fbpx

Varsinais-Suomen piiritoimisto
Aurakatu 1G
20100 Turku

Facebook

Laskutusosoite:
Svenska folkpartiet i Egentliga Finland rf
PB 59873, 00021 Fakturering

E-laskut:
Verkkolaskutusosoite: 0037 2290 0157
Operaattori: Opus Capita Oy

RKP Varsinais-Suomen poliittinen ohjelma

Turunmaa on ruotsinkielisen Suomen koulutuskeskus

Maakunnassamme on monilla eri aloilla vahvaa kasvua. Tämä kasvu on syntynyt osaavan työvoiman ja innovaatioiden ansiosta.

Tarvitaan vuoropuhelua elinkeinoelämän kanssa voidaksemme reagoida työmarkkinoiden tarpeisiin. Sen vuoksi haluamme edistää räätälöityjen koulutusten järjestämistä ja kartuttaa mahdollisuuksia erikoistumiseen sekä omien taitojen syventämiseen.

Turunmaa tarvitsee eheän ruotsinkielisen opintopolun aina varhaiskasvatuksesta peruskouluun, toiselle asteelle ja edelleen ammattikorkeakouluun ja yliopistoon. Päivähoidon ja koulun tulee ollalähellä sinua, hyväkuntoisissa ja asianmukaisissa tiloissa. Yhteistyö eri toimijoiden kesken vahvistaa ruotsinkielistä koulutusta.

Maahanmuuttajat ovat tärkeitä alueellemme. Koulutus on keskeinen osa sopeutumista ja kaikille tulee tarjota mahdollisuus sopeutua ruotsiksi Suomessa

Tarvitaan toimiva ja kestävä infrastruktuuri

Turun lentokenttä, satamat ja tunnin juna ovat välttämättömiä maakunnan elinvoimaisuuden ja kehityksen kannalta. Tarvitaan parempia, nopeampia ja turvallisempia tieyhteyksiä.

Valtateitten ja Saaristotien statusta tulee parantaa.

Sujuva lautta- ja yhteysalusliikenne takaa yhdenvertaiset mahdollisuudet elää, työskennellä ja opiskella saaristossa.

Toimiva ja käyttäjäystävällinen joukkoliikenne sekä turvalliset pyöräilytiet mahdollistavat ilmastoystävällisen liikkumisen Varsinais-Suomen alueella.

Mahdollisuus nopeaan ja tehokkaaseen verkkoon on perusedellytys. Kuitu- ja 5G-teknologia antavat monia mahdollisuuksia ja sen vuoksi haluammekin löytää kaupunkia, saaristoa ja maaseutua hyödyttäviä ratkaisuja.

Terveys ja hyvinvointi, elämän kaikissa vaiheissa

Kunnioitus yksilöä kohtaan on terveydenhuollon kulmakivi. Sairastuessamme olemme haavoittuvassa tilassa, jolloin hyvän ja turvallisen terveydenhuollon on oltava lähellä – ja saatavissa omalla äidinkielellä. Lasten, nuorten ja perheiden on saatava tukea kaikissa tilanteissa ja iäkkäiden tulee saada elää täyttä elämää.

Ennaltaehkäisevä hoito tulee asettaa etusijalle. Terveydenhuollon palvelurakenteita on jatkuvasti arvioitava, jotta käytössä olevat resurssit tulevat tehokkaasti ja ajanmukaisesti hyödynnetyiksi.

Kiireelliseen hoitoon ja psykiatriseen hoitoon hakeutumisen kynnyksen tulee olla matala. Palvelusetelit ja kaksikieliset digitaaliset ratkaisut lisäävät saavutettavuutta ja tehostavat palvelutarjontaa.Samalla ne edistävät yrittäjyyttä ja parantavat potilaiden sekä henkilökunnan vaihtoehtoja.

Sosiaali- ja terveysala tulee tehdä houkuttelevammaksi, muunmuassa oikeudenmukaisten palkkojen, joustavuuden ja uramahdollisuuksien avulla.

Ilmasto- ja ympäristöystävällinen Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomi on kasvualue, jossa kehittämistarpeet on punnittava ympäristönäkökohdat huomioiden. Meillä ei olevaraa ratkaisuihin, joissa ympäristövaikutuksia ei huomioida – ja ympäristöystävällisten ratkaisujen tulee myös tuoda taloudellista hyötyä.

Ilmastonmuutos on suurin uhka ympäristömme kannalta. Sen vuoksi kaikessa toiminnassa tulee pyrkiä ilmastoneutraaliuteen eli vähentämään kasvihuonekaasuja ja luomaan hiilinieluja. Tätä osaamistamme ympäristösektorin saralla tulee vahvistaa entisestään Turun seudulla.

Kaikessa toiminnassa tulee huomioida monimuotoisuuden säilyttäminen luonnossamme, saaristossamme ja vesistöissämme. Luontomme ja meremme ovat osa meitä ja on meidän vastuullamme, että myös tulevat sukupolvet voivat nauttia ja olla osa sitä.

Tuemme elinkeinoelämän kehitystä

Turku on Varsinais-Suomen elinkeinoelämän moottori, mutta maakuntamme jokaisessa osassa tulee olla mahdollista asua, elää ja työskennellä.

Varsinais-Suomi hyötyy kilpailukykyisestä elinkeinoelämästä. Työpaikat luodaan yrityksissä – tämän vuoksi yritysten perustamista ja yrittäjyyttä tulee helpottaa. Tuemme yrittäjyyttä sekä kaupungeissa että saaristossa.

Elinvoimainen elinkeinoelämä, niin pienet kuin suuret yritykset, ovat välttämättömiä sekä kaupungeille että pienimmille paikkakunnille.

Tuemme ilmastonäkökulmasta sellaisten kestävien yritysten perustamista, jotka hyödyntävät maakunnan innovaatiovoimaa ja koulutusta. Matkailuun, maatalouteen ja kalatalouteen pohjautuvalla yrittäjätoiminnalla on ratkaiseva rooli pienten paikkakuntien kehittymiselle. Paranevat mahdollisuudet etätyöhön sekä toimiva infrastruktuuri kannustavat kodin perustamista pienille paikkakunnille.

ABOA – Vårt Åbo

Aboa – Vårt Åbo on Turun RKP:n ja RKP Varsinais-Suomen  mainosliite.

Marraskuun 2020 liitteen löydät TÄSTÄ.

Varsinais-Suomen paikallisosastot

Turku
Puheenjohtaja: Anna-Karin Tötterman, anna-karin.totterman@abo.fi

Parainen
Puheenjohtaja: Conny Granqvist, conny.granqvist@edu.pargas.fi

Nauvo
Puheenjohtaja: Anna Gråhn, anna.grahn@enitec.fi

Korppoo
Puheenjohtaja: Merja Fredriksson, merja.fredriksson@luukku.com

Houtskari
Puheenjohtaja: Christer Friis, christer.friis@gmail.com

Iniö
Puheenjohtaja: Rosanna Blomster, rosanna.blomster@gmail.com

Kemiönsaari
Puheenjohtaja: Ghita Edmark, ghita.edmark@icloud.com

Kaarina
Puheenjohtaja: Åsa Gustafsson, asa.gustafsson@kaarina.fi

Salo
Puheenjohtaja: Kenneth Jönsson, kenneth.jonsson@gmail.com

Naantali
Puheenjohtaja: Märta Marjamäki, marmarmar@dnainternet.net

Raisio
Puheenjohtaja: Nils Broberg, brobergnils@gmail.com

Varsinais-Suomen piirihallitus

Piirin puheenjohtaja:
Regina Koskinen (regina.koskinen(at)gmail.com / 040-5789098)

Varapuheenjohtajat:
Anna-Karin Tötterman (anna-karin.totterman(at)abo.fi)
Ghita Edmark (ghita.edmark(at)icloud.com)

Hallitus:
Lars Nyberg
Anne Eriksson
Leif Byman
Märta Marjamäki
Kjell Wennström
Mi Adolfsson

Varajäsenet:
Joachim Hesthammer
Staffan Sundström
Roger Hakalax
Kenneth Jönsson
Nina Lindholm
Linda Johans

RKP-nuoret

Toiminnanjohtaja:
Matilda Holmström
matilda.holmstrom(at)su.fi
044-2579743
Svensk Ungdom / RKP-nuoret

Eduskunta

Kansanedustaja
Sandra Bergqvist
sandra.bergqvist(at)eduskunta.fi

Avustaja
Rosanna Blomster
rosanna.blomster(at)eduskunta.fi

 

RKP:n Varsinais-Suomen kunnanvaltuutetut 2017-2021:

Turku:
Ida Schauman
Ulla Achrén
Nicke Wulff

Parainen:
Mikael Holmberg
Staffan Åberg
Folke Pahlman
Mona Rönnholm
Christer Friis
Rolf Schwartz
Merja Fredriksson
Daniel Strömborg
Kurt Lundqvist
Olof Elenius
Johanna Tengström
Kaj-Johan Karlsson
Tarja Rinne
Regina Koskinen
Kurt Ekström
Maj Björk
Laura Wickström
Tomas Jansén

Kemiönsaari:
Jan-Erik Enestam
Inger Wretdal
Helena Fabritius
Wilhelm Liljeqvist
Roger Hakalax
Daniel Wilson
Patrik Sjöblom
Jill Karlsson
Fredrik Simola
Jonas Blomqvist
Kristian Lindroos
Michael Oksanen
Kim Wendelin

Kaarina:
Åsa Gustafsson

Raisio:
Janette Broberg

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bergqvist pitää taksialan selkeämmät säännöt tervetulleina

25.03.2021

Eduskunta on tänään (25.3) käsitellyt taksisääntelyn tarkistusta. Lakiehdotuksella pyritään korjaamaan ongelmat, jotka syntyivät viime hallituskauden sääntelyn purkamisen jälkeen. Kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Sandra Bergqvist (RKP) suhtautuu hyvin myönteisesti hallituksen esittämiin muutoksiin.

Bergqvist: Kunnilla on tärkeä rooli ilmastotyössä

18.03.2021

Kunnat ovat ratkaisevassa roolissa ympäristökysymyksissä ja Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Monet kunnat ovat edelläkävijöitä alueellisesti sopeutettujen ilmastoratkaisujen löytämisessä ja tukevat siten kestävää elinkeinotoimintaa ja ympäristötietoista työllisyyspolitiikka kunnassa.

Regina Koskinen hakee jatkoa RKP Varsinais-Suomen johdossa

15.03.2021

Paraisilta kotoisin oleva Regina Koskinen hakee jatkoa RKP Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana. Koskinen on johtanut piiriä huhtikuusta 2018 lähtien.

Varsinais-Suomen RKP asettaa ehdokkaita ehdolle yhdeksässä kunnassa – nyt myös Liedossa ja Laitilassa

10.03.2021

Varsinais-Suomen RKP on toimittanut kuntavaalien ehdokaslistansa. RKP asettaa ehdokkaita ehdolle Turussa, Paraisissa, Kemiönsaarella, Kaarinassa, Salossa, Naantalissa ja Raisiossa. RKP:lle on suuri menestys saada myös ehdokkaita ehdolle Liedossa ja Laitilassa. Ehdokasluku Varsinais-Suomessa on 9. maaliskuuta yhteensä 144.

Salon RKP nimesi ehdokkaita – kuntavaalien ehdokaslista valmis

19.02.2021

Salon RKP nimesi vuosikokouksessaan 16. helmikuuta kolme ehdokasta kevään kuntavaaleihin. Kuntavaalien ehdokaslista on näin ollen valmis.

Turun RKP nimesi neljä kuntavaaliehdokasta

11.02.2021

Turun RKP nimesi hallituksen kokouksessa 9. helmikuuta neljä ehdokasta kevään kuntavaaleihin. Nimetyt ehdokkaat ovat Fanny Aaltonen, Magnus Brunnsberg, Mikael Harju ja Riku Tuominen. Kaikki neljä ehdokasta edustavat RKP-nuoria.

Bergqvist: Toimiva kaksikielisyys oltava terveydenhuollon lähtökohtana

04.02.2021

Torstain (4.2) Åbo Underrättelser-lehdessä voi lukea, kuinka TYKS: n röntgenosaston puhelinvastaaja ei enää puhu ruotsia. Kansanedustaja ja Folktingetin puheenjohtaja Sandra Bergqvistin (RKP) mielestä lähtökohtana tulisi olla, että palvelu toimii sekä suomeksi että ruotsiksi.

Nicke Wulff ilmoittaa olevansa käytettävissä Turun RKP:n kuntavaaliehdokkaaksi

25.01.2021

Arkisin Cygnaeus skolanin ja Turun Braheskolanin rehtorina toimiva Nicke Wulff haluaa asettua ehdolle kevään kuntavaaleissa. Wulff on kaupunginvaltuuston jäsen ja RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja ja myös maakuntavaltuustossa hän toimii RKP-ryhmän puheenjohtajana.

Vesa Hanski ilmoittaa olevansa käytettävissä Turun RKP:n kuntavaaliehdokkaaksi

25.01.2021

Kaupunginvaltuuston varajäsenenä kaksi kautta istunut ja nuorisolautakunnan jäsenenä toimiva Vesa Hanski, ilmoittaa olevansa käytettävissä Turun RKP:n kuntavaaliehdokkaaksi.

Henriksson ja Bergqvist: Elinkeinoelämä tarvitsee toimivia yhteyksiä

19.01.2021

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja kansanedustaja Sandra Bergqvist vierailivat tänään Kemiönsaarella. Päivän ohjelmassa oli muun muassa vierailu kalajalostamo Salmonfarmilla Kasnäsissä ja tapaaminen Paraisten kaupunginjohtaja Patrik Nygrénin sekä Kemiönsaaren vt. kunnanjohtaja Erika Strandbergin kanssa.

Kaarinan RKP nimesi kaksi uutta kuntavaaliehdokasta

16.12.2020

Kaarinan RKP nimesi viikonloppuna kaksi uutta ehdokasta kevään 2021 kuntavaaleihin.

Bergqvist valtion talousarviosta 2021: Panostakaa Turun seutuun merenkulkukaupunkina, innovaatioklusterina ja lääkekeskuksena

15.12.2020

Valtion talousarvioesitystä vuodelle 2021 käsiteltiin tiistaina eduskunnassa. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) pitää hallituksen ilmasto- ja tulevaisuusinvestointeja talousarvioesityksessä tervetulleina.

Bergqvist: Nopeat ja luotettavat verkkoyhteydet ovat valttämättömiä

18.11.2020

Eduskunnassa käydään tänään lähetekeskustelua laista laajakaistarakentamisen tuesta. Hallitusohjelman mukaan laajakaistatukiohjelmaa jatketaan. Tukiohjelma suunnataan alueille, joille kaupallista laajakaistaa ei ole tulossa ennen vuotta 2025. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) pitää esitystä tervetulleena.

Vörlund-Wallenius on Turun RKP:n pormestariehdokas ja Töttermanin puheenjohtajuus jatkuu

13.11.2020

Turun RKP piti syyskokouksensa 12. marraskuuta. Anna-Karin Tötterman valittiin yksimielisesti jatkamaan Turun RKP:n puheenjohtajana vuonna 2021. Syyskokouksessa valittiin myös uusi hallitus vuodelle 2021. Varsinaisiksi jäseniksi valittiin: Sonja Rosenqvist, Camilla Sandell, Markus Blomquist, Johan Nyman, Gustaf Selén, Mats Nyman ja Johan Werkelin.

Anna-Karin Tötterman hakee jatkokautta Turun RKP:n johdossa

03.11.2020

Anna-Karin Tötterman hakee jatkokautta Turun RKP:n puheenjohtajana järjestön syyskokouksessa 12. marraskuuta.

RKP, Keskusta ja kristilliset vaaliliittoon Salossa

09.10.2020

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Salon kunnallisjärjestö, Keskustan Salon kunnallisjärjestö ja Suomen Kristillisdemokraattien Salon seudun paikallisosasto ry ovat solmineet teknisen vaaliliiton 2021 kuntavaaleihin. Keskiryhmien tavoite on täysi 75 ehdokkaan lista.

Kaarinan RKP nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa

09.10.2020

Kaarinan RKP nimesi hallituksen kokouksessa ensimmäiset neljä ehdokastaan kevään 2021 kuntavaaleihin.

Turun RKP nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa

16.06.2020

Turun Ruotsalainen kansanpuolue nimesi kevätkokouksessaan 16. kesäkuuta 2020 ensimmäiset 13 ehdokastaan kevään 2021 kuntavaaleihin. Kevätkokous valtuutti Turun RKP:n hallituksen jatkossa nimeämään RKP:n kunnallisvaaliehdokkaita.

Kaarinan RKP solmi vaaliliiton Kaarinan Keskustan ja Kaarinan Kristillisdemokraattien kanssa

08.06.2020

Kaarinan RKP, Kaarinan Keskusta ja Kaarinan Kristillisdemokraatit ovat 8. kesäkuuta 2020 solmineet vaaliliiton kevään kuntavaaleihin 2021.

Puolueristeily 11-13.1.2019

08.01.2019

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen äänestäjiä, aktivistejä sekä luottamushenkilöitä kokoontuu risteilylle Tukholmaan tammikuussa.