Bergqvist: Ei rasismille!

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist toivottaa urheiluliikkeen rasisminvastaiset toimet tervetulleiksi.

– ⁠Myös urheilussa on luotava rakenteita rasismin ja muun loukkaavan käytöksen torjumiseksi. Mielestäni on erittäin myönteistä, että eri urheilulajit turvautuvat koviin sanktioihin, kuten pelaamiseen tyhjien katsomoiden edessä, sakkoihin, pelikieltoihin tai muihin ankariin rangaistuksiin. Kaikkien pitäisi voida tuntea olevansa tervetulleita urheiluun, sanoo Sandra Bergqvist, urheiluministeri ja RKP:n varapuheenjohtaja. 

Jalkapallon piirissä olemme tällä kaudella saaneet nähdä miten pelejä on keskeytetty yleisön rasistien huutojen takia. Media on myös ansiokkaaksi nostanut toimijoita  jalkapallossa, jotka ovat toimineet konkreettisesti rasismin kitkemiseksi.  

– ⁠Urheiluministerinä tunnen ylpeyttä suomalaiselle urheilulle kun pelaajat, tuomarit, kannattajat, sponsorit, seurat, urheiluliitot ja muut toimivat rasismin lopettamisen puolesta. Vain selkeillä teoilla saamme kitkettyä rasismia ja muuta sopimatonta käytöstä. Hiljaisuus ilman selkeitä toimia antaa jalansijaa rasismille yhteiskunnassamme. Sitä emme voi hyväksyä, sanoo Bergqvist.

Henrikssonin tiimi nyt täysilukuinen – Alexander Junell nimitetty erityisavustajaksi

Euroopan parlamentin jäsen Anna-Maja Henrikssonin Brysselin-tiimi on nyt täysilukuinen, kun oikeusnotaari Alexander Junell on nimitetty erityisavustajaksi. Junell on toiminut viimeksi Henrikssonin erityisavustajana Opetus- ja kulttuuriministeriössä. Aiemmin hän on työskennellyt Henrikssonin eduskunta-avustajana sekä yksityisellä sektorilla, muun muassa asianajotoimistossa ja pörssiyhtiössä. Junell on kotoisin Kokkolasta.

Lue edellinen artikkeli

Vihreä siirtymä on tulevaisuuden kansainvälisten taloussuhteidemme perusta

Eduskunta on tänään käsitellyt hallituksen selontekoa kansainvälisistä taloussuhteista ja kehitysyhteistyöstä. Aihe on ajankohtainen ottaen huomioon nopeasti muuttuvan maailmamme ja tarpeemme turvata elinolomme täällä Suomessa.

Lue seuraava artikkeli