Haglund: Työmarkkinoita uudistettava

RKP:n väistyvä puheenjohtaja Carl Haglund vaatii, että työmarkkinauudistusten on jatkuttava, vaikka niin sanottu kilpailukykysopimus onkin nyt saavutettu.

– Hallituksen tavoite on luoda 110 000 työpaikkaa tällä vaalikaudella. Siitä huolimatta tiedämme nyt, että työpaikkoja on tänä päivänä vähemmän kuin viime vuonna. On hyvä, että saamme vihdoin selvyyden niin sanotusta kilpailukykysopimuksesta. Hallitus on kuitenkin myöntänyt, että sopimus ei yksinään ole riittävä työttömyyden vähentämiseksi, sanoi Haglund viimeisessä linjapuheessaan RKP:n puoluekokouksessa Turussa tänään. RKP on pitkään puhunut paikallisesta sopimisesta, joka parantaisi pienten ja keskisuurten yritysten kasvua. RKP on myös esittänyt minityömallia, vaihtoehdon työnvälityksen uudistamiseksi, kannustavamman työttömyysturvan ja konkreettisia aloitteita, jotta turvapaikanhakijat ja pakolaiset saisivat tehdä töitä. – Meillä ei ole varaa lamaantuneisiin työmarkkinoihin. Työn on jatkuttava. Se on vähintä mitä voimme tehdä niille 264 000 suomalaiselle, jotka tänään ovat työttömiä. Pitkällä aikavälillä uudistetut työmarkkinat ovat ratkaisevassa asemassa maamme hyvinvoinnin pelastamiseksi.

Nylander ja Biaudet: Tarvitsemme perhepoliittisen kokonaisuudistuksen

RKP:n kansanedustajat Mikaela Nylander ja Eva Biaudet haluavat parantaa naisten asemaa työmarkkinoilla tekemällä perhepoliittisen kokonaisuudistuksen. Samalla turvattaisiin laadukas varhaiskasvatus kaikille lapsille.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz, Borgarsdóttir Sandelin och Wulff SFP:s vice ordförande

Under partidagen i Åbo, som har ägt rum under veckoslutet, valdes Anders Adlercreutz från Kyrkslätt, Silja Borgarsdóttir Sandelin från Helsingfors och Nicke Wulff från Åbo till SFP:s vice ordförande.

Lue seuraava artikkeli