Artikkelit

Hae artikkeleista

Välfärdsfinland och kampen mot korruption

Välfärdsfinland och kampen mot korruption var två av de teman som
ordförandekandidaterna Europaparlamentariker Carl Haglund och justitieminister Anna-Maja Henriksson tog upp på Svenska folkpartiets partistyrelsemöte i fredags. De talade första gången inför partistyrelsen i egenskap av ordförandekandidater.

Lue lisää

Henriksson: Hovrätts- och förvaltningsdomstols-reformen på agendan

I torsdags berättade jag om mina linjedragningar kring den fortsatta hovrätts- och förvaltningsdomstolsreformen. Antalet hovrätter minskas med en och antalet förvaltningsdomstolar med två, så att Kouvola hovrätt och Östra Finlands hovrätt i Kuopio, slås ihop till en hovrätt med placering i Kuopio. Samtidigt sammanslås också Kouvola och Kuopio förvaltningsdomstolar och förläggs till Kuopio. På samma sätt slås Rovaniemi och Uleåborgs förvaltningsdomstolar samman med placering i Uleåborg.

Lue lisää

Sandberg och Blomqvist kandiderar

Johanna Sandberg och Elin Blomqvist ställer upp i höstens kommunalval. Blomqvist är för tillfället ordförande för Förbundet för studerandekårer vid yrkeshögskolorna i Finland, SAMOK, och Sandberg är kontaktchef för SFP i Helsingfors.

Lue lisää

Vårtecken

En svala gör ingen sommar, men tillsammans med de traktorer som kommit ut på åkrarna är de ett säkert tecken på att våren verkligen hittat till våra nordliga breddgrader. För mig är vårbrukets start en av årets självklara höjdpunkter. Doften av nybearbetad jord, fåglarnas sång, vårens spirande grönska, och framförallt förväntningarna inför en ny växtsäsong gör den här tiden av året speciell.

Lue lisää

Henriksson: Europa i förändring

Söndag för en vecka sedan var en riktig supersöndag, med viktiga val i flera europeiska länder. I finanskrisens spår använde väljarna sin makt och röstade för förändring. I Frankrike vann socialistledaren François Hollande över den sittande borgerliga presidenten Nicolas Sarkozy. Bara en gång tidigare har en sittande president förlorat presidentvalet. Samtidigt är det första gången sedan år 1988 fransmännen väljer en socialistisk president.

Lue lisää

Resultatet i HOK-Elanto-valet

HOK-Elantos fullmäktigeval förrättades den 2-14.5.2012. På SFP:s lista fanns 46 kandidater som representerade huvudstadsregionens kommuner. 20 kandidater var från Helsingfors.

Lue lisää

Slopade förturer löser inte det verkliga problemet

Sfp i Åboland motsätter sig kraftigt NTM-centralens planer på att Houtskärs- och Norrskataborna inte längre ska beviljas förtur på landsvägsfärjorna på basis av hemort. NTM-centralen anser att antalet förtursrätter är för många och att man därför måste skrida till åtgärder.

Lue lisää