Hallitusohjelma tukee nopeita ja hyviä yhteyksiä

Maanantaina (16.12) eduskunnassa keskusteltiin pääministeri Marinin hallitusohjelmasta. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) painotti puheenvuorossaan ihmisten oikeuksia peruspalveluihin asuinpaikasta riippumatta.

Hallitusohjelman mukaan harvaan asutuilla alueilla ja saaristossa ihmisten oikeudet peruspalveluihin tulee turvata alueiden yhteistyötä tukemalla, uusilla toimintatavoilla ja riittävillä resursseilla. Kirjoitus koskee erityisesti palveluiden saatavuutta, yhteiskunnan turvaa ja liikkumisen edellytyksiä.

– Viimeaikaisia saariston lauttaliikenteestä kertovia uutisia ajatellen, näen kirjoituksen tukena palvelutason säilyttämiseen vähintään nykyisellä tasolla, sanoo Bergqvist. Kun yhteiskunnassamme yleisesti panostetaan yhteyksien nopeuttamiseen, tämän tulisi koskea suurelta osin myös lauttaliikennettä, Bergqvist toteaa.

Toimivat nettiyhteydet tulevat tulevaisuudessa olemaan välttämättömiä niin terveydenhuollolle kuin kouluille ja yrittäjille. Bergqvist iloitsee hallituksen sitoutumista kattavan valokuituverkon rakentamiseen koko maahaan.

– 5G:n teknologia ei sovi saariston olosuhteisiin. Sen takia tarvitaan valokuituverkkoa, mihin voi liittää 5G asemia. Näin peruspalvelut turvataan myös tulevaisuudessa, sanoo Bergqvist.

Adlercreutz: Tärkeää hyödyntää tilaisuutta ja kokeilla eri työllisyystoimia

Hallitusohjelma oli keskiössä maanantain täysistunnossa. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz piti ryhmän puheenvuoron, joka keskittyi vahvasti hallituksen työllisyystoimien toteuttamiseen. Ruotsalainen eduskuntaryhmä katsoo, että juuri nyt olisi hyvä tilaisuus eri työllisyyskokeiluille, joissa voidaan ennakkoluulottomasti kokeilla eri ideoita työllisyysasteen nostamiseksi.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Hanko-Hyvinkää -radan sähköistystyö käynnistyy vihdoin

– Kun tämä budjetti on toteutettu ja tämä hallitusohjelma viety läpi, Suomi on joka tapauksessa nykyistä tasa-arvoisempi, oikeudenmukaisempi, ilmastofiksumpi, yritysystävällisempi ja parempi paikka elää.

Lue seuraava artikkeli