Tryggat stöd till svenskspråkig missbrukarvård

Understödsföreningen för svenskspråkig missbrukarvård r.f. (USM r.f.) får 45 000 euro i understöd av Penningautomatföreningen RAY. Detta trots att RAY i sitt ursprungliga förslag inte fördelade något stöd alls till USM r.f. Statsrådet slog idag fast Penningautomatföreningen RAY:s utdelning av understöd för år 2013.

USM r.f. bedriver eftervård av missbrukare genom att ordna stödboende i Malax. Stödboendets syfte är att hjälpa personer med drogproblem att anpassa sig till vardagen efter avslutad behandling på anstalt.

– USM r.f. har en alldeles särskild uppgift i Svenskfinland. Tack vare USM r.f:s verksamhet har många missbrukare en bättre förutsättning att klara av ett liv fritt från droger och få rutiner för vardagen. Därför är jag mycket glad över att USM r.f. med hjälp av RAY-stödet kan fortsätta sitt ovärderliga arbete, säger Svenska folkpartiets viceordförande, minister Anna-Maja Henriksson.

– Jag är också väldigt nöjd att RAY stöder organisationer som till exempel Hem och Skola, Samarbetsförbundet kring funktionshinder, Folkhälsan, Finlands Svenska handikappförbund, De utvecklingsstördas väl, Finlandssvenska teckenspråkiga, Svenska hörselförbundet, Svenska Österbottens anhörigförening och Svenska pensionärsförbundet. Dessa organisationer gör ett mycket värdefullt arbete i samhället och för dem är RAY-stödet ofta en förutsättning för verksamheten, konstaterar Henriksson.

I år delar RAY sammanlagt ut 301 miljoner euro ut till ca 1590 olika projekt.

Uttalande från midvintermötet i Hyvinge 4.2 2013


Kunde kommunfusioner i norra Nyland stärka de svenskspråkigas ställning i regionen? Den frågan ställer Svenska riksdagsgruppen i ett uttalande från sitt midvintermöte i Hyvinge på måndagen. De procentuella andelarna svenskspråkiga... Lue lisää »

Lue edellinen artikkeli

SFP presenterade ett högskolepolitiskt program


Högskolefältet befinner sig mitt i en omvälvning: förvaltnings-, koncessions- och finansieringsmodellerna kommer att förändras inom en nära framtid. Svenska folkpartiet har tagit fram ett program för att förtydliga partiets linje i frågan.

Lue seuraava artikkeli