fbpx

Pohjanmaan piirin hallitus

Puheenjohtaja:

Johanna Holmäng
johanna.holmang@pedersore.fi
050 337 7093

Varapuheenjohtajat:
Henrik Antfolk
henrik_antfolk@hotmail.com
045 6131575
Barbro Kloo
barbro.kloo@hotmail.com
050 65460

Jäsenet 2020-2022

Mustasaari: Tomas Bäck, korvaaja: Ulla-Maj Salin.
Korsnäs: Anna-Lena Kronqvist, korvaaja: Lars-Erik Holmblad.
Kaskinen: Jan-Anders Lundenius, korvaaja: Tor Nygård.
Närpiö: Gun Granlund, korvaaja: Roberth Sjöström.
Seniorer: Christer Rosengren, korvaaja: Marianne Buss.
RKP:n naisjärjestö: Leena Nikkari-Östman, korvaaja: Carola Bengs-Lattunen.

Jäsenet 2021-2023

Kruunupyy: Helena Broända, korvaaja: Adam Näse.
Luoto: Jan Ray, korvaaja: Karita Nynäs.
Vöyri: Victor Ohlis, korvaaja: Johanna Skarper.
Maalahti: Minna Söderholm, korvaaja: Ann-Helen Ståhl.
Kokkola: Jan-Ove Nyman, korvaaja: Camilla Wikman.
Uusikaarlepyy: Mikael Lindvall, korvaaja: Maria Palm.
Pietarsaari: Anders Sandlin, korvaaja: Jaana Silander.
RKP-nuoret: Chatarina Doktar, korvaaja: Joakim Lasén.

Piiritoimisto

Piiritoimisto on palvelupiste kaikille jäsenille ja niille, jotka ovat kiinnostuneita RKP:n politiikasta. Piiriorganisaatio Svenska folkpartiet i Österbotten (Ruotsalainen kansanpuolue Pohjanmaalla) kokoaa yhteen kaikki Vaasan vaalipiirin jäsenet.

Työskentelemme poliittisten kysymysten kanssa alueellisella tasolla ja olemme vastuussa Vaasan alueen vaaleihin osallistumisesta. Meillä on 49 paikallisosastoa, jotka sijaitsevat 14 kunnassa Kokkolasta Kristiinankaupunkiin, ja yhteensä 10 887 jäsentä. Näemme jäsenemme ensisijaisena voimavarana ja vakaana lähtökohtana aktiivisille ponnistuksillemme Pohjanmaan seudun ja elävän kaksikielisyyden puolesta.

Piirikokous

Piirikokous, joka on Pohjanmaan RKP:n korkein päätöksentekoelin, laatii toiminnan suuntaviivat. Piirikokous pidetään kerran vuodessa kunkin jäsenjärjestön edustajien sekä Svensk Ungdom, Svenska Seniorer ja Svenska Kvinnoförbundet -järjestöjen paikallisyhdistysten edustajien kesken.

Piirikokouksessa valitaan piirihallitus, jonka tehtävänä on toimia katalysaattorina ja liikkeellepanevana voimana Pohjanmaata koskevissa poliittisissa kysymyksissä, vaalitoiminnoista vastaavana elimenä ja puolueen muiden organisaatioiden, kansanedustajien ja ministerien yhteyspisteenä. Pohjanmaan piiriä edustaa puolueen juhlatilaisuuksissa ja järjestelytoimikunnassa piirin puheenjohtaja. RKP:n Pohjanmaan jaostolla on neljätoista edustajaa puolueen valtuustossa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Norrback: EU:n tarkoitusperän demonisointi on väärin

10.02.2021

-Suomelle on tärkeää olla mukana määrätietoisessa eurooppalaisessa elvytyspolitiikan teossa. Tätä tehdään poikkeuksellisen kovaa talouteemme iskeneen pandemian takia. Oma taloutemme on erittäin riippuvainen EU:n sisäisestä markkinasta. EU:n elvytysrahasto antaa jatkossa uusia työpaikkoja etenkin tutkimuksen, koulutuksen ja innovaatiosektorin saralla.

Norrback: Suhteettoman suuria hakkuita tuulipuistojen rakentamisen yhteydessä

20.01.2021

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) on jättänyt kirjallisen kysymyksen tuulivoimapuistojen rakentamisen yhteydessä tehtävistä hakkuista.

Norrback toivottaa tervetulleeksi kansalaisaloitteen suden kannanhoidollisesta metsästyksestä

19.11.2020

Kansanedustaja Anders Norrback toivottaa tervetulleeksi keskustelun kansalaisaloitteesta, suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamisesta, jota käsitellään eduskunnan täysistunnossa.

Ollikainen: Erittäin tärkeitä kirjauksia uudessa liikennesuunnitelmassa

17.11.2020

Valtakunnallinen liikennesuunnitelma on mielestäni yksi tärkeimmistä liikenteen ja infrastruktuuriin liittyvistä asiakirjoista jota on koskaan tehty. Suunnitelmaa on odotettu pitkään ja vaikuttaa kaikkien arkeen monella tavalla.

Henriksson: Useamman junan on pysähdyttävä Pännäisissä

18.02.2020

VR:n toimitusjohtaja Rolf Jansson vieraili Pietarsaaressa Rkp:n puheenjohtajan, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin kutsumana. Vierailun aiheena olivat Pietarsaaren seudun junaliikenne sekä Pännäisten aseman junavuorojen määrä.

Pohjanmaan RKP:n poliittiset painopisteet

21.11.2019

Pohjanmaan Rkp on julkaissut 2019-2020 poliittiset painopisteensä.

Henriksson: Hallitus tekee mittavia liikenneinvestointeja

18.06.2019

RKP:n puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen, että hallituksen lisätalousarviossa panostetaan tärkeisiin liikennehankkeisiin.

Rehn-Kivi: Eduskunnalla olisi ollut mahdollisuus pelastaa Vaasan keskussairaala

15.03.2019

Kansalaisaloite laajan ympärivuorokautisen päivystyksen antamisesta Vaasan keskussairaalalle on ollut eduskunnassa keskustelun aiheena koko viikon. Asia otettiin esille tiistaina sosiaali- ja terveysvaliokunnassa kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven aloitteesta.

Kenth Nedergård asettuu ehdolle eduskuntavaaleihin

08.02.2019

RKP Pohjanmaa asettaa Kenth Nedergård ehdolle eduskuntavaaleihin. Nedergård on Merenkurkun maailmanperintö ry:n toiminnanjohtaja, valtuustoedustaja ja rakennuslautakunnan puheenjohtaja Mustasaaressa. Hän on ollut mukana RKP:n toiminnassa jo lähes 40 vuotta, RKP nuorista erilaisiin luottamustehtäviin, kuten paikallisjärjestön puheenjohtaja Sulvassa.

Puolueristeily 11-13.1.2019

08.01.2019

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen äänestäjiä, aktivistejä sekä luottamushenkilöitä kokoontuu risteilylle Tukholmaan tammikuussa.