Bergqvist haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sandra Bergqvist, asettuu ehdolle uudelleenvalintaa varten toukokuun puoluekokouksessa Turussa.

– Suomella on edessään monia tärkeitä ja suuria valintoja, jotka koskevat turvallisuuttamme, huoltovarmuuttamme, energiasaantiamme ja uutta arkeamme muuttuvassa maailmassa. Vallitseva tilanne on meille suuri haaste, mutta haluan olla mukana ajamassa RKP:n arvoja tässä työssä, Bergqvist sanoo.

Monien ratkaisevien päätösten lisäksi vajaan vuoden kuluttua järjestetään myös eduskuntavaalit.

– Varsinkin koronapandemian aikana on käynyt selväksi, että RKP:n ajamalle politiikalle on kova kysyntä. Olen kiitollinen saadessani olla mukana edistämässä RKP:n politiikkaa varapuheenjohtajana ja toivon saavani luottamusta jatkaa tätä työtä, Bergqvist sanoo.

Bergqvist on toiminut RKP:n varapuheenjohtajana vuodesta 2017 ja valittiin kansanedustajaksi Varsinais-Suomen vaalipiiristä huhtikuussa 2019. RKP:n puoluekokous pidetään 21–22. toukokuuta Turussa.

RKP Uusimaa nimesi ensimmäiset ehdokkaat eduskuntavaaleihin 2023

Uudenmaan RKP kokoontui piirikokoukseen torstaina 21. huhtikuuta Kirkkonummella. Piirin puheenjohtaja Hanna Lönnfors avasi kokouksen. Piirikokous nimesi ensimmäiset ehdokkaat tuleviin eduskuntavaaleihin 2.4.2023.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Suomen tulee hakeutua Naton täysivaltaiseksi jäseneksi

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painotti puheessaan RKP:n puoluevaltuuston kokouksessa Kokkolassa, että Suomesta pitää tulla täysivaltainen Naton jäsen, jolla on mahdollisuus vaikuttaa puolustusliiton tulevaan politiikkaan ja oikeus turvallisuustakuisiin 5. artiklan mukaisesti.

Lue seuraava artikkeli