Vähennämme byrokratiaa ja lisäämme joustavuutta yrityksille ja kansalaisille

Kansanedustaja Henrik Wickström edustaa Suomen ruotsalaista kansanpuoluetta hallituspuolueiden eduskuntaryhmien asettamassa norminpurkutyöryhmässä.

Hallitusohjelman tavoitteena on tunnistaa 300 byrokraattista normia, jotka pitäisi poistaa tai joita pitäisi lieventää. Wickström on ottanut työn vastuulleen Strandin tultua nimitetyksi ministeriksi. Työryhmä on laatinut luettelon 33 normista, jotka kattavat useita eri aloja ja joita on tarkoitus lieventää byrokratian ja lisätä joustavuutta sekä yritysten että kansalaisten kannalta.

 
Esitetty luettelu sisältyy ehdotuksia osakeyhtiöiden lopettamisen helpottaminen sekä veronpalautuksia ja veronpalautusten koskevien prosessien selkeyttäminen, jotka vaikuttavat erityisesti pienempiin yrityksiin.
 
-On tärkeää helpottaa yrittäjyyttä Suomessa. Yrittäjyyden kautta käännämme maamme negatiivisen taloudellisen kehityksen, sillä yritykset luovat työpaikkoja ja siten myös hyvinvointia. Toivottavasti tämä laskee ihmisten kynnystä perustaa yrityksiä. 
 
Wickström korostaa myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalaa koskevia ehdotuksia. Erityisesti tällä alalla hän pitää byrokraattisten prosessien yksinkertaistamista tärkeänä.
 
-Erityisen tyytyväinen olen ehdotukseen yksinkertaistaa terveydenhuollon ammattiharjoittajamalliin liittyviä byrokraattisia prosesseja, jotka ovat olleet ongelmallisia Länsi-Uudellamaalla. Terveydenhuollon haasteiden vuoksi on tärkeää helpottaa terveydenhuollon ammattilaisten toimintaa, ja siten myös potilaiden huolto, Wickström sanoo.

 

Henrik Wickström

Hyvä, että turhia normeja ja byrokratiaa puretaan!

Tällä hallituskaudella hallitus on sitoutunut purkamaan erilaisia normeja.

Lue edellinen artikkeli

Suomen ja Ruotsin väliset siteet ja yhteistyö vahvistuvat

Suomen ja Ruotsin hallitukset kokoontuvat yhteiskokoukseen Tukholmaan maanantaina 16. syyskuuta. Kokoukseen osallistuvat kaikki RKP:n ministerit, opetusministeri ja pohjoismaisesta yhteistyöstä vastaava ministeri, puolueen puheenjohtaja Anders Adlercreutz, liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, puolueen... Lue lisää »

Lue seuraava artikkeli