Haglund: Ei kaksi miestä kokoomuksesta Brysseliin

– Muutaman viikon päästä EU-vaalien jälkeen on aika neuvotella uudesta EU-komissiosta ja muista huippuviroista

 Näihin neuvotteluihin Suomen tulee tarjoita enemmän kuin kaksi miestä kokoomuksesta, RKP:n puheenjohtaja, puolustusministeri Carl Haglund sanoi lauantaina kampanjakiertueellaan Uudellamaalla. Jyrki Katainen on ilmoittanut kiinnostuksensa EU:n huippuvirkoihin kun hän jättää pääministerin tehtävän kesäkuussa.

– Katainen on hyvä nimi EU:n keskeisiin tehtäviin. Jos hänet nimitetään tehtävään komission ulkopuolella, esimerkiksi Herman van Rompuyn seuraajaksi Eurooppaneuvoston puheenjohtajaksi, Suomen hallituksen tulee nimittää vielä Kataisen lisäksi komissaarin. Tässä tilanteessa Suomella tulisi olla naisehdokas komissioon, toteaa Haglund.

Haglund muistuttaa, että Suomella ei ikinä ole ollut naispuolista komissaaria. Säilyttääksemme uskottavuutemme tasa-arvoa edistävänä maana on tärkeää, että meillä on myös naisia ehdokkaina tärkeisiin kansainvälisiin tehtäviin.

– Minkä kuvan annamme Suomesta jos ainoat ehdokkaamme keskeisiin EU-tehtäviin ovat kaksi miestä kokoomuksesta, kysyy Haglund.

Suomen poliittinen kartta ei myöskään puolla kahden huipputehtävän jakamista samalle puolueelle.

– Meillä on monta pätevää ja kokenutta suomalaista naispäättäjää, jotka sopisivat erinomaisesti komissaariksi, muun muassa Astrid Thors, Jutta Urpilainen ja Mari Kiviniemi, sanoo Haglund.

Human flyktingpolitik, KD?

Utlänningspolitiken har under Kristdemokraternas ledning varit allt annat än generös.

Lue edellinen artikkeli

Nylund: De grönas energipolitik är naiv och kortsiktig

De senaste tiderna har fört med sig förändringar som påverkar såväl den europeiska som inhemska energipolitiken.

Lue seuraava artikkeli