Aktiivimalliin tarvitaan enemmän porkkanaa kuin keppiä

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mielestä hallitus on epäonnistunut työttömien aktiivimallin osalta.

– Hallituspuolueet keskusta ja kokoomus alkoivat avoimesti riitelemään siitä, mitä aktiivimalli tarkoittaa. Samalla Sinistä tulevaisuutta edustava vastuuministeri on loistanut poissaolollaan. Siksi luottamus ja usko siihen, että hallitus tietää mitä se tekee hävisi kuin savuna ilmaan, sanoo Anna-Maja Henriksson.

Henrikssonin mukaan hallitus saa toisin sanoen syyttää itseään siitä, että aktiivimallin vastustus kasvoi näin suureksi.

– Tärkeintä on kehittää mallia niin, että se antaa ihmisille yhdenvertaiset mahdollisuudet työllistäviin toimenpiteisiin riippumatta siitä missäpäin Suomea asuu.

– RKP haluaa nähdä vähemmän keppiä ja enemmän porkkanaa. Tanskassa, josta malli tulee on panostettu huomattavasti enemmän työnhakijoiden ohjaukseen ja tukeen, kuin mitä Suomen hallitus on suunnitellut. Suomalainen versio työttömien aktivoimisesta on aivan liian yksipuolinen, sanoo Henriksson.

Henrikssonin mukaan hallituksella on syytä katsoa itseään peiliin, koska se on epäonnistunut aktiivimallien viestimisessä.

– Eilinen lakko on merkki siitä, että malli koetaan epäreiluna. Kaikilla on oikeus ilmaista mielipiteensä ja lakko-oikeus on osa demokraattista yhteiskuntaamme. Siihen kuulu myös oikeus olla lakkoilematta. Eilinen lakko oli siinä mielessä erilainen, että se kohdistui valtiovaltaan eikä työntantajaan, sanoo Henriksson.

Vahvistuksia Nils Torvaldsin toimistolla

Alexander Lång ja Linda Smids ovat Torvaldsin uusia avustajia Brysselissä.

Lue edellinen artikkeli

SFP efterlyser enighet om spelregler

SFP föreslår att partierna enas om att sittande riksdagsledamöter inte ställer upp i landskapsval.

Lue seuraava artikkeli