Wideroos: Unga politiker bör få de förtroendeposter de är värda

Kommunalvalet är över och väljarna har talat. Som vanligt är livet efter valet minst lika intressant som själva valet. Åtminstone på kommunal nivå. Det är nu arbetet med att fördela posterna börjar och det gäller för oss att respektera väljarnas åsikter.

– I många kommuner har unga personer, speciellt unga kvinnor, fått ett starkt mandat av väljarna. Fullmäktigegrupperna bör vara lyhörda och respektera väljarnas budskap, påminner riksdagsledamot Ulla-Maj Wideroos.

– Svenska Folkpartiet är ett framåtblickande parti som gärna ser yngre personer på sina kandidatlistor. Dessa kandidater har gjort ett hårt valarbete och är nu värda chansen att axla ansvar i kommunerna. Våra yngre politiker, också kvinnorna, bör få förtroende att sköta de ledande uppdrag de är värda. Allt annat vore inkonsekvent med väljarnas önskemål, fortsätter Wideroos.

Henriksson: Bestämmelsen om kriminalisering av sexköp fungerar inte


Den nuvarande straffbestämmelsen om sexköp är otillräcklig för att på bästa möjliga sätt skydda offer för koppleri och människohandel", konstaterade justitieminister Anna-Maja Henriksson vid seminariet som ordnades tillsammans med riksdagens lagutskott i dag.

Lue edellinen artikkeli

SFP i Helsingfors kommunalvalskandidater


Kandidatlistan uppdateras då nya kandidater nomineras!

Lue seuraava artikkeli