Bergqvist: Kielletään eheytyshoidot

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist osallistuu Turku Pride-kulkueeseen. Turku Priden teemana on yhteisö ja Turku Pridea vietetään nyt kymmenettä kertaa.

– Osallistumalla Turku Pride-tapahtumaan haluan viestiä yhteisöllisyyden merkityksestä ja vaikuttaa siihen, että jokainen voi tuntea olonsa turvalliseksi ja että jokaista tulee kohdella kunnioituksella. Tämän eteen olen työskennellyt myös liikunta-, urheilu- ja nuorisoministerinä. Vanhoja rakenteita ja ajattelutapoja löytyy edelleen yhteiskunnassamme. Koulun, harrastusten ja liikunnan on oltava turvallisia paikkoja kaikille, myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille. Luokkakavereilla, joukkuekavereilla, opettajilla, valmentajilla ja vanhemmilla on vastuu siitä, että jokainen tuntee itsensä osalliseksi, sanoo ministeri Bergqvist.

Vaikka Turku Priden teema vaihtelee vuosittain, pääviesti on edelleen sama: jokainen ihminen on yhtä tärkeä ja arvokas sukupuolesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

– On kaikkien velvollisuus puolustaa vähemmistöjä ja tehdä maailmasta parempi paikka kuin mitä se oli eilen. Jokaisella sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvalla on oikeus elää avoimesti omana itsenään ilman painostusta muuttumaan tai salaamaan ja tukahduttamaan identiteettinsä. Suomen on taattava tämä oikeus säätämällä eheyttämistoiminnan kielto. Asia on erittäin ajankohtainen myös parlamentille osoitetun kansalaisaloitteen kautta. Eheytyshoidot ovat syrjiviä, alentavia, haitallisia ja vilpillisiä, minkä vuoksi Yhdistyneet kansakunnat pitää niitä kidutuksena, ministeri Bergqvist sanoo.

Eheytyshoidot ovat toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on muuttaa tai tukahduttaa hlbtiq+-henkilöiden seksuaalista suuntautumista, sukupuoli-identiteettiä ja/tai sukupuolen ilmaisua.

Eva Biaudet: Suomen tavoitteena tulee olla Palestiinan tunnustaminen

– Ukrainan sota on vaikuttanut syvästi myös meihin suomalaisiin. Kriisinkestävyytemme, eli resilienssimme, on keskeinen osa vahvuuttamme. Resilienssimme vahvistaminen sekä käytännössä että myös sosiaalisesti ja henkisesti ovat tärkeimpiä asioita, joita voimme tehdä. Suomi on oikeusvaltio ja demokratia, ja tästä huolehtiminen on osa kriisinkestävyyttämme, kansanedustaja Eva Biaudet painotti RKP:n ryhmäpuheenvuorossa ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa koskevassa lähetekeskustelussa.

Lue edellinen artikkeli

Korppoolainen haluaa RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajaksi

Laura Wickström Korppoosta asettuu ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajaksi. RKP:n piiri valitsee varapuheenjohtajan ylimääräisessä piirikokouksessaan, nykyisen varapuheenjohtajan Markus Blomquistin ollessa ehdolle piirin puheenjohtajaksi. Wickström on Paraisten kaupunginvaltuutettu ja muun muassa rakennus- ja ympäristölautakunnan sekä saaristolautakunnan jäsen. Lisäksi hän on Varsinais-Suomen liiton saaristotoimikunnan jäsen.

Lue seuraava artikkeli