fbpx

Pohjanmaan piiritoimisto

Svenska folkpartiet i Österbotten rf
Raastuvankatu 23
65100 VAASA

 

Laskutusosoite:
Svenska folkpartiet i Österbotten
PB 16112, 00021 LASKUTUS

E-laskut:
Verkkolaskutusosoite: 0037 1482 8861
Operaattori: Apix Messaging Oy
Operaattoritunnus: 003714828861

 

Toiminnanjohtaja

Jenni Ahlbäck

Toiminnanjohtaja, Pohjanmaa

jenni.ahlback@sfp.fi

050 344 2218

Toimintakoordinattori

Antonia Prinsén

Toimintakoordinaattori, Pohjanmaa

antonia.prinsen@sfp.fi

040 828 1796

Aluekoordinaattori

Gita Hassel

Aluekoordinaattori, Pohjanmaa

gita.hassel@sfp.fi

050 467 0035

Pohjanmaan piirin hallitus

Puheenjohtaja:

Henrik Antfolk
henrik_antfolk@hotmail.com
045 6131575

Varapuheenjohtajat:
Carola Bengs-Lattunen
carolalalafi@hotmail.com
040 052 4382
Mikael Lindvall
mikael.lindvall@agrolink.fi
044 767 9339

Jäsenet 2021-2023

Kruunupyy: Helena Broända, korvaaja: Adam Näse
Luoto: Jan Ray, korvaaja: Karita Nynäs
Vöyri: Victor Ohlis, korvaaja: Johanna Skarper
Kokkola: Jan-Ove Nyman, korvaaja: Camilla Wikman
Pietarsaari: Anders Sandlin, korvaaja: Jaana Silander
RKP-nuoret: Chatarina Doktar, korvaaja: Joakim Lasén

 

Jäsenet 2022-2024

Kaskinen: Jan-Anders Lundenius, korvaaja: Mirja Högstrand
Korsnäs: Anna-Lena Kronqvist, korvaaja: Johan Holm-Rosebäck
Mustasaari: Tomas Bäck, korvaaja: Margareta Rodas
Närpiö: Roberth Sjöström, korvaaja: Gun Granlund
Pedersöre: Anja Lillqvist, korvaaja: Benhard Hjulfors
Vaasa: Johanna Kauppinen, korvaaja: Lars Rosenblad
Seniorer: Christer Rosengren, korvaaja: Marianne Buss
RKP:n naisjärjestö: Sofia Mitts-Björkblom, korvaaja: Ann-Sofie Smeds-Nylund

Piiritoimisto

Piiritoimisto on palvelupiste kaikille jäsenille ja niille, jotka ovat kiinnostuneita RKP:n politiikasta. Piiriorganisaatio Svenska folkpartiet i Österbotten (Ruotsalainen kansanpuolue Pohjanmaalla) kokoaa yhteen kaikki Vaasan vaalipiirin jäsenet.

Työskentelemme poliittisten kysymysten kanssa alueellisella tasolla ja olemme vastuussa Vaasan alueen vaaleihin osallistumisesta. Meillä on 49 paikallisosastoa, jotka sijaitsevat 14 kunnassa Kokkolasta Kristiinankaupunkiin, ja yhteensä 10 887 jäsentä. Näemme jäsenemme ensisijaisena voimavarana ja vakaana lähtökohtana aktiivisille ponnistuksillemme Pohjanmaan seudun ja elävän kaksikielisyyden puolesta.

Piirikokous

Piirikokous, joka on Pohjanmaan RKP:n korkein päätöksentekoelin, laatii toiminnan suuntaviivat. Piirikokous pidetään kerran vuodessa kunkin jäsenjärjestön edustajien sekä Svensk Ungdom, Svenska Seniorer ja Svenska Kvinnoförbundet -järjestöjen paikallisyhdistysten edustajien kesken.

Piirikokouksessa valitaan piirihallitus, jonka tehtävänä on toimia katalysaattorina ja liikkeellepanevana voimana Pohjanmaata koskevissa poliittisissa kysymyksissä, vaalitoiminnoista vastaavana elimenä ja puolueen muiden organisaatioiden, kansanedustajien ja ministerien yhteyspisteenä. Pohjanmaan piiriä edustaa puolueen juhlatilaisuuksissa ja järjestelytoimikunnassa piirin puheenjohtaja. RKP:n Pohjanmaan jaostolla on neljätoista edustajaa puolueen valtuustossa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Henriksson juhlapuheessa: Kaatuneiden, veteraanien ja vanhempien sukupolvien perintö velvoittaa

25.09.2022

Oikeusministeri, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson piti tänään juhlapuheen Kaatuneiden Omaisten Liitto ry:n valtakunnallisissa Hengellisillä ja Kulttuuripäivillä Kokkolan Kaupungintalolla. Henriksson korosti puheessaan, että kaatuneiden, veteraanien ja vanhempien sukupolvien perintö velvoittaa.

Henriksson avajaispuheessaan Vaasan H-talossa: Ihmisten tarpeet asetetaan etusijalle

23.09.2022

SFP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson puhui aiemmin tänään H-talon avajaisissa. H-talo on Vaasan keskussairaalan alueella sijaitseva uudisrakennus, jossa sosiaalihuollon, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut ovat saman katon alla.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kutsunut Brita Brännbacka-Brunellin erityisavustajaksi

22.09.2022

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on kutsunut Brita Brännbacka-Brunellin erityisavustajaksi. Brännbacka-Brunell on kotoisin Pietarsaaresta, jossa hän on sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja. Brännbacka-Brunell on toiminut aktiivisesti kunnallispolitiikassa vuodesta 2013, ja vuosina 2018-2020 hän oli Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen Pohjanmaan piirijärjestön varapuheenjohtaja.

Norrback: Askel lähempänä kestävää susipolitiikkaa

20.09.2022

Maa- ja metsätalousvaliokunta on tänään antanut päätöksensä kansalaisaloitteesta, joka käsittelee suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamista. Valiokuntaan kuuluva kansanedustaja Anders Norrback on tyytyväinen lopputulokseen.

Frida Sigfrids aloittaa kansanedustaja Mikko Ollikaisen uutena avustajana

09.09.2022

Frida Sigfrids, 26 vuotta, aloittaa kansanedustaja Mikko Ollikaisen uutena eduskunta-avustajana. Sigfrids on kotoisin Porvoosta. Hän on aikaisemmin toiminut RKP-nuorten puheenjohtajana. Sigfrids on Porvoon kaupunginhallituksen jäsen ja valtuutettu Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella.

RKP vaatii, että hyvinvointialueet noudattavat lakia

19.08.2022

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisvastuun siirtyessä kunnilta hyvinvointialueille lakkautetaan myös Kårkullan kuntayhtymä, joka tuottaa ruotsinkielisiä kehitysvammaisten tukipalveluita ja erityishuoltoa. Uudellamaalla toiminut projekti Kepa Uusimaa esittää, että sekä suomen- että ruotsinkieliset vaativan erityishuollon palvelut keskitetään HUS-yhtymälle. Ruotsalainen kansanpuolue (RKP) vastustaa esitystä ja on jättänyt asiasta kannanoton kaksikielisille hyvinvointialueille ja Helsingin kaupungille.

RKP mukana Helsinki Pridessa

27.06.2022

RKP, Ajatushautomo Agenda, RKP-Nuoret, RKP:n naisjärjestö ja Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs järjestävät tapahtumia koko pride viikon ajan.

Pohjanmaan RKP nimesi ehdokkaita eduskuntavaaleihin 2023

09.04.2022

Suomen ruotsalainen kansanpuolue nimesi piirikokouksessaan 9. huhtikuuta Lapväärtissä ehdokkaita eduskuntavaaleihin 2023.

Henrik Antfolk RKP Pohjanmaan uusi puheenjohtaja

09.04.2022

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Pohjanmaalla on piirikokouksessaan 9. huhtikuuta Lapväärtissä valinnut uuden puheenjohtajan. Henrik Antfolk, Kristiinankaupunki, valittiin piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajiksi valittiin Carola Bengs Lattunen, Maalahti ja Mikael Lindvall, Uusikaarlepyy.

Ollikainen: Luottamus ja turvallisuudentunne erityisen tärkeitä nyt

16.03.2022

Eduskunta käsitteli tänään valtioneuvoston sisäisen turvallisuuden selontekoa ja Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuorossa kansanedustaja Mikko Ollikainen painotti turvallisuusviranomaisten ja ennaltaehkäisevän työn merkitystä.