fbpx

Pohjanmaan piiritoimisto

Svenska folkpartiet i Österbotten rf
Raastuvankatu 23
65100 VAASA

 

Laskutusosoite:
Svenska folkpartiet i Österbotten
PB 16112, 00021 LASKUTUS

E-laskut:
Verkkolaskutusosoite: 0037 1482 8861
Operaattori: Apix Messaging Oy
Operaattoritunnus: 003714828861

 

Y-tunnus: 1482886-1

 

Toiminnanjohtaja

Jenni Ingo

Toiminnanjohtaja, Pohjanmaa

050 344 2218
jenni.ingo@sfp.fi

Vt. Toimintakoordinaattori

Malin Storhannus

Vs. Toimintakoordinaattori, Pohjanmaa

040 066 5912
malin.storhannus@sfp.fi

Hyvinvointialueet

Sandra Högström

Pohjanmaan sekä Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueiden koordinaattori

050 563 2361
sandra.hogstrom@sfp.fi

Toimintakoordinaattori (vanhempainvapaalla)

Pohjanmaan piirin hallitus

Puheenjohtaja:

Samuel Broman
j.samuel.broman@gmail.com
050 410 7653
Varapuheenjohtajat:
Sabina Forsbacka
sabina.forsbacka@nykarleby.fi
044 254 9459
Roberth Sjöström
roberth.sjostrom@gmail.com
040 158 1706

Jäsenet 2023-2025

Kruunupyy: Helena Broända, varajäsen: Adam Näse
Luoto: Jan Ray, varajäsen: Jessica Påvall
Pietarsaari: Anders Sandlin, varajäsen: Nina Brännkärr-Friberg
Maalahti: Carola Bengs-Lattunen, varajäsen: Filip Norrgård
Kristiinankaupunki: Tommy Englund, varajäsen: Eva Lillmangs
Vöyri: Gunilla Lillbacka, varajäsen: Jens Antus
Kokkola: Marlen Timonen , varajäsen: Jan-Ove Nyman
RKP-nuoret: Amanda Åkersten, varajäsen: André Martinez

Jäsenet 2022-2024

Kaskinen: Jan-Anders Lundenius, varajäsen: Mirja Högstrand
Korsnäs: Anna-Lena Kronqvist, varajäsen: Johan Holm-Rosbäck
Pedersöre: Anja Lillqvist, varajäsen: Bernhard Hjulfors
Vaasa: Johanna Kauppinen, varajäsen: Lars Rosenblad
Seniorerna: Christer Rosengren, varajäsen: Marianne Buss
RKP:n naisjärjestö: Sofia Mitts-Björkblom, varajäsen: Ann-Sofie Smeds-Nylund

Piiritoimisto

Piiritoimisto on palvelupiste kaikille jäsenille ja niille, jotka ovat kiinnostuneita RKP:n politiikasta. Piiriorganisaatio Svenska folkpartiet i Österbotten (Ruotsalainen kansanpuolue Pohjanmaalla) kokoaa yhteen kaikki Vaasan vaalipiirin jäsenet.

Työskentelemme poliittisten kysymysten kanssa alueellisella tasolla ja olemme vastuussa Vaasan alueen vaaleihin osallistumisesta. Meillä on 49 paikallisosastoa, jotka sijaitsevat 14 kunnassa Kokkolasta Kristiinankaupunkiin, ja yhteensä 10 887 jäsentä. Näemme jäsenemme ensisijaisena voimavarana ja vakaana lähtökohtana aktiivisille ponnistuksillemme Pohjanmaan seudun ja elävän kaksikielisyyden puolesta.

Piirikokous

Piirikokous, joka on Pohjanmaan RKP:n korkein päätöksentekoelin, laatii toiminnan suuntaviivat. Piirikokous pidetään kerran vuodessa kunkin jäsenjärjestön edustajien sekä Svensk Ungdom, Svenska Seniorer ja Svenska Kvinnoförbundet -järjestöjen paikallisyhdistysten edustajien kesken.

Piirikokouksessa valitaan piirihallitus, jonka tehtävänä on toimia katalysaattorina ja liikkeellepanevana voimana Pohjanmaata koskevissa poliittisissa kysymyksissä, vaalitoiminnoista vastaavana elimenä ja puolueen muiden organisaatioiden, kansanedustajien ja ministerien yhteyspisteenä. Pohjanmaan piiriä edustaa puolueen juhlatilaisuuksissa ja järjestelytoimikunnassa piirin puheenjohtaja. RKP:n Pohjanmaan jaostolla on neljätoista edustajaa puolueen valtuustossa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

RKP ei aseta omaa ehdokasta presidentinvaaleissa

07.09.2023

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluehallitus päätti kokouksessaan torstaina, että puolue ei aseta omaa ehdokasta vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Puoluehallituksen päätös oli yksimielinen.

Hyvinvointialueen työntekijät saavat pyöräedun

04.09.2023

Pohjanmaan aluevaltuusto kokoontui maanantaina 4.9. syksyn ensimmäiseen kokoukseen. Hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnunen esitteli alueen talouskuvaa tilannekatsauksessa. Johtaja nosti myös esille mediassa viime aikoina esitetyn puhelinvaihdetta koskevan kritiikin. Kinnunen sanoi, että palaute on otettu vastaan ja kehitystä tapahtuu koko ajan. Rainer Bystedt esitti kokouksessa aloitteen samasta asiasta.

Norrback: ”Joka päivä on suomalaisen ruoan päivä”

04.09.2023

Tänään, 4. syyskuuta, vietetään suomalaisen ruoan päivää. Ruokatieto yhdistys, joka vastaa myös Hyvää Suomesta -merkistä, on suomalaisen ruoan päivän järjestäjä. Kansanedustaja Anders Norrbackin (RKP) mielestä on tärkeää korostaa suomalaisen ruoan merkitystä.

Norrback huolissaan kalastuskiintiöistä

30.08.2023

Euroopan komissio julkaisi äskettäin ehdotuksensa kalastuskiintiöistä vuodelle 2024. Jos komission ehdotus hyväksyttäisiin sellaisena, se tarkoittaisi, että silakan ja sillin kalastus loppuisi lähes kokonaan Itämeren keskiosissa ja Pohjanlahdella. Lisäksi komissio haluaa leikata lohisaaliskiintiöitä Ahvenanmaan ja Merenkurkun välillä. Kansanedustaja, ja Kalatalouden keskusliiton puheenjohtaja, Anders Norrback (RKP) suhtautuu kriittisesti komission ehdotukseen.

Pohjanmaan RKP antaa tukensa Ruotsalaiselle eduskuntaryhmälle.

25.08.2023

Pohjanmaan RKP:n hallitus piti tiistaina pitkän kokouksen, jossa keskusteltiin RKP:n osallistumisesta hallitustyöhön ja hallituksen tulevaisuudesta. Piirin hallitus antoi yksimielisesti tukensa Ruotsalaiselle eduskuntaryhmälle jatkaa hallitustyöskentelyä. Samalla piirihallitus korosti, että hallitusyhteistyö edellyttää tässä vaiheessa, että hallituksen tiedonanto yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa on riittävän kunnianhimoinen ja johtaa konkreettisiin toimenpiteisiin.
Ruotsalainen eduskuntaryhmä ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä.

Suomen valttikortti uhkaa jäädä menneisyyteen

03.03.2023

RKP haluaa, että Suomessa on maailman parhaat koulut. Eduskuntavaaliehdokas Frans Villanen huomauttaa, että olemme monta vuotta iloisesti ylpeilleet meidä koulutusjärjestelmästä, mutta viime aikoina oppimistuloksissa on ollut negatiivinen trendi. Villasen mielestä on korkea aika kääntää tätä trendiä.

Aika tukea yrittäjien työtä

24.02.2023

RKP haluaa panostaa yrittäjyyttä ja omistajuutta vahvistaviin ja työllisyyttä lisääviin toimiin, jotta maassamme saadaan tarvittavaa kasvua. Eduskuntavaaliehdokas Ida-Marie Jungell kuvailee suomalaisia yrittäjiä ahkeriksi, joilla on vahva työmoraali ja halu kehittyä. Siksi hän korostaa, että on aika antaa jotain takaisin ja tukea yrittäjien työtä.

Norrback: Suden kannallishoidollisen metsästyksen käsittelymenetelmää pitää selventää

23.02.2023

Maa- ja metsätalousvaliokunta antoi tänään mietintönsä metsästyslain 41 §:n muuttamisesta. Ehdotetulla lailla täsmennettäisiin eräiden riistaeläinlajien pyydystämiseen tai tappamiseen tarkoitettujen poikkeuslupien myöntämisedellytyksiä, mikä käytännössä helpottaisi suden kannallishoidollista metsästystä. Kansanedustaja ja valiokunnan jäsen Anders Norrback (RKP), on erittäin tyytyväinen valiokunnas päädyttyyn lopputulokseen.

Korottakaa Soiten henkilökunnan kielilisiä

21.02.2023

Maanantain aluevaltuustokokouksessa RKP:n valtuustoryhmä Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella on tehnyt esityksen Soiten henkilökunnan kielilisien korottamisesta.

Turvallisuus yksi ihmisten tärkeimmistä perustarpeista

17.02.2023

RKP:lle on tärkeää, että Suomessa voi elää turvallisesti, ilman pelkoa, väkivaltaa ja häirintää. RKP korostaa, että avun tulee olla lähellä, kun sitä tarvitaan. Eduskuntavaaliehdokas Sari Somppi uskoo, että turvallisuus voi näyttää erilaiselta henkilöstä riippuen mutta hän haluaa erityisesti korostaa mielisairauksiin, terveydenhuoltoon, elinympäristöihin, vanhusväestöön ja poliisin työhön liittyvää turvallisuutta.