fbpx

Pohjanmaan piiritoimisto

Svenska folkpartiet i Österbotten rf
Raastuvankatu 23
65100 VAASA

 

Laskutusosoite:
Svenska folkpartiet i Österbotten
PB 16112, 00021 LASKUTUS

E-laskut:
Verkkolaskutusosoite: 0037 1482 8861
Operaattori: Apix Messaging Oy
Operaattoritunnus: 003714828861

 

Y-tunnus: 1482886-1

 

Toiminnanjohtaja

Jenni Ingo

Toiminnanjohtaja, Pohjanmaa

050 344 2218
jenni.ingo@sfp.fi

Vt. Toimintakoordinaattori

Ida Wikman

v.t. Toimintakoordinaattori, Pohjanmaa

040 769 8891
ida.wikman@sfp.fi

Hyvinvointialueet

Sandra Högström

Pohjanmaan sekä Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueiden koordinaattori

050 563 2361
sandra.hogstrom@sfp.fi

Toimintakoordinaattori (vanhempainvapaalla)

Pohjanmaan piirin hallitus

Puheenjohtaja:

Samuel Broman
j.samuel.broman@gmail.com
050 410 7653
Varapuheenjohtajat:
Sabina Forsbacka
sabina.forsbacka@nykarleby.fi
044 254 9459
Roberth Sjöström
roberth.sjostrom@gmail.com
040 158 1706

Jäsenet 2023-2025

Kruunupyy: Helena Broända, varajäsen: Adam Näse
Luoto: Jan Ray, varajäsen: Jessica Påvall
Pietarsaari: Anders Sandlin, varajäsen: Nina Brännkärr-Friberg
Maalahti: Carola Bengs-Lattunen, varajäsen: Filip Norrgård
Kristiinankaupunki: Tommy Englund, varajäsen: Eva Lillmangs
Vöyri: Gunilla Lillbacka, varajäsen: Jens Antus
Kokkola: Marlen Timonen , varajäsen: Joakim Honga
RKP-nuoret: Amanda Åkersten, varajäsen: Linus Knutar

Jäsenet 2024-2026

Kaskinen: Jan-Anders Lundenius, varajäsen: Marjo Sjöblom
Korsnäs: Sofia Mitts-Björkblom, varajäsen: Anna-Lena Kronqvist
Pedersöre: Paulina Grön, varajäsen: Tommy Björklund
Vaasa: Johanna Kauppinen, varajäsen: Lars Rosenblad
Seniorerna: Christer Rosengren, varajäsen: Marianne Buss
RKP:n naisjärjestö: Brita Brännbacka-Brunell, varajäsen: Ann-Sofie Smeds-Nylund

Piiritoimisto

Piiritoimisto on palvelupiste kaikille jäsenille ja niille, jotka ovat kiinnostuneita RKP:n politiikasta. Piiriorganisaatio Svenska folkpartiet i Österbotten (Ruotsalainen kansanpuolue Pohjanmaalla) kokoaa yhteen kaikki Vaasan vaalipiirin jäsenet.

Työskentelemme poliittisten kysymysten kanssa alueellisella tasolla ja olemme vastuussa Vaasan alueen vaaleihin osallistumisesta. Meillä on 47 paikallisosastoa, jotka sijaitsevat 14 kunnassa Kokkolasta Kristiinankaupunkiin, ja yhteensä 9 000 jäsentä. Näemme jäsenemme ensisijaisena voimavarana ja vakaana lähtökohtana aktiivisille ponnistuksillemme Pohjanmaan seudun ja elävän kaksikielisyyden puolesta.

Piirikokous

Piirikokous, joka on Pohjanmaan RKP:n korkein päätöksentekoelin, laatii toiminnan suuntaviivat. Piirikokous pidetään kerran vuodessa kunkin jäsenjärjestön edustajien sekä Svensk Ungdom, Svenska Seniorer ja Svenska Kvinnoförbundet -järjestöjen paikallisyhdistysten edustajien kesken.

Piirikokouksessa valitaan piirihallitus, jonka tehtävänä on toimia katalysaattorina ja liikkeellepanevana voimana Pohjanmaata koskevissa poliittisissa kysymyksissä, vaalitoiminnoista vastaavana elimenä ja puolueen muiden organisaatioiden, kansanedustajien ja ministerien yhteyspisteenä. Pohjanmaan piiriä edustaa puolueen juhlatilaisuuksissa ja järjestelytoimikunnassa piirin puheenjohtaja. RKP:n Pohjanmaan jaostolla on neljätoista edustajaa puolueen valtuustossa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Strand: Hallitus edistää GigaVaasaa

17.04.2024

Investointien vauhdittamiseksi hallitus päätti kehysriihen yhteydessä valmistella verohyvityksen suurille nettonollatalouteen siirtymistä tukeville teollisille investoinneille, kuten akku- ja vetyhankkeisiin sekä fossiilivapaaseen terästeollisuuteen. Alustavasti hyvityksenä voitaisiin hankekohtaisesti myöntää 20 % investoinnin kokonaismäärästä 150 miljoonaan euroon asti.

Ingo pyrkii RKP:n varapuheenjohtajaksi

14.04.2024

Huolellisen harkinnan ja useiden pyyntöjen jälkeen koko piiriltä, Mustasaaaren RKP:n kunnallisjärjestön esityksestä ja RKP-Nuorten laajalla tuella Christoffer Ingo ilmoittaa, että jos hän saa Pohjanmaan piirin luottamuksen, hän on valmis ottamaan vastuun toimimaan RKP:n varapuheenjohtajana. Ingo on Mustasaaren kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja RKP-Nuorten entinen puheenjohtaja.

Piirijohtaja Samuel Broman asettuu ehdolle EU-vaaleissa

19.03.2024

Eurooppa on tärkeässä tienhaarassa. Aikana, jolloin Euroopan demokraattinen tulevaisuus on kyseenalaistettu, meidän on ajettava agendaa EU:ssa, joka on sekä rohkea että visionäärinen. Kyse ei ole pelkästään siitä, että ylläpidämme olemassa olevaa, vaan siitä, että muokkaamme tulevaisuuttamme aktiivisesti.

Anna-Maja Henriksson: Takaisin maailman kärkeen koulutuksessa

15.02.2024

Yksi tärkeimmistä asioista Suomen tulevaisuuden kannalta on, että jatkamme panostamista lasten ja nuorten hyvään koulutukseen. PISA-tulokset julkaistaan kolmen vuoden välein, ja julkaisupäivää odotetaan aina jännityksellä koulutuspiireissä. Miten maamme on pärjännyt? Mihin sijoitumme kansainvälisessä vertailussa?

Niclas Sjöskog ehdolle EU-vaaleissa

09.02.2024

Niclas Sjöskog, Pedersöre, asettuu ehdolle EU-vaaleissa. Sjöskogilla on takanaan pitkä ura edunvalvonnassa ja poliittisissa tehtävissä. Hän toimii tällä hetkellä Pedersören kunnanvaltuuston puheenjohtajana, Pohjanmaan ruotsinkielinen tuottajajärjestö ÖSP:n (Österbottens svenska producentförbund r.f.) varapuheenjohtajana ja Ruotsinkielisten maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitto SLC:n (Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f.) valtuuskunnan varapuheenjohtajana. Sjöskog oli ehdolla myös vuoden 2019 eduskunta- ja EU-vaaleissa.

Alina Ivars on Joakim Strandin uusi eduskunta-avustaja.

08.02.2024

Alina Ivars on toisen vuoden oikeustieteen opiskelija Helsingin yliopiston Vaasan yksikössä. Ennen eduskunta-avustajan tehtäväänsä hän työskenteli asianajotoimistossa ja pankissa.

Johanna Borg asettuu ehdolle EU-vaaleissa!

07.02.2024

Johanna Borg (RKP) Närpiöstä asettuu ehdolle EU-vaaleissa. EU-vaalit järjestetään kesäkuussa.

Norrback: Järkevämpää susipolitiikka luvassa

20.12.2023

Euroopan komissio on ehdottanut suden suojeluaseman muuttamista ”tiukasti suojellusta” ”suojelluksi”. Päätös perustuu uusiin tietoihin susikannan kasvusta ja sen vaikutuksista. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP), joka on työskennellyt aktiivisesti susikysymyksen parissa, on erittäin tyytyväinen komission ehdotukseen.

RKP kantaa vastuunsa koko alueen asukkaista

15.12.2023

Pohjanmaan hyvinvointialueen hallitus kokoontui vuoden viimeiseen kokoukseen 15.12. Yhtenä käsiteltävänä asiana oli lastenosasto Pietarsaaren Malmin sairaalassa. Tarkastuksen jälkeen on käynyt ilmi, että osasto on maan ainoa lastenosasto, joka ei sijaitse keskus- tai yliopistosairaalan yhteydessä. Lainsäädännön muutokset ja korkeammat valmiusvaatimukset ovat johtaneet siihen, ettei osasto voi enää taata vaadittavaa hoitotasoa ja intensiteettiä, jos lapsen tila esimerkiksi äkillisesti huononee.

Strand: Vaasalle merkittävät joululahjarahat!

12.12.2023

Kansanedustaja Joakim Strand iloitsee Vaasan vaalipiirille kohdistuvista ns. joululahjarahoista.