fbpx

Varsinais-Suomen piiritoimisto
Aurakatu 1G
20100 Turku

Facebook

Laskutusosoite:
Svenska folkpartiet i Egentliga Finland rf
PB 59873, 00021 Fakturering

E-laskut:
Verkkolaskutusosoite: 0037 2290 0157
Operaattori: Opus Capita Oy

RKP Varsinais-Suomen poliittinen ohjelma

Turunmaa on ruotsinkielisen Suomen koulutuskeskus

Maakunnassamme on monilla eri aloilla vahvaa kasvua. Tämä kasvu on syntynyt osaavan työvoiman ja innovaatioiden ansiosta.

Tarvitaan vuoropuhelua elinkeinoelämän kanssa voidaksemme reagoida työmarkkinoiden tarpeisiin. Sen vuoksi haluamme edistää räätälöityjen koulutusten järjestämistä ja kartuttaa mahdollisuuksia erikoistumiseen sekä omien taitojen syventämiseen.

Turunmaa tarvitsee eheän ruotsinkielisen opintopolun aina varhaiskasvatuksesta peruskouluun, toiselle asteelle ja edelleen ammattikorkeakouluun ja yliopistoon. Päivähoidon ja koulun tulee ollalähellä sinua, hyväkuntoisissa ja asianmukaisissa tiloissa. Yhteistyö eri toimijoiden kesken vahvistaa ruotsinkielistä koulutusta.

Maahanmuuttajat ovat tärkeitä alueellemme. Koulutus on keskeinen osa sopeutumista ja kaikille tulee tarjota mahdollisuus sopeutua ruotsiksi Suomessa

Tarvitaan toimiva ja kestävä infrastruktuuri

Turun lentokenttä, satamat ja tunnin juna ovat välttämättömiä maakunnan elinvoimaisuuden ja kehityksen kannalta. Tarvitaan parempia, nopeampia ja turvallisempia tieyhteyksiä.

Valtateitten ja Saaristotien statusta tulee parantaa.

Sujuva lautta- ja yhteysalusliikenne takaa yhdenvertaiset mahdollisuudet elää, työskennellä ja opiskella saaristossa.

Toimiva ja käyttäjäystävällinen joukkoliikenne sekä turvalliset pyöräilytiet mahdollistavat ilmastoystävällisen liikkumisen Varsinais-Suomen alueella.

Mahdollisuus nopeaan ja tehokkaaseen verkkoon on perusedellytys. Kuitu- ja 5G-teknologia antavat monia mahdollisuuksia ja sen vuoksi haluammekin löytää kaupunkia, saaristoa ja maaseutua hyödyttäviä ratkaisuja.

Terveys ja hyvinvointi, elämän kaikissa vaiheissa

Kunnioitus yksilöä kohtaan on terveydenhuollon kulmakivi. Sairastuessamme olemme haavoittuvassa tilassa, jolloin hyvän ja turvallisen terveydenhuollon on oltava lähellä – ja saatavissa omalla äidinkielellä. Lasten, nuorten ja perheiden on saatava tukea kaikissa tilanteissa ja iäkkäiden tulee saada elää täyttä elämää.

Ennaltaehkäisevä hoito tulee asettaa etusijalle. Terveydenhuollon palvelurakenteita on jatkuvasti arvioitava, jotta käytössä olevat resurssit tulevat tehokkaasti ja ajanmukaisesti hyödynnetyiksi.

Kiireelliseen hoitoon ja psykiatriseen hoitoon hakeutumisen kynnyksen tulee olla matala. Palvelusetelit ja kaksikieliset digitaaliset ratkaisut lisäävät saavutettavuutta ja tehostavat palvelutarjontaa.Samalla ne edistävät yrittäjyyttä ja parantavat potilaiden sekä henkilökunnan vaihtoehtoja.

Sosiaali- ja terveysala tulee tehdä houkuttelevammaksi, muunmuassa oikeudenmukaisten palkkojen, joustavuuden ja uramahdollisuuksien avulla.

Ilmasto- ja ympäristöystävällinen Varsinais-Suomi

Varsinais-Suomi on kasvualue, jossa kehittämistarpeet on punnittava ympäristönäkökohdat huomioiden. Meillä ei olevaraa ratkaisuihin, joissa ympäristövaikutuksia ei huomioida – ja ympäristöystävällisten ratkaisujen tulee myös tuoda taloudellista hyötyä.

Ilmastonmuutos on suurin uhka ympäristömme kannalta. Sen vuoksi kaikessa toiminnassa tulee pyrkiä ilmastoneutraaliuteen eli vähentämään kasvihuonekaasuja ja luomaan hiilinieluja. Tätä osaamistamme ympäristösektorin saralla tulee vahvistaa entisestään Turun seudulla.

Kaikessa toiminnassa tulee huomioida monimuotoisuuden säilyttäminen luonnossamme, saaristossamme ja vesistöissämme. Luontomme ja meremme ovat osa meitä ja on meidän vastuullamme, että myös tulevat sukupolvet voivat nauttia ja olla osa sitä.

Tuemme elinkeinoelämän kehitystä

Turku on Varsinais-Suomen elinkeinoelämän moottori, mutta maakuntamme jokaisessa osassa tulee olla mahdollista asua, elää ja työskennellä.

Varsinais-Suomi hyötyy kilpailukykyisestä elinkeinoelämästä. Työpaikat luodaan yrityksissä – tämän vuoksi yritysten perustamista ja yrittäjyyttä tulee helpottaa. Tuemme yrittäjyyttä sekä kaupungeissa että saaristossa.

Elinvoimainen elinkeinoelämä, niin pienet kuin suuret yritykset, ovat välttämättömiä sekä kaupungeille että pienimmille paikkakunnille.

Tuemme ilmastonäkökulmasta sellaisten kestävien yritysten perustamista, jotka hyödyntävät maakunnan innovaatiovoimaa ja koulutusta. Matkailuun, maatalouteen ja kalatalouteen pohjautuvalla yrittäjätoiminnalla on ratkaiseva rooli pienten paikkakuntien kehittymiselle. Paranevat mahdollisuudet etätyöhön sekä toimiva infrastruktuuri kannustavat kodin perustamista pienille paikkakunnille.

Varsinais-Suomen paikallisosastot

Turku
Puheenjohtaja: Anna-Karin Tötterman, anna-karin.totterman@abo.fi

Parainen
Puheenjohtaja: Conny Granqvist, conny.granqvist@edu.pargas.fi

Nauvo
Puheenjohtaja: Anna Gråhn, anna.grahn@enitec.fi

Korppoo
Puheenjohtaja: Merja Fredriksson, merja.fredriksson@luukku.com

Houtskari
Puheenjohtaja: Christer Friis, christer.friis@gmail.com

Iniö
Puheenjohtaja: Rosanna Blomster, rosanna.blomster@gmail.com

Kemiönsaari
Puheenjohtaja: Ghita Edmark, ghita.edmark@icloud.com

Kaarina
Puheenjohtaja: Åsa Gustafsson, asa.gustafsson@kaarina.fi

Salo
Puheenjohtaja: Kenneth Jönsson, kenneth.jonsson@gmail.com

Naantali
Puheenjohtaja: Märta Marjamäki, marmarmar@dnainternet.net

Raisio
Puheenjohtaja: Nils Broberg, brobergnils@gmail.com

Varsinais-Suomen piirihallitus

Piirin puheenjohtaja:
Regina Koskinen (regina.koskinen(at)gmail.com / 040-5789098)

Varapuheenjohtajat:
Anna-Karin Tötterman (anna-karin.totterman(at)abo.fi)
Ghita Edmark (ghita.edmark(at)icloud.com)

Hallitus:
Lars Nyberg
Anne Eriksson
Leif Byman
Märta Marjamäki
Kjell Wennström
Mi Adolfsson

Varajäsenet:
Joachim Hesthammer
Staffan Sundström
Roger Hakalax
Kenneth Jönsson
Nina Lindholm
Linda Johans

RKP-nuoret

Toiminnanjohtaja:
Matilda Holmström
matilda.holmstrom(at)su.fi
044-2579743
Svensk Ungdom / RKP-nuoret

Eduskunta

Kansanedustaja
Sandra Bergqvist
sandra.bergqvist(at)eduskunta.fi

Avustaja
Rosanna Blomster
rosanna.blomster(at)eduskunta.fi

 

RKP:n Varsinais-Suomen kunnanvaltuutetut 2021-2025:

Turku:
Ulla Achrén
Nicke Wulff
Terhi Vörlund-Wallenius

Parainen:
Sandra Bergqvist
Tina Axen
Gunilla Granberg
Staffan Åberg
Christer Friis
Kaj-Johan Karlsson
Rolf Schwartz
Jan Eriksson
Tomas Björkroth
Merja Fredriksson
Kurt Ekström
Laura Wickström
Kurt Lundqvist
Jeanette Laaksonen
Erika Silventoinen
Daniel Strömborg
Regina Koskinen
Maj Björk
Kyösti Kurvinen

Kemiönsaari:
Wilhelm Liljeqvist
Daniel Wilson
Helena Fabritius
Carita Backas
Kristian Simola
Jan Drugge
Patrik Sjöblom
Niklas Salminen
Johan Fredriksson
Tom Holmén
Roger Hakalax
Ghita Edmark
Kim Wendelin

Kaarina:
Åsa Gustafsson

Raisio:
Hans Våg

Lieto:
Henrik Solin

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bergqvist: Bayerin jätti-investointi Turkuun hyödyttää koko aluetta

10.06.2021

Tiistaina lääkeyhtiö Bayer kertoi, että he suunnittelevat rakentavansa uuden lääketehtaan 250 miljoonalla eurolla Turkuun. Varsinaissuomalainen kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on erittäin iloinen sijoituspäätöksestä.

Bergqvist: Uusi oppivelvollisuuslaki on unohtanut saariston oppilaat!

04.06.2021

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on tänään jättänyt sisään kirjallisen kysymyksen uuden oppivelvollisuuslain majoituskorvauksesta. On käynyt ilmi, että oppivelvollisen majoituskorvauksen myöntämisperusteet eivät ota huomioon saariston ja harvaan asuttujen alueiden olosuhteita. Kirjallisessa kysymyksessään Bergqvist kysyy, miten tilanne voitaisiin korjata.

Bergqvist: Kulttuuri- ja tapahtuma-ala on päästävä vauhtiin ja saatava tukea!

03.06.2021

– Moni meistä odottaa pääsevänsä taas käymään teatterissa, konserteissa ja erilaisissa tapahtumissa. Mutta jotta voimme osallistua näihin tapahtumiin, tarvitsemme ammattilaisia, jotka työskentelevät niiden toteuttamiseksi. Jotta kulttuuri- ja tapahtuma-alan ammattitaitoa ei menetettäisi, alan on nyt saatava tukea.

Bergqvist kolmannesta lisätalousarviosta: Askel lähempänä Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimista

02.06.2021

Eduskunnassa käytiin tänään lähetekeskustelu vuoden 2021 kolmannesta lisätalousarvioesityksestä. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on tyytyväinen hallituksen investointeihin lisätalousarvioesityksessä ja on erityisen iloinen rahoista Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimiselle Paraisilla.

Bergqvist: Maaseututyöryhmä peräänkuuluttaa yksinkertaistettuja sääntöjä pienimuotoiseen majoitustoimintaan

28.05.2021

Harvaan asuttujen alueiden (HAMA) parlamentaarinen työryhmä esittää lehdistötiedotteessaan pienimuotoisen majoitustoiminnan helpottamista maaseudulla ja harvaan asutuilla alueilla. Kansanedustaja Sandra Bergqvist, joka on RKP:n edustaja työryhmässä, iloitsee tätä.

Bergqvist: Valtakunnallisessa liikennejärjestelmäsuunnitelmassa on keskityttävä kehitykseen ja todellisiin tarpeisiin

26.05.2021

– Se, että Kirjalasalmen ja Hessundinsalmen sillat uudistetaan, ei ole ainoastaan tärkeää jokapäiväisen elämän takaamiseksi Paraisilla, vaan myös tärkeää raskaan teollisuuden toimintaedellytysten, matkailualan ja paikallisen elinkeinoelämän kannalta. Olemme RKP:ssä tehneet kovasti työtä prosessin nopeuttamiseksi ja olemme erittäin tyytyväisiä hallituksen ehdotukseen.

Bergqvist: Kirjalansalmen sillalle ja Hessundinsalmen sillalle ehdotetaan 128 miljoonaa euroa

07.05.2021

Valtiovarainministeriö on tänään (7.5) julkaissut ehdotuksensa kolmanneksi lisätalousarvioksi 2021. Ehdotus sisältää 128 miljoonan euron valtuudet Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uudistamiselle Paraisilla. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on erittäin tyytyväinen ehdotukseen.

Turun RKP toimitti lopullisen ehdokaslistansa – ehdokasmäärä ennätyksellisen suuri!

04.05.2021

Turun RKP toimitti lopullisen ehdokaslistansa kesän kuntavaaleihin. Ehdokasmäärä on ennätyksellisen suuri, 71 ehdokasta.

Varsinais-Suomen RKP asettaa ehdolle 154 ehdokasta

04.05.2021

Varsinais-Suomen RKP on toimittanut kuntavaalien lopulliset ehdokaslistansa. Ehdokasluku Varsinais-Suomessa on yhteensä 154, mikä on enemmän kuin vuoden 2017 kuntavaaleissa. RKP:llä on ehdokkaita Turussa, Paraisilla, Kemiönsaarella, Kaarinassa, Salossa, Naantalissa, Raisiossa, Liedossa ja Laitilassa. RKP:lle on suuri menestys saada ehdokkaita ehdolle Liedossa ja Laitilassa, missä puolueella ei ole ennen ollut ehdokkaita. Turun ennätyssuuri ehdokasmäärä, 71 ehdokasta, on historiallista ja osoittaa uskottavuutta RKP:n politiikkaa kohtaan.

Bergqvist haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

03.05.2021

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sandra Bergqvist, asettuu ehdolle uudelleenvalintaa varten toukokuun puoluekokouksessa. Bergqvist on toiminut RKP:n varapuheenjohtajana vuodesta 2017.

Bergqvist haluaa sujuvamman lupamenettelyn kotimaiselle kalanviljelylle

20.04.2021

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on tänään jättänyt kirjallisen kysymyksen siitä, miten hallituksen tavoite kasvattaa kotimaisen kalan kulutusta tulisi varmistaa ja miten kotimaista kalanviljelyä voitaisiin edistää. Kysymyksen ovat allekirjoittaneet myös kansanedustajat Anders Norrback (RKP) ja Mikko Ollikainen (RKP).

Bergqvist pitää taksialan selkeämmät säännöt tervetulleina

25.03.2021

Eduskunta on tänään (25.3) käsitellyt taksisääntelyn tarkistusta. Lakiehdotuksella pyritään korjaamaan ongelmat, jotka syntyivät viime hallituskauden sääntelyn purkamisen jälkeen. Kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Sandra Bergqvist (RKP) suhtautuu hyvin myönteisesti hallituksen esittämiin muutoksiin.

Bergqvist: Kunnilla on tärkeä rooli ilmastotyössä

18.03.2021

Kunnat ovat ratkaisevassa roolissa ympäristökysymyksissä ja Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Monet kunnat ovat edelläkävijöitä alueellisesti sopeutettujen ilmastoratkaisujen löytämisessä ja tukevat siten kestävää elinkeinotoimintaa ja ympäristötietoista työllisyyspolitiikka kunnassa.

Regina Koskinen hakee jatkoa RKP Varsinais-Suomen johdossa

15.03.2021

Paraisilta kotoisin oleva Regina Koskinen hakee jatkoa RKP Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana. Koskinen on johtanut piiriä huhtikuusta 2018 lähtien.

Varsinais-Suomen RKP asettaa ehdokkaita ehdolle yhdeksässä kunnassa – nyt myös Liedossa ja Laitilassa

10.03.2021

Varsinais-Suomen RKP on toimittanut kuntavaalien ehdokaslistansa. RKP asettaa ehdokkaita ehdolle Turussa, Paraisissa, Kemiönsaarella, Kaarinassa, Salossa, Naantalissa ja Raisiossa. RKP:lle on suuri menestys saada myös ehdokkaita ehdolle Liedossa ja Laitilassa. Ehdokasluku Varsinais-Suomessa on 9. maaliskuuta yhteensä 144.

Salon RKP nimesi ehdokkaita – kuntavaalien ehdokaslista valmis

19.02.2021

Salon RKP nimesi vuosikokouksessaan 16. helmikuuta kolme ehdokasta kevään kuntavaaleihin. Kuntavaalien ehdokaslista on näin ollen valmis.

Turun RKP nimesi neljä kuntavaaliehdokasta

11.02.2021

Turun RKP nimesi hallituksen kokouksessa 9. helmikuuta neljä ehdokasta kevään kuntavaaleihin. Nimetyt ehdokkaat ovat Fanny Aaltonen, Magnus Brunnsberg, Mikael Harju ja Riku Tuominen. Kaikki neljä ehdokasta edustavat RKP-nuoria.

Bergqvist: Toimiva kaksikielisyys oltava terveydenhuollon lähtökohtana

04.02.2021

Torstain (4.2) Åbo Underrättelser-lehdessä voi lukea, kuinka TYKS: n röntgenosaston puhelinvastaaja ei enää puhu ruotsia. Kansanedustaja ja Folktingetin puheenjohtaja Sandra Bergqvistin (RKP) mielestä lähtökohtana tulisi olla, että palvelu toimii sekä suomeksi että ruotsiksi.

Nicke Wulff ilmoittaa olevansa käytettävissä Turun RKP:n kuntavaaliehdokkaaksi

25.01.2021

Arkisin Cygnaeus skolanin ja Turun Braheskolanin rehtorina toimiva Nicke Wulff haluaa asettua ehdolle kevään kuntavaaleissa. Wulff on kaupunginvaltuuston jäsen ja RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja ja myös maakuntavaltuustossa hän toimii RKP-ryhmän puheenjohtajana.

Vesa Hanski ilmoittaa olevansa käytettävissä Turun RKP:n kuntavaaliehdokkaaksi

25.01.2021

Kaupunginvaltuuston varajäsenenä kaksi kautta istunut ja nuorisolautakunnan jäsenenä toimiva Vesa Hanski, ilmoittaa olevansa käytettävissä Turun RKP:n kuntavaaliehdokkaaksi.