Blomqvist: Tarvitaan lisää isyyskuukausia

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin mukaan on ratkaisevaa, että isälle korvamerkitään lisää kuukausia perhevapaista jotta tasa-arvo paranee. Suomessa isät käyttävät huomattavasti vähemmän perhevapaata kuin muualla Pohjoismaissa. Suomessa isien osuus perhevapaista on n. 10 % kun vastaava luku Norjassa on 20% ja Ruotsissa ja Islannissa 30%.

– Kokemukset ja tilastot osoittavat selkeästi, että useampi korvamerkitty kuukausi isille on ratkaisevaa jotta yhteiskunta ja perhe-elämä olisi tasa-arvoisempi, Blomqvist sanoo. Tämä turvaisi myös isien oikeutta venhemmuuteen. Tasapuolisempi jako vanhempien välillä vahvistaa myös tasa-arvoa työelämässä.

– Useampi korvamerkitty isyyskuukausi on myös tärkeää rakenteiden ja asenteiden muuttamiseksi, Blomqvist sanoo. Isät jotka haluavat käyttää pidempää perhevapaata kohtaavat nykypäivänä näkymättömiä esteitä yhteiskunnassa ja työpaikoilla.

Blomqvist osallistui Pohjoismaisen ministerineuvoston ”State of Nordic Fathers” raportin julkistamistilaisuuteen Kööpenhaminassa 14 marraskuuta. Hallitus on hallitusohjelmassa päättänyt uudistaa perhevapaita niin, että äidit ja isät saavat yhtä monta korvamerkittyä       kuukautta. Isille merkittyjä ansiosidonnaisia perhevapaita pidennetään ilman että äidille tällä hetkellä osoitettu osuus lyhenee. 

RKP:n valtuustoryhmä Helsingissä: Helsinki on kyennyt pitämään talous tasapainossa riippumatta suhdanteista

Helsingin kaupunginvaltuusto keskusteli keskiviikkoiltana vuoden 2020 talousarviosta. Marcus Rantala, kaupunginvaltuuston jäsen, piti RKP:n valtuustoryhmän puheenvuoron. Puhe kokonaisuudessa on luettavissa alla.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz iloitsee rintamalisän tuntuvasta korottamisesta

- Rintamalisään tulee peräti 150 prosentin korotus ja se on suurin korotus, joka rintamalisään on koskaan tehty. On tärkeää, että ikääntyvät rintamaveteraanit ja sotainvalidit sekä heidän puolisonsa saavat tarvitsemiaan palveluita, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz.

Lue seuraava artikkeli