Blomqvist: Hallitus tulee aidosti edistämään pohjoismaista yhteistyötä ja tasa-arvoa

Pohjoismainen yhteistyö ja tasa-arvo ministeri, kansanedustaja Thomas Blomqvist piti puheen RKP:n puoluekokouksessa Vaasassa. Hän nosti puheessaan esille hallitusohjelman vahvan pohjoismaisen profiilin ja tasa-arvopolitiikan.

– Pohjoismaat ovat Suomen luonnollisimpia ja läheisimpiä yhteistyökumppaneita. Näin hallitusohjelmassa lukee ja näin käytännössä on. Pohjoismaat ovat silti niin paljon enemmän. Nämä maat jakavat samat arvot demokratiasta, avoimuudesta ja hyvinvointivaltiosta. Nämä yhteiskunnat perustuvat vahvaan ihmisten väliseen luottamukseen, ministeri Blomqvist sanoo.

Pohjoismainen yhteistyö ja tasa-arvo ovat aihealueita, jotka ovat aiemmin olleet osa jotain toista ministerisalkkua. Se, että tässä hallitukselle näille kysymyksille on oma ministeri osoittaa suurta sitoutumista juuri näihin kysymyksiin. Hallitusohjelma ottaa historiallisella tavalla kantaa tasa-arvokysymyksiin.

– Tasa-arvo on pohjoismainen tunnusmerkki. On selvää, että tämän hallituksen tavoitteet ovat kunnianhimoisia. Tasa-arvo nostetaan esille muun muassa ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, hallitus valmistelee tasa-arvo-ohjelman ja hallitus sitoutuu edistämään tasa-arvoa budjettiprosessissa ja kaikissa tärkeissä uudistuksissa. Palkkatasa-arvoa edistetään ja toimenpideohjelma naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi valmistellaan, Blomqvist sanoo.

– Meillä on monta syytä olla tyytyväisiä hallitusohjelmaan. On selvää, että RKP:n jälki näkyy ohjelmassa. Olen iloinen, että saan olla vastuussa kahdesta näin tärkeästä kysymyksestä, Pohjoismaista ja tasa-arvosta. Näillä kahdella kysymyksellä on luonnollinen yhteys, Blomqvist sanoo.

Lue koko puhe täältä.

Anders Adlercreutz johtaa Ruotsalaista eduskuntaryhmää

Ruotsalainen eduskuntaryhmä valitsi kansanedustaja Anders Adlercreutz uudeksi puheenjohtajakseen.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: RKP haluaa kasvaa!

RKP.llä on takanaan onnistuneet eduskuntavaalit ja EU-vaalit ja puolue lähtee puoluekokoukseen hyvillä mielin.

Lue seuraava artikkeli