Haglund ja Nylander: Hallituksen otettava selkeästi kantaa katupartiotoimintaan

Carl Haglund ja Mikaela Nylander jättävät kirjallisen kysymyksen katupartioiden toiminnasta. Edustajat kysyvät, mikä hallituksen kanta on katupartiotoimintaan, ja mihin toimenpiteisiin hallitus aikoo ryhtyä katupartioiden suhteen.

– Hallituksen sisällä tuntuu olevan osittain vastakkaisia näkemyksiä katupartioiden toiminnan suhteen. Sisäministeri Orpon ilmoittama kanta oli selkeä ja tervetullut, oikeusministeri Lindströmin lausunto sen sijaan on tulkinnanvarainen. Suomessa yleistä järjestystä valvoo ja ylläpitää julkinen valta, eli tässä tapauksessa poliisi. Katupartiotoimintaan liittyy selkeä riski siitä, että se voi johtaa oman käden oikeuteen ja väkivaltaan. Siksi olisi täysin välttämätöntä, että hallitus yksiselitteisesti toteaisi tämän, eikä antaisi enää tilaa tulkinnoille, toteaa Haglund.

– Poliisiylijohtaja Kolehmainen totesi, että talkootyötyyppinen vapaaehtoistyö on kannatettavaa. Tähän voi yhtyä siltä osin, että nuorisotyöntekijöiden ja vanhempien viikonloppuisin ja öisin tekemä talkootyö nuorten tukemiseksi lisää turvallisuudentunnetta ja on siksi tervetullutta. Odinin sotureiden kaltaiset katupartiot taas herättävät sekaannusta, pelkoa ja turvattomuutta monille yhteiskuntamme ryhmille, eikä niitä siksi pidä hyväksyä, Nylander sanoo. Lisätietoja: Carl Haglund, RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja 050 521 7379 Mikaela Nylander, kansanedustaja 0505113029

Henriksson: folket har rätt till kvalitet i lagberedningsarbetet

Regeringen bör ta kritiken om att lagberedningen inte håller tillräckligt hög standard på allvar, säger gruppordförande Anna-Maja Henriksson.

Lue edellinen artikkeli

Pääministerin selkeästi torjuttava rasistiset katupartiot

Carl Haglund ja Ville Niinistö: Hallituksen osoitettava johtajuutta. Pääministerin on selkeästi torjuttava rasistiset katupartiot

Lue seuraava artikkeli