Bergqvist peräänkuuluttaa lisää kansallisia toimenpiteitä Saaristomeren pelastamiseksi

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokouksessa kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist (RKP) peräänkuulutti uusia ajattelutapoja, jotta voimme vastata edessä oleviin muutoksiin.

– Maailman muuttuessa käyttäytymisessämme ja kulutuksessamme kiinnitetään yhä enemmän huomiota moraaliin ja etiikkaan. Meidän on parannettava taloudellisten kannustimien luomista vihreämpiä vaihtoehtoja varten. Niin lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Näin kannustamme innovaatioihin, uusiin ajattelumalleihin ja muuttuviin toimintatapoihin, Bergqvist sanoo.

Bergqvist nosti puheessaan esiin Saaristomeren heikon tilan konkreettisena esimerkkinä asiasta, jossa tarvitaan uusia toimintatapoja pelastaaksemme sellaista mitä on tuhoutumassa. Saaristomeri on Suomen ainoa jäljellä oleva hot spot-alue Itämeren suojelukomission (HELCOM) ylläpitämällä pahimpien kuormittajien hot spot -listalla. 

– Hallitus on tehnyt jo joitakin toimenpiteitä. Tämä on tervetullutta, mutta tarvitsemme enemmän. Jos haluamme lapsemme voivan uida meressä, toimenpiteitä tarvitaan myös Varsinais-Suomen rajojen ulkopuolella, sillä valuma-alue ulottuu pitkälle sisämaahan. Saaristomeren hyvinvoinnin tulee olla koko Suomen asia, ja ensisijainen tavoite seuraavassa hallitusohjelmassa, Bergqvist sanoo.

Adlercreutz puoluekokouksessa: Nato vie Pohjoismaat uuteen aikaan

Suomi ei ole koskaan aiemmin saanut yhtä paljon positiivista huomiota kuin nyt, sanoi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz puheessaan RKP:n puoluepäivillä.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson jatkaa RKP:n puheenjohtajana ja tähtää seuraavaan hallitukseen

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson jatkaa Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajana. Henriksson on ollut puolueen puheenjohtaja vuodesta 2016. RKP kokoontui puoluekokoukseen 21-22.5. Turussa.

Lue seuraava artikkeli