Henrik Wickström RKP:n ehdokkaana eurovaaleissa

Inkoolainen Henrik Wickström asettuu ehdolla EU-vaaleissa RKP:n listalla. Menestyksekkäiden eduskuntavaalien jälkeen, joissa hän sai 3261 ääntä Uudellamaalla ja 40% kotikuntansa äänistä, Wickström suuntaa nyt katseensa Brysseliin. Wickström on valmis työskentelemään talouden vakauden ja kasvun, sekä eurooppalaisten arvojen puolesta Euroopan parlamentissa.

Wickström toimii kunnanhallituksen puheenjohtajana Inkoossa. Hänellä on vankka tausta paikallisessa päätöksenteossa. Vahvalla paikallispoliitiikan tuntemuksella, kokemuksella kansainvälisistä luottamustehtävistä ja kansainvälisen verkoston kera Wickström on nyt valmis toimimaan Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen edustajana Euroopan parlamentissa.

– Tosiasia on, että meidän täytyy puolustaa eurooppalaisia perusarvoja; demokratiaa ja vapautta. Elämme murrosvaihetta mitä tulee arvopohjaan jolle Eurooppa on rakennettu. Haluan työskennellä valoisan, avoimen ja rauhanomaisen Euroopan puolesta, Wickström sanoo.

Ne haasteet jotka Eurooppa ja Euroopan talous- ja rahaliitto (EMU) kohtaavat huolestuttavat Wickströmiä. Samalla ilmastonmuutos on sekä EU:n että koko maailman suurin kriisi tällä hetkellä. Ilmaston lämpeneminen on sukupolvikysymys jota poliitikot eivät enää voi olla huomioimatta.

– Meidän täytyy eurooppalaisella tasolla ratkoa talous- ja ilmasto-ongelmamme. Tarvitsemme vahvoja tulevaisuuden visioita siitä, miten haluamme, että unioni kehittyy. Eurooppalainen kauppapolitiikka ja infrastruktuuri ovat äärimmäisen tärkeitä mitä tulee talouskasvuun. Emme saa unohtaa ilmastonäkökulmaa, joka tuo mukanaan paitsi haasteita, myös mahdollisuuksia. Tarvitsemme Eurooppaa jossa yritykset, yrittäjyys ja innovaatiot voivat syntyä ja kasvaa. Ainoastaan silloin pystymme pitämään eurooppalaisen hyvinvoinnin, samalla kun rajoitamme ilmaston lämpenemisen enintään 1,5 asteeseen, Wickström toteaa.

Wickström, joka on 24 vuotias, opiskelee valtiotieteitä Helsingin yliopistossa. Kaksikielinen Wickström puhuu viittä virallista EU-kieltä.

Ida Schauman tähtää Euroopan parlamenttiin: “On aika ottaa Eurooppaa takaisin populisteilta”


Ida Schauman, 30, asettuu ehdolle EU- vaaleissa, tavoitteena olla Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen seuraava europarlamentaarikko. Schauman asettuu ehdolle koska vahva EU on edellytys Suomen kehitykseen ja hyvinvointiin.

Lue edellinen artikkeli

Thomas Blomqvist johtaa Ruotsalaista eduskuntaryhmää


Ruotsalainen eduskuntaryhmä valitsi kansanedustaja Thomas Blomqvist puheenjohtajakseen järjestäytymiskokouksessa.

Lue seuraava artikkeli