Blomqvist: Paha isku Länsi-Uudellemaalle

Nyt meidän täytyy nopeasti selvittää mahdollisuutta saada valtion tukea rakennemuutokseen, jonka Lappohjan tehtaan sulkeminen valitettavasti tulee aiheuttamaan, Thomas Blomqvist sanoo.

SSAB on tänään ilmoittanut, että Lappohjan tehdas suljetaan. Kansanedustaja Thomas Blomqvist (RKP) pahoittelee päätöstä tehtaan lopettamisesta ja työpaikkojen menetystä Länsi-Uudellamaalla.

– Työntekijöille työpaikan menettäminen on aina kova paikka. On vaikea ymmärtää miksi kannattava tehdas lopetetaan. Tunnen myötätuntoa työntekijöitä kohtaan, etenkin koska he ovat viimeiseen saakka yrittäneet esittää ratkaisua tehtaan toiminnan jatkamiselle, Blomqvist sanoo.

– Tehtaan lopettaminen on myös kova isku alueellisesti, kun niin suuri määrä työpaikkoja yhtäkkiä katoaa. Olemme hädin tuskin ehtineet toipua FN-steelin konkurssista, joka johti Koverharin toiminnan alasajoon. Meidän täytyy jatkaa yritysten toimintaedellytysten parantamista ja edistää uusien työpaikkojen syntymistä niin, että täällä toimivat yritykset voivat kehittää toimintaansa ja uusien yritysten sijoittuminen tänne olisi mahdollisimman helppoa ja houkuttelevaa, Blomqvist sanoo.

– Nyt meidän täytyy nopeasti selvittää mahdollisuutta saada valtion tukea rakennemuutokseen, jonka Lappohjan tehtaan sulkeminen valitettavasti tulee aiheuttamaan, Blomqvist sanoo.

Camilla Mäkinen och Anders Wikström nya pressekreterare för SFP


Svenska folkpartiet stärker sin organisation och har anställt Anders Wikström och Camilla Mäkinen som nya pressekreterare för partiet.

Lue edellinen artikkeli

Ministeri Häkkäsen on nyt otettava vastuu saamelaiskäräjälaista


Uuden saamelaiskäräjälain valmistelu on lausuntokierroksen jälkeen jämähtänyt paikoilleen, toteaa kansanedustaja Eva Biaudet.

Lue seuraava artikkeli