RKP Varsinais-Suomen tavoitteena yli 280 ehdokasta vuoden 2025 vaaleissa

RKP Varsinais-Suomen jäsenet kokoontuivat lauantaina Viking Linelle seurustelemaan ja keskustelemaan tulevista vaaleista. Piirin puheenjohtaja Markus Blomquist totesi avauspuheenvuorossaan, että on ilahduttavaa, että niin moni oli kokoontunut, ja kehotti kaikkia osallistujia osallistumaan kunta- ja aluevaalivalmisteluihin.

– Ehdokaslistojen täyttäminen vaatii paljon työtä, mutta on ollut hienoa huomata, että ehdolle asettuminen RKP:n listalle kiinnostaa. Olen ylpeä paikallisyhdistyksiemme sitoutumisesta ja odotan innolla yhteistyötä äänestäjien tavoittamiseksi, Blomquist sanoo. 

Varsinais-Suomen aluevaaleissa puolueet voivat asettaa 98 ehdokasta, mihin myös RKP pyrkii. Kun ehdokkaita on näin paljon, tarjoaa se mahdollisuuden tuoda selkeästi esille RKP:n arvot ja visiot. Keskiössä ovat tasa-arvo, kestävä ja laadukas sosiaali- ja terveydenhuolto.

– Näemme jäsentemme keskuudessa selkeän halun parantaa hyvinvointisektoria ja varmistaa, että kaikki asukkaat saavat ansaitsemansa palvelun, myös ruotsiksi. Aluevaalit ovat houkutelleet puolueeseen monia uusia jäseniä, jotka haluavat asettua ehdolle ja edistää hyvinvointipalveluja alueellamme, Blomquist sanoo.

Varsinais-Suomen RKP kehottaa kaikkia vaaleja kohtaan kiinnostuneita olemaan yhteydessä. Kuntavaaleissa RKP tekee aktiivisesti työtä säilyttääkseen kannatuksensa Paraisilla ja Kemiönsaarella. Kunnissa, joissa puolueella on vähän valtuutettuja, on tärkeää, että RKP:n ääni kuuluu, ja siksi tavoitteena on asettaa ehdokkaita ainakin Naantalissa, Raisiossa ja Salossa.

– Turku ja Kaarina kasvavat koko ajan ja niin myös ruotsinkielisten osuus kaupungeissa. Meidän on pysyttävä trendin mukana ja Turussa panostamme toden teolla tulevia vaaleja varten, keskittyen kuuntelemaan asukkaiden tarpeita ja odotuksia, Blomquist sanoo. Kaarinassa RKP asettaa kuntavaaleissa ehdokkaita omalla listallaan ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Tämä vahvistaa puolueen jalansijaa kaupungissa ja varmistaa, että ruotsin kielellä on edelleen vahva asema kaupungissa, Blomquist toteaa.

Tyttöjen ei pitäisi joutua unelmoimaan turvallisesta ja väkivallattomasta elämästä.

Tänään, kansainvälisenä tyttöjen päivänä, Plan International käynnistää myös ”Still We Dream” -kampanjan. Kampanjassa tuodaan esiin konfliktialueilla asuvia tyttöjä, jotka unelmoivat turvallisesta ja väkivallattomasta elämästä.

Lue edellinen artikkeli

Ministeri Bergqvist toivoo suosituksia lasten ja nuorten ruutuaikaan

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja, Sandra Bergqvist toivoo suosituksia lasten ja nuorten ruutuaikaan. Ruotsissa on kehitetty ikäystävällisiä suosituksia lasten ja nuorten digitaaliseen mediankäyttöön. Bergqvist haluaa nähdä samanlaista kehitystä Suomessa ja aikoo kutsua keskeiset toimijat keskusteluun.

Lue seuraava artikkeli