Borgarsdóttir Sandelin ställer upp för omval

Svenska folkpartiets vice ordförande Silja Borgarsdóttir Sandelin ställer upp för omval på partidagen i juni.

– Vi har nyligen genomfört en valkampanj, men följande val står redan och knackar på dörren. Inspirationen som kommunalvalet bar med sig lever kvar. Jag känner mig taggad att jobba vidare för att trygga att SFP är representerat även i de framtida landskapen. Som vice ordförande för SFP är jag även själv beredd att kandidera i landskapsvalet, säger Borgarsdóttir Sandelin.

– SFP:s målsättning ska vara att sitta med vid de bord där besluten fattas. Speciellt då det kommer till social- och hälsovård har SFP en viktig roll då det gäller att bevaka hur den svenskspråkiga vården sköts, och att det inom vården alltid är människan som ska vara i fokus.

Borgarsdóttir Sandelin valdes till partiets vice ordförande på partidagen år 2016 och blev i vårens kommunalval invald i Helsingfors stadsfullmäktige med 999 personliga röster.

Henriksson: Inser centerfältet blåsningen?

Svenska folkpartiets partiordförande Anna-Maja Henriksson oroar sig för att regeringens planer för landskapen tar makten från medborgarna och för över den på statsmakten.

Lue edellinen artikkeli

Frågetecknen kring vårdreformen blir allt fler

Enligt SFP:s partistyrelsemedlem Sandra Bergqvist är vårdreformen ett hastverk i sin nuvarande form. Ny praktiska problem dyker ständigt upp.

Lue seuraava artikkeli