Adlercreutz: RKP:lla on tahdonvoimaa siirtää sekä vuoria että nostaa kannatuslukuja

– RKP:ssä on tahtoa tehdä ja tahtoa toimia. Tällä tahdonvoimalla voimme siirtää sekä vuoria että nostaa kannatuslukuja, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz sanoo.

Adlercreutz on aiemmin ilmoittanut, että hän asettuu ehdolle RKP:n puheenjohtajavaalissa. Tänään hän esitteli visionsa Ruotsalaisesta kansanpuolueesta lehdistötapaamisessa.

– RKP on puolue, jolle yrittäjyys on elinkeinopolitiikan keskiössä. Pohjoismaisen hyvinvointivaltion turvaaminen ja terveen talouden edistäminen on meille tärkeää. RKP:lla on paremmat mahdollisuudet kuin millään muulla puolueella yhdistää kaupungit ja maaseutu, koska toisin kuin muut puolueet, olemme vahvoja molemmissa. Meitä yhdistää moni muu asia kuin se, missä asumme tai mitä teemme työksemme, Adlercreutz sanoo.

– RKP on puolue, joka ymmärtää monimuotoisuuden merkityksen maailmassa, jossa on yhä enemmän vastakkainasetteluita. Meillä on erinomaiset edellytykset ratkaista näitä ongelmia, sillä olemme sillanrakentaja, joka toimii polarisaatiota vastaan ja oikeusvaltion puolesta.

Puheessaan Adlercreutz nosti esiin näkemyksensä nykyaikaisesta ja osallistavasta johtajuudesta, jota nykypäivän yhteiskunnallinen ilmapiiri tarvitsee.

– Pienessä puolueessa meidän pitäisi olla erityisen hyviä pitämään toisiamme esillä. Siksi haluan antaa enemmän tilaa puolueemme aktiiveille kaikilla tasoilla. Arvostan itse suoraa puhetta ja suoraa, rakentavaa kritiikkiä. Se, että tuemme toisiamme, ei estä sitä, ettemmekö voisi myös haastaa toisiamme. Uskallus kyseenalaistaa toistemme ajatuksia ja erilaisia toimintamalleja on ainoa tapa kehittyä, Adlercreutz sanoo.

– Kyetäkseen kyseenalaistamaan puolueessa on jokaisen tunnettava olonsa turvalliseksi, Haluan luoda kulttuurin, jossa tämä on mahdollista.

Adlercreutzin mukaan RKP:llä on mahdollisuuksia tavoittaa uusia äänestäjiä  ja lisätä vaikutusvaltaansa.

– Meillä on hyvin tilaa kasvaa. Uusien äänestäjien tavoitteleminen ja kasvaminen ei kuitenkaan tarkoita, että RKP luopuisi ydinkysymyksistään. Se tarkoittaa, että RKP maksimoi mahdollisuutensa vaikuttaa.

 

Anders Adlercreutz on toiminut yhdeksän vuotta kansanedustajana, neljä vuotta eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja ministerinä viime kesästä lähtien. Koulutukseltaan Adlercreutz on arkkitehti ja hän toimi yrittäjänä yli 15 vuotta ennen kuin hänet valittiin eduskuntaan. Hänen perheeseensä kuuluu vaimo ja viisi lasta ja hän asuu Kirkkonummella.

RKP valitsee puolueen puheenjohtajan puoluekokouksessa Helsingissä 14.-16.6.2024. Nykyinen puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson ei asetu uudelleen ehdolle.

Ministeri Bergqvist valtioneuvoston nuorisopoliittisesta ohjelmasta: ”Nuorten hyvinvointia, osallisuutta ja turvallisuuden tunnetta tulee vahvistaa”

Valtioneuvosto on päättänyt Valtakunnallisen nuorisotyön ja -politiikan ohjelmasta (VANUPO) vuosille 2024–2027. Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja, Sandra Bergqvist on erityisen tyytyväinen nuorten kuulemiseen ja osallistumiseen ohjelman valmisteluun.

Lue edellinen artikkeli

Ministeri Bergqvist haluaa nähdä lisää naisesikuvia urheilussa ja terveellisempiä ihanteita sosiaalisessa mediassa

Urheilu- ja nuorisoministeri, Ruotsin kansanpuolueen (SFP) varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist osallistui lauantaina Turussa pidettyyn RKP naisjärjestön vuosikokoukseen. Bergqvist korosti puheessaan saavutettua edistystä tasa-arvon parantamisessa urheilussa, mutta korosti myös tarvetta jatkaa työtä.

Lue seuraava artikkeli