EU:n tulee vahvistaa nopean toiminnan kykyään

Kansanedustaja Eva Biaudet piti tänään ryhmäpuheenvuoron eduskunnan lähetekeskustelussa valtioneuvoston selonteosta sotilasosaston asettamisesta korkeaan valmiuteen osana Ranskan, Belgian ja Suomen muodostaman EU:n taisteluosaston valmiusvuoroa 1.1.–30.6.2024. Biaudet korosti erityisesti kansainvälisen yhteistyön ja vastuun merkitystä. 

– RKP antaa vahvan tukensa EU:n ulko- ja turvallisuuspoliittisen ulottuvuuden vahvistamiselle ja siten myös aktiiviselle osallistumiselle EU:n sotilaalliseen kriisinhallintaan. Yhdymme selonteon näkemykseen, jonka mukaan on tärkeää, että EU on aidosti valmis käyttämään nopean toiminnan kykyään. Tämän vastuun toteuttaminen edellyttää päätöksentekoprosessien uudistamista ja yhteisen rahoituksen lisäämistä.

– Kansainvälinen yhteistyö kehittää myös omaa osaamistamme ja vahvistaa kansainvälistä rooliamme, jotta kriisinhallintaoperaatiot olisivat tehokkaampia ja kohdennetumpia. Suomen tulee esimerkiksi vahvistaa kokonaisvaltaisuutta kriisinhallinnassa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti, sanoo Biaudet.

 

Eva Biaudet

Edellytykset päätoimiseen opiskeluun paranevat

Eduskunta on tänään (7.11.) käynyt lähetekeskustelun hallituksen ehdotuksista opintotukilain muuttamisesta. Lakiesityksen tavoitteena on turvata päätoimisen opiskelun edellytykset ja parantaa lasta huoltavien opiskelijoiden tilannetta. Lakiesitys on laadittu liikunta, urheilu ja nuorisoministerin, RKP:n varapuheenjohtajan Sandra Bergqvistin johdolla.

Lue edellinen artikkeli

Valtioneuvoston selonteko EU:n taisteluosaston valmiusvuorosta 1.1.–30.6.2024

Ryhmäpuheenvuoron pitäjä edustaja Eva Biaudet.

Lue seuraava artikkeli