Bergqvist on tyytyväinen hallituksen investointeihin saaristoon

Keskiviikkona hallitus esitteli suuntaviivansa vuoden 2021 talousarvioksi. Samalla tiedotettiin myös erilaisista panostuksista, joita hallitus haluaa toteuttaa. Hallitus haluaa parantaa kestävän matkustamisen edellytyksiä saaristossa ja samalla parantaa pyörämatkailun edellytyksiä.

Olen erittäin iloinen siitä, että hallitus haluaa panostaa kestävään matkailuun saaristossa. Tämä on tärkeä asia aluekehityksen kannalta, sanoo RKP:n kansanedustaja ja Saaristoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Sandra Bergqvist.

Polkupyöräreittejä puuttuu monista paikoista saaristossa. Tämä johtaa jatkuvasti vaaratilanteisiin, varsinkin kesäisin, kun liikenne on erittäin vilkasta ja pientareiden puute on tosiasia. 

Parannetut pyöräilyreitit voivat tarjota turvallisen ja ilmastoystävällisen tavan vierailla meidän ainutlaatuisessa saaristossa. Toivottavasti syntyisi myös uusia reittejä ja sitä myötä uusia työpaikkoja. Nämä investoinnit ovat erittäin odotettuja, Bergqvist sanoo.

Adlercreutz: Alijäämä on väistämätön, mutta tulee ottaa vakavasti

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyytyväinen siihen kokonaisuuteen, jonka hallitus on valmistellut budjettiriihen aikana. Adlercreutzin mukaan nyt on tärkeää, että houkuttelemme Suomeen investointeja ja että panostamme työllisyysastetta parantaviin toimenpiteisiin työmarkkinoita sujuvoittamalla ja tasa-arvoa parantamalla.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: TV-ohjelmien on oltava tasavertaisesti ja esteettömästi saatavilla kaikille

Eduskunnassa käytiin tänään lähetekeskustelu sähköisen viestinnän palveluista annetun lain muuttamisesta. Ehdotuksessa esitetään muun muassa parannuksia tv-ohjelmien tekstitykseen suomeksi ja ruotsiksi niin, että ne ovat riittävän selkeitä ja ymmärrettäviä kuluttajalle. Tarkoituksena on edistää erityisesti kuulovammaisten saavutettavuutta. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) pitää ehdotusta tervetulleena.

Lue seuraava artikkeli