Artikkelit

Hae artikkeleista

Mera än en stafett

Det går inte att underskatta betydelsen med dessa evenemang, där barn tillsammans utför uppgifter och når mål de flitigt övat för. Känslan av att tillhöra ett större sammanhang liksom spänner upp ett paraply över allt man har gemensamt, oavsett om man bor i Vestlax, Kårlax, Malax eller Köklax.

Lue lisää

Lokalt fångad fisk som foder vid fiskodlingar!

Fisk från Östersjön, som inte duger för konsumtion, borde få användas som foder i fiskodling. Så säger riksdagsledamot Thomas Blomqvist, som i ett skriftligt spörsmål till regeringen efterlyser åtgärder för detta.

Lue lisää

Ett stort steg för EU:s fiskeripolitik i natt

Kl. 3.30 på torsdagen, efter att Irlands fiskeriminister och ministerrådets ordförande Simon Coveney under natten flugits in till Bryssel kunde ministerrådet och Europaparlamentet enas om en ny gemensam fiskeripolitik.

Lue lisää

Wallin: Sannfinländarna gör skrävelpropaganda

Sannfinländarna och dess ordförande Timo Soini gör idag ett synligt utspel mot regeringens sätt att hantera offentligheten kring avtalet om säkerheter av Grekland. Inget märkligt med det. Alla partier vill ha offentlighet. Anmärkningsvärt är däremot att Soini köpt landets dyraste annonsutrymme, första sidan i söndagsnumret av Helsingin Sanomat, för att sprida sitt budskap.

Lue lisää

Christina Gestrin intresserad av EU-parlamentet

– Svenska folkpartiet har många gånger visat att partiet behövs i Europaparlamentet. Det är därför jag nu anmäler mitt intresse att föra SFP:s arbete i parlamentet vidare, säger SFP:s riksdagsledamot Christina Gestrin.

Lue lisää