Eva Biaudet tähtää comebackiin!

Biaudet uskoo kahteen paikkaan Helsingissä.

– On jännittävää tulla takaisin, sanoi Eva Biaudet kertoessaan asettuvansa ehdolle kevään eduskuntavaaleissa. Biaudetin tähtäimessä on tehdä arvoperusteista politiikka. Biaudet haluaa tehdä sitä RKP:n riveissä, joka on Biaudetin mukaan ihmisoikeusystävällisin ja humanistisin puolue.

– Tavoitteeni on auttaa RKP:tä saamaan kaksi paikkaa eduskunnassa Helsingin vaalipiiristä. Meillä on monta hyvää ehdokasta ja siksi meillä on hyvät mahdollisuudet saada kaksi paikkaa, sanoo Biaudet.

– Päätös asettua ehdolle kypsyi nopeasti. Eilen sain tietää, että lakimuutoksen takia erivapautta ei enään myönnetä yhdenvertausvaltuutetun pätevyysvaatimuksiin, ja tämä tarkoittaa, että en voi hakea jatkokautta nykyiseen virkaani. Eduskunnassa voin jatkaa työtä samojen kysymyksien parissa, sanoi Biaudet.

Entinen presidenttiehdokas, ministeri, ETYJ-edustaja ja nykyinen yhdenvertaisuusvaltuutettu Biaudet asettuu RKP:n ehdokkaaksi kotikaupunkinsa Helsingin vaalipiirissä. RKP:n lista oli jo täynnä, mutta Biaudetin veli Tom astui sivulle ja antoi oman ehdokaspaikkansa siskolleen. Biaudet on ollut kansanedustajana vuosina 1991-2006, ja peruspalveluministerinä 1999-2000 ja 2002-2003. Biaudet oli RKP:n presidenttiehdokas vuoden 2012 vaaleissa.

RKP:llä ehdokkaita Kaakkois-Suomessa

Ensimmäistä kertaa 40 vuoteen voi äänestää RKP:tä Kaakkois-Suomessa.

Lue edellinen artikkeli

Anna-Maja Henriksson: Rajamäki uppvisar total avsaknad av medmänsklighet

Anna-Maja Henriksson är bestört över att lagförslaget om papperslösa personers hälsovård kommer att förfalla i riksdagen.

Lue seuraava artikkeli