Artikkelit

Hae artikkeleista

Konkurrenskraft

Nyheten om att FN-Steel söks i konkurs slog ned som en bomb veckan efter midsommar. Det här trots att det cirkulerat rykten, och målats upp hotbilder under många år, ja flera årtionden, att verksamheten vid Koverharfabriken skulle vara hotad. Nu höll man i alla fall på att slutföra en betydande nyinvestering, och åtminstone för en utomstående betraktare verkade verksamheten tryggad för en tid framöver. Den ekonomiska situationen i Europa och konjunktursvängningarna inom branschen gjorde tydligen ändå att det som man planerat inte kunde genomföras.

Lue lisää

Statsrådets meddelande om statsborgen för stabiliseringslån till Spanien

Då riksdagen ska ta ställning till om Finland ska medverka till att hjälpa Spanien att stabilisera sitt banksystem är det viktigt att reda ut vissa grundbegrepp. Vi bistår inte Spanien bara för Spaniens skull, utan minst lika mycket för vår egen. Om stora spanska banker tillåts gå under ska vi inte inbilla oss att bankkrisen inte sprider sig också till oss.

Lue lisää

Wallin: Låt inte sannfinländarna missbruka kommunalvalskampanjen

Kommunalvalet i oktober förättas vid en tidpunkt då det minsann inte saknas stoff på den kommunalpolitiska framtidsagendan. Kommunreformen, social- och hälsovården, kommunallagen och statsandelssystemet är alla i stöpsleven. Vilka besluten blir och hur de verkställs i kommunerna är frågor av högsta rang för medborgarnas vardag och välfärd. Det finns alla skäl att hålla debatten inför kommunalvalet kring de teman som valet i verkligheten gäller. För detta bär också medierna ett stort ansvar, sade riksdagsledamot Stefan Wallin på Svensk Ungdoms förbundsstyrelsemöte i Åbo på söndagen.

Lue lisää