Bergqvist: Pitääkö 8-vuotiaita pakottaa käyttämään kasvomaskia?

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustaja Sandra Bergqvist kyseenalaistaa alueellisten koronaryhmien suosituksia, joiden mukaan lapsia neljännestä luokasta ylöspäin vahvasti suositellaan käyttämään kasvomaskia koulussa. Bergqvistin mielestä lasten etua ei oteta huomioon, ja hän haluaisi nähdä Lapsiasiavaltuutetun arvioivan, ovatko suositukset todellakin lasten edun mukaisia.

– Suositus ei ota huomioon yhdistettyjä luokkia ja pieniä kouluja, joissa eri ikäisiä lapsia työskentelevät yhdessä. Näissä tapauksissa suositus johtaa siihen, että myös alempien koululuokkien oppilaiden on käytettävä kasvomaskia, Bergqvist sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan maskisuositus koskee ensisijaisesti 12 vuotta täyttäneitä. Kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskisuositus koskee peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien.

– Alueelliset päätökset tuntuvat siksi erittäin tiukoilta. Käytännössä nämä suositukset johtavat siihen, että monet 8-vuotiaat joutuvat käyttämään kasvomaskia yli 7 tuntia päivässä myös niillä alueilla, joissa ei ole ollut koronatapauksia moneen viikkoon. Tätä ei voida pitää kohtuullisena ja perusteltuna, Bergqvist sanoo.

 

Rehn-Kivi: Toimiva hoito vaatii panostuksia

Ruotsalainen eduskuntaryhmä ja RKP esittelivät tänään 20 teesiä paremmasta hoidosta ja hoivasta Suomessa. Ehdotukset tunnistavat ne haasteet, joita Suomi tulee kohtaamaan terveydenhuollossa. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi pitää aloitetta tärkeänä ja korostaa, että toimenpiteet riittävän hoitohenkilökunnan varmistamiseksi on toteutettava nopeasti.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Kierrätys ja kiertotalous ovat tärkeä osa ilmastotyötä

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson piti tänään juhlapuheen Ekoroskin 30-vuotisjuhlissa. Henriksson korosti puheessaan sitä, että meillä kaikilla on vastuu osallistua ilmastotyöhön muun muassa kierrättämällä ja uudelleenkäyttämällä. Sillä tavalla tuemme myös kiertotaloutta.

Lue seuraava artikkeli