Geografi: Yhteispiiri

Articles

Wilhelm von Nandelstadh pyrkii RKP:n varapuheenjohtajaksi

Yrittäjä ja Sastamalan kaupunginvaltuuston ja -hallituksen jäsen Wilhelm von Nandelstadh asettuu ehdolle RKP:n varapuheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa.

RKP:n Yhteispiirin puheenjohtajisto jatkaa piirin johtamista

RKP:n Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen 20.4.2024 Tampereella. Kokouksessa valittiin puheenjohtajisto ja piirihallitus toimintavuodelle 2024–2025. Johan Bardy (Kaakkois-Suomi) valittiin uudelleen piirin puheenjohtajaksi ja myös Pia Tyyskä (Häme) jatkaa piirin varapuheenjohtajana.

Kaupunginvaltuutettu ja yrittäjä Wilhelm von Nandelstadh asettuu ehdolle EU-vaaleissa

Wilhelm von Nandelstadh asettuu ehdolle europarlamenttivaaleissa 9.6.2024.

Eva Biaudet: “On erittäin surullista, että niin pienen kansan oikeudet näyttävät olevan näin vaikea asia suurelle enemmistölle”

Hallitus antoi joulukuussa eduskunnalle esityksen saamelaiskäräjälain muutoksiksi. Esityksen tavoitteena on edistää saamelaisten itsemääräämisoikeuden toteutumista sekä parantaa saamelaisten kieltään ja kulttuuriaan koskevan itsehallinnon ja saamelaiskäräjien toimintaedellytyksiä.

Inarissa juhlittiin RKP Saamea

RKP juhlisti maanantaina 27.11. RKP Saamen paikallisosaston virallista rekisteröintiä Inarissa. Juhlallisuuksiin osallistuivat RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson, Eurooppa- ja omistajaohjausministeriAnders Adlercreutz, RKP:n varapuheenjohtaja, liikunta-, urheilu, ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist sekä RKP:n europarlamentaarikko Nils Torvalds.

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen Helsingissä 22.4.2023. Johan Bardy (Kaakkois-Suomi) jatkaa RKP:n Yhteispiirin puheenjohtajana. Bardy on johtanut piiriä syyskuusta 2021 lähtien. Varapuheenjohtajaksi valittiin uudelleen Pia Tyyskä (Häme). Tyyskä on toiminut varapuheenjohtajana huhtikuusta 2021 lähtien.

Ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri on nimennyt uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri on nimennyt lisää ehdokkaita 2. huhtikuuta 2023 järjestettäviin eduskuntavaaleihin. Joulukuun 15 päivä nimitettiin Veronica Helanen ja Tanja Nyman Oulun vaalipiiristä ja Sara Ikävalko Hämeen vaalipiristä.

Varsinais-Suomen RKP:llä oli viimeinen valtuustokokous hyvinvointialueella tältä vuodelta – Yhdessä eteenpäin!

Keskiviikkona Varsinais-Suomen hyvinvointialueella oli viimeinen valtuustokokous tältä vuodelta. Kokouksessa käsiteltiin hyvinvointialueen ensi vuoden budjetti ja investointisuunnitelma vuosille 2024-2027. Sen lisäksi valittiin edustajat kolmeen uuteen jaostoon: henkilöstöjaosto, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen jaosto sekä järjestämisjaosto. Näiden lisäksi valittiin edustajat neljään lautakuntaan, jotka ovat: TYKS/ sairaalapalvelulautakunta, Sote-palvelulautakunta, ikääntyneiden palvelulautakunta ja pelastuslautakunta. Muutokset jotka koskevat jaostoja ja lautakuntia sisältyvät suunniteltuun organisaatiouudistukseen. Uudistus tuo jaostoille ja lautakunnille paremmat mahdollisuudet vaikuttaa päätöksentekoon, kun niillä on vuodenvaihteen jälkeen myös budjettivastuu.

Henriksson: Saamelaisten kielellisten oikeuksien eteen tarvitaan pitkäjänteistä työtä

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson korostaa saamen kielten viikon yhteydessä pitkäjänteisen työn merkitystä saamelaisten kielten oikeuksien puolesta.

Markku Kanervisto RKP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi Keski-Suomen vaalipiirissä

Ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri on nimittänyt piirikokouksessaan Hämeenlinnassa 15.10.2022 Markku Kanerviston puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Tommy Häyrynen RKP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi Savo-Karjalan vaalipiirissä

Ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri on nimittänyt piirikokouksessaan Hämeenlinnassa 15.10.2022 Tommy Häyrysen puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi. Häyrynen toimii RKP Savo-Karjalan paikallisosaston puheenjohtajana ja on myös piirihallituksen jäsen.

RKP mukana Helsinki Pridessa

RKP, Ajatushautomo Agenda, RKP-Nuoret, RKP:n naisjärjestö ja Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs järjestävät tapahtumia koko pride viikon ajan.

RKP on nimennyt Wilhelm von Nandelstadhin eduskuntavaaliehdokkaaksi Pirkanmaalla

Ruotsalaisen kansanpuolueen Yhteispiiri on nimennyt keskiviikkona 25.5.2022 Wilhelm von Nandelstadhin puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi Pirkanmaalla.

Kia Ahlfors RKP Yhteispiirin uusi toimintakoordinaattori

Kia Ahlfors on nimitetty RKP Yhteispiirin uudeksi toimintakoordinaattoriksi. Ahlfors vastaa yhdessä toiminnanjohtajan kanssa piirin toiminnasta

Pekka Sinervo RKP Pohjois Pohjanmaan eduskuntavaaliehdokas

RKP Yhteispiirin piirikokous on nimittänyt 26.4.2022 Pekka Sinervon puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Ida Susi RKP Satakunnan eduskuntavaaliehdokas

RKP Yhteispiirin piirikokous on nimittänyt 26.4.2022 Ida Suden puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Johan Bardy Kotkasta jatkaa RKP:n Yhteispiirin puheenjohtajana

RKP:n Yhteispiiri kokoontui piirikokoukseen Helsingissä 26.4.2022 Johan Bardy jatkaa RKP Yhteispiirin puheenjohtajana. Bardy on johtanut piiriä syyskuusta 2021 lähtien. Varapuheenjohtajaksi valittiin uudelleen Pia Tyyskä.

RKP Yhteispiiri lähtee vaaleihin 20 ehdokkaalla

RKP:n Yhteispiiri saavutti tavoitteensa aluevaalien ehdokasasettelussa. Piiri lähtee vaaleihin ehdokkailla yhdeksällä hyvinvointialueella pohjoisimmasta Suomesta, Enontekiöltä aina eteläiseen Kymenlaaksoon asti. Uudella RKP Yhteispiirillä on yhteensä 20 ehdokasta.

Lapin Vihreät ja RKP Saame ovat solmineet vaaliliiton Lapin hyvinvointialueella aluevaaleissa

Lapin Vihreät ja Ruotsalainen kansanpuolue ovat solmineet vaaliliiton Lapin hyvinvointialueella aluevaaleissa 23.1.2022. Kyseessä on niin sanottu tekninen vaaliliitto, jossa RKP asettaa ehdolle 3 ehdokasta ja Vihreät mahdollisimman monta.

Muhoksen kunnanvaltuutettu Pertti Kukkonen aluevaaleissa ehdolle RKP:n listalle

Muhoksen kolmannen valtuustokauden kunnanvaltuutettu Pertti Kukkonen asettuu aluevaaleissa ehdolle RKP:n ehdokaslistalle. Hän täyttää näin RKP:n neljännen ja viimeisen ehdokaspaikan puolueen Pohjois- Pohjanmaan ehdokasasettelussa.

Juha Tapiola siirtyy Ruotsalaiseen kansanpuolueeseen ja asettuu ehdolle Päijät Hämeen aluevaaleissa 2022

Lahden kaupunginvaltuutettu, varatuomari Juha Tapiola asettuu aluevaaleissa ehdolle RKP:n ehdokaslistalle ja hän on näin ollen RKP:n viimeinen, kolmas ehdokas puolueen ehdokasasettelussa. Tapiola on aikaisemmin kuulunut Vihreiden puolueeseen.

RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Kymenlaaksossa 2022 aluevaaleissa

Kokoomus ja RKP ovat solmineet Kymenlaaksossa keskinäisen teknisen vaaliliiton tammikuussa 2022 pidettäviin aluevaaleihin. Vaaliliitto asettaa täyden 73 ehdokkaan listan.

RKP on asettanut Ida Susin aluevaaliehdokkaaksi Satakunnan aluevaaleihin

Satakunnan RKP on asettanut ensimmäisen aluevaaliehdokkansa, Ida Susi ent. Thomsen.

RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Päijät-Hämeessä

Kokoomus ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue (RKP) ovat solmineet vaaliliiton Päijät-Hämeessä tammikuun 2022 hyvinvointialueen vaaleihin.

RKP,Kokoomus ja KD vaaliliittoon pohjois-pohjanmaalla aluevaaleissa

RKP, Kokoomus ja KD ovat solmineet pohjois-pohjanmaalla keskinäisen teknisen vaaliliiton tammikuussa 2022 pidettäviin aluevaaleihin. Puolueet julkaisivat tiistaina 12.10. vaaliliittosopimuksen allekirjoitustilaisuudessa ensimmäiset ehdokkaansa. Vaaliliitto asettaa täyden 98 ehdokkaan listan.

Johan Bardy Kotkasta RKP Yhteispiirin uusi puheenjohtaja

RKP Yhteispiiri kokoontui ylimääräiseen piirikokoukseen Tampereella 26. syyskuuta 2021.

RKP Satakunta on nimennyt kolme ensimmäistä ehdokasta

Satakunnan Ruotsalainen kansanpuolue on nimennyt ensimmäiset kolme ehdokastaan. Paikallisosaston puheenjohtaja Juhani Järvinen, Nakkilasta, Ida Thomsen, Porista sekä Tomas Lundström Karviasta. Puolueella ei ole koskaan aikaisemmin ollut ehdokkaita Karvialla tai Nakkilassa. Porissa puolueella on ollut viimeksi kuntavaaliehdokas vuoden 1988 kuntavaaleissa.

Puolueristeily 11-13.1.2019

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen äänestäjiä, aktivistejä sekä luottamushenkilöitä kokoontuu risteilylle Tukholmaan tammikuussa.