Adlercreutz: Tärkeitä panostuksia nuorten yrittäjyystaitoihin

Valtiovarainvaliokunta hyväksyi tänään mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta. Samalla valiokunta päätti miten hallituksen noin 50 miljoonan euron ylimääräinen budjettipotti jakaantuu. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on erityisen tyytyväinen nuorten yrittäjyyskasvatukseen suunnatuista lisäresursseista.

– Yrittäjyyskasvatus antaa nuorille tärkeitä taitoja työelämää varten. Se antaa mahdollisuuden kokeilla siipiään, onnistua ja epäonnistua turvallisessa ympäristössä ilman taloudellista riskiä. Lisäksi nuoret oppivat taloudesta ja siitä, miten pitkälle luovuudella ja yhteistyöllä voi päästä. Näistä taidoista on aivan varmasti hyötyä myöhemmin työelämässä, Adlercreutz sanoo.

Lisärahoitusta myönnetään muun muassa organisaatioille, jotka tarjoavat maksuttomia yrittäjyysohjelmia kouluille.

– Lisärahoituksen avulla voivat he tavoittaa yhä useamman nuoren. Tämä on tärkeää, koska on vaikea kiinnostua jostain, mistä ei tiedä, Adlercreutz sanoo.

Adlercreutz kertoo, että kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan on lisääntynyt huomattavasti viime vuosikymmeninä nuoremman väestön keskuudessa. Tämä käy ilmi esimerkiksi Talouden ja nuorison, TAT:n vuotuisesta Nuorten tulevaisuusraportista, jossa todetaan myös, että kouluissa annettava yrittäjyyskasvatus auttaa luomaan ymmärrystä liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä.

– Asenteet yrittäjyyttä kohtaan ovat muuttuneet nopeasti. Tällä hetkellä lähes 50 prosenttia nuorista näkee yrittäjyyden mahdollisena tulevaisuudensuuntana. On voitu havaita, että oppilaat, jotka ovat käyneet Yrityskylässä, mikä on useimmissa suurimmissa kaupungeissa tarjolla oleva yrittäjyysohjelma, ymmärtävät yrittäjyyttä ja liiketoiminnan merkitystä paremmin kuin oppilaat, jotka eivät ole osallistuneet Yrityskylään. Panostukset yrittäjäkasvatukseen ovat konkreettisia investointeja tulevaisuuteen, Adlercreutz sanoo.

Adlercreutz ja Rehn-Kivi: Tiehankkeet ja liikenneturvallisuuden parantaminen saavat tärkeää rahoitusta Uudellamaalla

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta ja päättänyt samalla ensi vuoden budjettiin tehtävistä lisämäärärahoista eli niin sanotuista joululahjarahoista. Useat tärkeät tiet Uudellamaalla saavat kipeästi kaivattuja lisäresursseja.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Joululahjarahaa teitä, siltoja, liikenneympyröitä ja saaristomerta varten!

Tänään selvisi, että eduskunta myöntää niin kutsuttuja joululahjarahoja useisiin eri tienparannusprojekteihin Kemiössä ja Paraisilla. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (Rkp) on erittäin tyytyväinen neuvottelutulokseen.

Lue seuraava artikkeli