Blomqvist haluaa enemmän miehiä mukaan tasa-arvotyöhön

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist kehotti puheessaan RKP:n puoluekokouksessa miehiä sitoutumaan aktiivisemmin tasa-arvotyöhön.

Vaikka Suomessa ollaan jo pitkällä tasa-arvon suhteen, työ ei suinkaan ole valmis, ministeri Blomqvist sanoo. Esimerkiksi työn ja perhe-elämän, sukupuoliperusteisen väkivallan tai seksuaalisen häirinnän osalta on yhä vakavia haasteita tasa-arvoisemman yhteiskunnan luomisessa.

Blomqvist on myös huolissaan kasvavan polarisaation vaikutuksesta tasa-arvotyöhön.

Vielä saamme valitettavasti päivittäin kokea, miten perustavanlaatuisia periaatteita, kuten tasa-arvoa, kyseenalaistetaan ja polarisoidaan, ikään kuin tasa-arvon lisääminen eräille tarkoittaisi vähemmän toisille, sanoo Blomqvist. On tärkeää, ettei jo tehty työ valu hukkaan. Tasa-arvo tarvitsee puolestapuhujia ja puolustajia ja siinä työssä myös miehillä on keskeinen rooli.

Tasa-arvo hyödyttää kaikkia sukupuolia ja koko yhteiskuntaa. Tasa-arvon puolustaminen ja saavuttaminen ei voi olla pelkästään naisten vastuulla. On korkea aika, että yhä useampi mies lähtee täysin sydämin mukaan siihen työhön, kehottaa Blomqvist.

Hallituksen tasa-arvo-ohjelma hyväksyttiin 25. kesäkuuta ja sisältää yli viisikymmentä toimenpidettä tasa-arvon vahvistamiseksi Suomessa.

Henriksson: RKP ei voi hyväksyä nykyisen kaltaista SOTE:n rahoitusmallia

Ruotsalaiselle kansanpuolueelle on täysin selvää, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen rahoitusta on vielä arvioitava, kun lausuntokierros on päättynyt. Puolueen puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi puheessaan RKP:n puoluekokouksessa, että puolue ei tule hyväksymään sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusmallia nyt esitetyssä muodossaan.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz puoluekokouksessa: RKP on kriiseissä vahva

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz painotti puheessaan RKP:n puoluekokouksessa Vantaalla sitä, että kriisien kohtaamiseen tarvitaan varsinkin kahta ominaisuutta. Ensimmäinen on joustavuus, ja toinen luovuus, eli ongelmienratkaisukykyä.

Lue seuraava artikkeli