fbpx

Pohjanmaan piiritoimisto

Svenska folkpartiet i Österbotten rf
Raastuvankatu 23
65100 VAASA

 

Laskutusosoite:
Svenska folkpartiet i Österbotten
PB 42168, 00021 Fakturering

E-laskut:
OVT-tunnus/verkkolaskutusosoite: 0037 1482 8861
Operaattori: OpusCapita Group Oy
Operaattoritunnus: E204503

 

Toiminnanjohtaja

Jenni Ahlbäck

Toiminnanjohtaja, Pohjanmaa

jenni.ahlback@sfp.fi

050 344 2218

Toimintakoordinattori

Antonia Prinsén

Toimintakoordinaattori, Pohjanmaa

antonia.prinsen@sfp.fi

040 828 1796

Aluekoordinaattori

Gita Hassel

Aluekoordinaattori, Pohjanmaa

gita.hassel@sfp.fi

050 467 0035

Pohjanmaan piirin hallitus

Puheenjohtaja:

Henrik Antfolk
henrik_antfolk@hotmail.com
045 6131575

Varapuheenjohtajat:
Carola Bengs-Lattunen
carolalalafi@hotmail.com
040 052 4382
Mikael Lindvall
mikael.lindvall@agrolink.fi
044 767 9339

Jäsenet 2021-2023

Kruunupyy: Helena Broända, korvaaja: Adam Näse
Luoto: Jan Ray, korvaaja: Karita Nynäs
Vöyri: Victor Ohlis, korvaaja: Johanna Skarper
Kokkola: Jan-Ove Nyman, korvaaja: Camilla Wikman
Pietarsaari: Anders Sandlin, korvaaja: Jaana Silander
RKP-nuoret: Chatarina Doktar, korvaaja: Joakim Lasén

 

Jäsenet 2022-2024

Kaskinen: Jan-Anders Lundenius, korvaaja: Mirja Högstrand
Korsnäs: Anna-Lena Kronqvist, korvaaja: Johan Holm-Rosebäck
Mustasaari: Tomas Bäck, korvaaja: Margareta Rodas
Närpiö: Roberth Sjöström, korvaaja: Gun Granlund
Pedersöre: Anja Lillqvist, korvaaja: Benhard Hjulfors
Vaasa: Johanna Kauppinen, korvaaja: Lars Rosenblad
Seniorer: Christer Rosengren, korvaaja: Marianne Buss
RKP:n naisjärjestö: Sofia Mitts-Björkblom, korvaaja: Ann-Sofie Smeds-Nylund

Piiritoimisto

Piiritoimisto on palvelupiste kaikille jäsenille ja niille, jotka ovat kiinnostuneita RKP:n politiikasta. Piiriorganisaatio Svenska folkpartiet i Österbotten (Ruotsalainen kansanpuolue Pohjanmaalla) kokoaa yhteen kaikki Vaasan vaalipiirin jäsenet.

Työskentelemme poliittisten kysymysten kanssa alueellisella tasolla ja olemme vastuussa Vaasan alueen vaaleihin osallistumisesta. Meillä on 49 paikallisosastoa, jotka sijaitsevat 14 kunnassa Kokkolasta Kristiinankaupunkiin, ja yhteensä 10 887 jäsentä. Näemme jäsenemme ensisijaisena voimavarana ja vakaana lähtökohtana aktiivisille ponnistuksillemme Pohjanmaan seudun ja elävän kaksikielisyyden puolesta.

Piirikokous

Piirikokous, joka on Pohjanmaan RKP:n korkein päätöksentekoelin, laatii toiminnan suuntaviivat. Piirikokous pidetään kerran vuodessa kunkin jäsenjärjestön edustajien sekä Svensk Ungdom, Svenska Seniorer ja Svenska Kvinnoförbundet -järjestöjen paikallisyhdistysten edustajien kesken.

Piirikokouksessa valitaan piirihallitus, jonka tehtävänä on toimia katalysaattorina ja liikkeellepanevana voimana Pohjanmaata koskevissa poliittisissa kysymyksissä, vaalitoiminnoista vastaavana elimenä ja puolueen muiden organisaatioiden, kansanedustajien ja ministerien yhteyspisteenä. Pohjanmaan piiriä edustaa puolueen juhlatilaisuuksissa ja järjestelytoimikunnassa piirin puheenjohtaja. RKP:n Pohjanmaan jaostolla on neljätoista edustajaa puolueen valtuustossa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pohjanmaan RKP nimesi ehdokkaita eduskuntavaaleihin 2023

09.04.2022

Suomen ruotsalainen kansanpuolue nimesi piirikokouksessaan 9. huhtikuuta Lapväärtissä ehdokkaita eduskuntavaaleihin 2023.

Henrik Antfolk RKP Pohjanmaan uusi puheenjohtaja

09.04.2022

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Pohjanmaalla on piirikokouksessaan 9. huhtikuuta Lapväärtissä valinnut uuden puheenjohtajan. Henrik Antfolk, Kristiinankaupunki, valittiin piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajiksi valittiin Carola Bengs Lattunen, Maalahti ja Mikael Lindvall, Uusikaarlepyy.

Ollikainen: Luottamus ja turvallisuudentunne erityisen tärkeitä nyt

16.03.2022

Eduskunta käsitteli tänään valtioneuvoston sisäisen turvallisuuden selontekoa ja Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuorossa kansanedustaja Mikko Ollikainen painotti turvallisuusviranomaisten ja ennaltaehkäisevän työn merkitystä.

Jan-Erik Kress kansanedustaja Anders Norrbackin uusi avustaja

04.03.2022

Jan-Erik Kress Sipoosta aloittaa RKP:n kansanedustaja Anders Norrbackin avustajana. Kress on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti, ja viimeistelee maisterinopintojaan Åbo Akademiissa. Kress on viimeisimmän vuoden aikana työskennellyt virkamiehenä Lounais-Suomen Poliisilaitoksella.

Ollikainen: Asuntomarkkinoiden on toimittava oikeudenmukaisesti

02.03.2022

Eduskunta keskusteli tänään valtioneuvoston asuntopoliittisesta selonteosta vuosiksi 2021-2028. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuorossa kansanedustaja Mikko Ollikainen painotti yleiseen yhteiskuntakehitykseen ja ihmisten tarpeisiin perustuvien asuntomarkkinoiden tärkeyttä.

Puolueet neuvottelivat luottamuspaikoista Pohjanmaan hyvinvointialueella

10.02.2022

Torstai-iltana puolueiden edustajat Pohjanmaan hyvinvointialueella kokoontuivat neuvottelemaan luottamuspaikoista. Neuvotteluja johti Suomen ruotsalainen kansanpuolue, joka on hyvinvointialueen suurin puolue. Illan aikana neuvoteltiin eri toimielimien koosta ja kokoonpanosta.

Norrback huolissaan elintarvikkeiden omavaraisuusasteesta

04.02.2022

Kansanedustaja Anders Norrback (RKP) on syvästi huolissaan maatalouden kannattavuuskriisistä. Syyt kannattavuuden heikentymiselle ovat kehittyneet ajan myötä. Se, että maataloustuottajat eivät saa voimakkaasti nousevia tuotantokustannuksiaan takaisin markkinoilta osoittaa sen, etteivät markkinat toimi oikealla tavalla. Alalla kaupankäynti on hyvin keskittynyttä, mikä puolestaan antaa kauppaketjuille vallan ohjata markkinoita. Tämä ei kuulu toimivaan markkinatalouteen. Kauppa tekee ennätystuloksia, kun taas alkutuotanto on vaarassa ehtyä.

RKP:n valtuustoryhmä Pohjanmaan hyvinvointialueella kokoontui ensimmäistä kertaa

01.02.2022

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen vastavalitut edustajat Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustossa kokoontuivat ensimmäistä kertaa maanantai-iltana. Ryhmä valitsi Patrick Ragnäsin väliaikaiseksi ryhmäpuheenjohtajaksi poliittisten neuvottelujen ajaksi. Väliaikaisiksi varapuheenjohtajiksi valittiin Maria Palm ja Johan Kullas.

Norrback:Isojoen meritaimenkanta on turvattava

27.01.2022

Anders Norrback, kansanedustaja, on tehnyt kirjallisen kysymyksen meritaimenkannan tulevaisuudesta, sekä ministeriön näkemyksestä meritaimenen emokalojen ja tuki-istutuksien lopettamisesta Kristiinankaupungin Isojoessa.

Strand: Arvokkaita uusia työpaikkoja Vaasalle ja Suomelle!

11.01.2022

Yksi Euroopan ensimmäisistä akkuteollisuuden anodimateriaalitehtaista on suunnitteilla Vaasaan. Suomalainen Grafintec Oy ja intialainen Epsilon Advances Materials ovat tehneet tonttivarauksen GigaVaasa-alueelta ja solmineet aiesopimuksen (Memorandum of Understanding) Vaasan kaupungin kanssa akkuanodimateriaalitehtaan rakentamiseksi Vaasaan.