Astrid Thors:in kansainvälinen luottamus sai jatkoa

– Nykyisin, kun liberaalit arvot ja liberaalit lähestymistavat ovat alttiina uhkille, on mielekästä jatkaa työskentelyä Liberal Internationalin parissa.

Liberal Internationalin tärkein tehtävä on liberalismin, demokratian ja ihmisoikeuksien puolustaminen. Vain kunnioittamalla niitä, voidaan taata rauha ja vakaus, Liberal Internationalin varapresidentti Astrid Thors sanoo.

Astrid Thors valittiin uudestaan Liberal Internationalin varapresidentiksi selkein luvuin. Liberal International on kansainvälinen kattojärjestö yli 100 liberaalille puolueille ympäri maailmaa, kuten Suomen ruotsalainen kansanpuolue.

– Konkreettinen esimerkki Liberal Internationalin ihmisoikeustyöstä on uhattujen johtajien auttaminen ja tukeminen. Uhkia, jotka eivät kuulu liberaaliin ja demokraattiseen maailmaan. Olemme lähipäivinä jakaneet esimerkiksi vapauspalkinnon Venezuelasta kotoisin olevalle Maria Corina Machadolle. Hän on kotimaassaan epäitsekkäästi tehnyt työtä estääkseen vaalivilppiä, kansalaisoikeuksien puolesta ja liberaalisen yhteiskunnan puolesta. Machaun kaltaisia sankareita ansaitsee tukemme. Hänen työnsä on tärkeä kaikille Venezuelan kansalaisille. Maa on resursseista rikas, mutta kansalaiset muun muassa kärsivät nälkää ja kaipaavat lääkkeitä. Siksi näemme voimakasta pakolaisvirtaa naapurimaihin, joka voi uhata alueen vakautta, Thors sanoo.

Toinen tapa Thorsille ja RKP:lle tehdä kansainvälisen tason työtä on esittää tärkeitä  päätöslauselmia. RKP:n delegaatio esitti tällä kertaa kiireellisen päätöslauselman koskien Ukrainan tilannetta, Azovin merellä ja Kertj-salmessa. Päätöslauselma otettiin hyvin vastaan ja Liberal International tuomitsee Venäjän toimia, jotka rikkovat kansainvälistä oikeutta ja kahdenvälisiä sopimuksia.

– Euroopan turvallisuusnäkökohdat huomioon ottaen kehotamme molempia osapuolia pidättäytymään väkivallasta. Ukrainan alueellista koskemattomuutta ja itsemääräämisoikeutta on kunnioitettava. Jos Venäjä ei salli kulkua Kertj-salmessa ja vapauta ukrainalaisia ​​aluksia ja merimiehiä, on kansainvälisen yhteisön harkittava uusia pakotteita Venäjää kohtaan, Thors sanoo.

 

Lisätietoja:Astrin Thors, astrid@astridthors.fi, +358 50 525 2557

Nylander: Inveonin yhdistyminen Practicumiin on tärkeä ruotsinkielisestä näkökulmasta


Alkuviikosta tehtiin viimeiset päätökset Porvoossa sijaitsevasta ammattiopisto Inveonin siirrosta ammattiopisto Practicumiin joka sijaitsee Helsingissä.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson kräver pengar för aktiv vaccinationskampanj!


Mässling har så gott som varit utrotat i Finland tack vare att man i Finland haft ett fungerande vaccineringsprogram. Trots detta finns det områden i Finland där situationen tyvärr gått i motsatt riktning, bland annat i Österbotten.

Lue seuraava artikkeli