Blomqvist kehysriihestä: Tarvittavia päätöksiä vaikeassa tilanteessa

– Poikkeuksellinen ja vaikea tilanne joka vallitsee synnytti yhteisymmärryksen, jonka ansiosta hallitus pääsi ennätysajassa sopuun kehysbudjetista. Oli tärkeää sopia tarvittavista toimenpiteistä toimitusvarmuuden vahvistamiseksi lyhyellä aikavälillä ja samalla laatia suuntaviivat pidemmällä aikavälillä tarvittaville rakennemuutoksille, sanoo pohjoismainen yhteistyö- ja tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist.

– Huoltovarmuus koskee sekä ruuantuotantoa että energian saantia, jotta voimme varmistaa, että ruokaa on ja että kaikki suomalaiset kodit pysyvät lämpiminä myös ensi talvena. Käsittelimme elintarvikehuoltoa jo viime viikolla, kun päätimme suuresta maatalouden kriisipaketista. Resurssit otettiin nyt mukaan neuvotteluissa. Lisäksi panostetaan vihreään siirtymään, jolla päästään eroon Venäjän fossiilisesta energiasta ja siten nostetaan omavaraisuusastetta, ministeri Blomqvist sanoo.

– Kun turvallisuuspoliittinen tilanne radikaalisti muuttuu, on selvää, että joudumme tekemään mittavia lisäpanostuksia puolustukseen, sekä kalustoon että liikekuluihin puolustuskyvyn vahvistamiseksi. Lisäksi panostamme rajavalvontaan, kyberturvallisuuteen ja yleisesti kansalliseen turvallisuuteen. Useat näistä asioista on korjattava mahdollisimman pian jo tänä vuonna, Thomas Blomqvist sanoo.

– On tärkeää, että voimme vahvistaa suomalaisyritysten kilpailukykyä. Hallitus päätti mm. verovähennysmahdollisuuksien käyttöönotosta kannustaakseen yrityksiä investoimaan tutkimukseen ja kehitykseen, mikä puolestaan ​​nostaa työllisyysastetta ja vahvistaa siten yhteiskuntaamme ja välillisesti valmiuttamme. Panostamme myös suuriin kehitysprojekteihin kuten vedyn käytön kehittämiseen ja akkuteknologian huippuosaamisemme lisäämiseksi. Myös ammatillisen koulutuksen rahoituksen lisäys luo edellytyksiä työllisyyden paranemiselle, ministeri Blomqvist sanoo.

Poikkeuksellinen tilanne vaatii poikkeuksellisia toimia

Henriksson kehysriihestä, jonka painopiste kasvussa ja turvallisuudessa:

Lue edellinen artikkeli

Laura Fagerlund RKP Uudenmaan uudeksi toiminnanjohtajaksi

Laura Fagerlund on valittu RKP Uudenmaan uudeksi toiminnanjohtajaksi. Fagerlundin vastuulla on sekä piirin toiminta että talous. Fagerlund toimi aikaisemmin piirin toiminnankoordinaattorina ja seuraa piirin entistä toiminnanjohtajaa Jenny Viléniä.

Lue seuraava artikkeli