahos attityd inhuman

Riksdagsledamot Christina Gestrin från Svenska riksdagsgruppen tar skarpt avstånd från riksdagsledamot Jussi Halla-ahos (Sannf) nedlåtande attityd till det akuta syriska flyktingproblemet.

Läs mera

Kvalitet i utbildningen kräver satsningar

De finländska resultaten i de internationella PISA-mätningarna har försämrats och vi ligger inte längre i topp. Oroväckande är de markant sämre resultaten för de svenskspråkiga eleverna i jämförelse med de finskspråkiga. Särskilt de svenskspråkiga pojkarna underpresterar kraftigt och ligger rejält under OECD-medeltalet.

Läs mera

Wallin föreslår självrisk i avdragsrätt för fackavgifter

Riksdagsledamot Stefan Wallin (Sfp) från Åbo vill med flera stimulerande infraprojekt i Åboland stöda sysselsättningen, turismen, företagsamheten och den lokala utvecklingen. Wallin lämnade på fredagen in åtta budgetmotioner och två lagmotioner att beaktas i samband med förstående riksdagsbehandling av statsbudgetförslaget för 2014.

Läs mera

Budgetmotioner

Pressmeddelande om budgetmotioner som Svenska riksdagsgruppens medlemmar inlämnat.

Läs mera