Bergqvist haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

Kansanedustaja Sandra Bergqvist asettuu ehdolle uudelleenvalintaa varten Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kesäkuun puoluekokouksessa.

– RKP on liberaali ja porvarillinen puolue, joka toimii kaikilla tasoilla vakaan, modernin Suomen puolesta, joka turvaa yksilön vapauden ja kaikkien yhdenvertaisuuden. Työ RKP:n arvopohjan puolesta tuntuu tärkeämmältä kuin koskaan, ja siksi haluan jatkaa RKP: n varapuheenjohtajana, Bergqvist sanoo.

Viime vuosien kriisit ovat jättäneet jälkensä maamme talouteen että kansalaisten turvallisuudentunteeseen.

– Epävarmuuden leimaamassa maailmassa on tärkeää, että jatkamme työtä turvallisen yhteiskunnan puolesta; terveydenhuollon, koulutuksen ja toimivan arkielämän puolesta. Tarvitsemme kestävää talouspolitiikkaa, joka luo tuleville sukupolville tulevaisuudenuskoa, Bergqvist sanoo. 

Bergqvist on toisen kauden kansanedustaja Varsinais-Suomesta ja on toiminut RKP:n varapuheenjohtajana vuodesta 2017. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokous pidetään 9–11. kesäkuuta Tampereella.

Hyvä yhteistyö Varhan ja kuntien välillä ratkaisevaa terveellisten rakennuksien turvaamiseksi

Keskiviikon valtuustokokouksessa 24.5 käsiteltiin muutoksia investointisuunnitelmaan 2023-2026 ja päätettiin edetä lisälainanottovaltuuden hakuprosessin käynnistämisestä. Muutokset investointisuunnitelmassa olivat odotettuja, sillä suunnitelma tehtiin hyvin poikkeuksellisella aikataululla ja osittain puutteellisilla tiedoilla. Kunnat täydensivät omia selvityksiään hyvinvointialueelle vielä viime tingassa. Kokouksessa esillä olleesta investointisuunnitelmasta käy ilmi, että hyvinvointialue tulee käyttämään lainanottovaltuuttaan yhteensä 432,4 miljoonan euron edestä aikavälillä 2023-2026, aikaisemmin summa oli 457,3 miljoonaa euroa.

Lue edellinen artikkeli

Annika Kuoppamäki on Otto Anderssonin eduskunta-avustaja

Valtiotieteiden kandidaatti Annika Kuoppamäki aloitti kansanedustaja Otto Anderssonin eduskunta-avustajana. Kuoppamäki on kuluneen vuoden aikana työskennellyt RKP:n Uudenmaan piirin kampanjakoordinaattorina ja ollut harjoittelussa Valtiontalouden tarkastusvirastossa. Hän on kotoisin Sipoosta ja opiskelee valtiotieteitä Åbo Akademissa.

Lue seuraava artikkeli