Eva Biaudet: Suomen tavoitteena tulee olla Palestiinan tunnustaminen

– Ukrainan sota on vaikuttanut syvästi myös meihin suomalaisiin. Kriisinkestävyytemme, eli resilienssimme, on keskeinen osa vahvuuttamme. Resilienssimme vahvistaminen sekä käytännössä että myös sosiaalisesti ja henkisesti ovat tärkeimpiä asioita, joita voimme tehdä. Suomi on oikeusvaltio ja demokratia, ja tästä huolehtiminen on osa kriisinkestävyyttämme, kansanedustaja Eva Biaudet painotti RKP:n ryhmäpuheenvuorossa ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa koskevassa lähetekeskustelussa.

Biaudet reflektoi myös Venäjän tilannetta ja korosti kansainvälisen yhteistyön merkitystä.

– Joskus on vaikeaa olla menettämättä toivoaan sen synkän ja totalitäärisen tilanteen edessä, johon Putinin hallinto on Venäjän kansan ajanut. Siksi tarvitaan ihmisten välisiä kohtaamisia, kuten tapaaminen ihmisoikeus- ja demokratiataistelijoiden Vladimir Kara-Murzan ja Julija Navalnajan kanssa täällä Suomessa. Nämä tapaamiset muistuttavat meitä siitä, että on olemassa myös toisenlainen Venäjä.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä kannattaa kahden valtion mallia Lähi-idässä. Ryhmä tukee Palestiinan tunnustamista ja korostaa välittömän tulitauon tarvetta.

– Juuri nyt tarvitaan tulitauko ja kaikkien panttivankien välitön vapauttaminen, jonka jälkeen neuvottelut on aloitettava. Sekä terrorismin että laittomien siirtokuntien käytön politiikan välineenä on loputtava. Suomen tavoitteena tulee olla Palestiinan tunnustaminen. Keskeistä on se, että molemmat osapuolet tunnustavat toistensa oikeuden olemassaoloon, Biaudet sanoo.

Biaudet totesi lopuksi, että poliittisia rauhanprosesseja on edistettävä voimakkaasti, jotta väkivalta voidaan korvata vuoropuhelulla ja rauhanpyrkimyksillä.

Wickström: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on arvioitava tarvetta pidentää sairaalan päivystysaikoja

Kansanedustaja Henrik Wickström (RKP) toivoo, että Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue arvioi, miten Raaseporin sairaalan 8–20 päivystys toimii. Hallitus on tänään ilmoittanut, että Raaseporin päivystys saisi olla avoinna 24/7, mutta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue teki tänä vuonna toisenlaisen päätöksen, mikä tarkoittaa, että päivystysaikoja on rajoitettu.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Kielletään eheytyshoidot

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist osallistuu Turku Pride-kulkueeseen. Turku Priden teemana on yhteisö ja Turku Pridea vietetään nyt kymmenettä kertaa.

Lue seuraava artikkeli