Henriksson: Lopullinen neuvottelutulos ratkaisee RKP:n osallistumisen hallitukseen

Suomen Ruotsalainen kansanpuolue (RKP) on hyväksynyt hallitustunnustelija Petteri Orpon kutsun osallistua hallitusneuvotteluihin. Puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson korostaa, että RKP:n osallistuminen hallitukseen riippuu lopullisesta neuvottelutuloksesta ja siitä, miten selvästi RKP:n tavoitteet näkyvät hallitusohjelmassa.

– Näemme valtiontalouden tasapainottamisen kahden seuraavan vaalikauden aikana välttämättömänä. On keskeistä, että nostamme työllisyysasteen 80 prosenttiin, että löydämme ratkaisuja työvoimapulaan sekä yksityisellä että julkisella sektorilla, että edistämme yritysten toimintaedellytyksiä ja että luomme talouskasvua, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Muiksi keskeisiksi asioiksi Henriksson mainitsee kaksikielisyyden, hoito- ja lähipalvelujen saatavuuden kansalaisten omalla kielellä, ilmastotavoitteista kiinnipitämisen ja koulutukseen panostamisen. Suomi tarvitsee myös työhön johtavaa maahanmuuttoa.

-RKP haluaa nähdä tulevaisuuteen katsovan, avoimen ja tasa-arvoisen Suomen, emmekä tingi arvoistamme. Maamme tarvitsee nyt toimintakykyisen hallituksen, joka epävakaassa globaalissa tilanteessa pystyy vastaamaan aikamme suuriin haasteisiin. Kun neuvottelutulos on tiedossa, päätämme, voimmeko sen hyväksyä ja osallistua hallitukseen, Henriksson lopettaa.

Adlercreutz: Kiitos demokratiastamme kuuluu sotiemme veteraaneille

-Emme koskaan saa unohtaa veteraanien panosta vapaan ja demokraattisen Suomen puolesta, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz tänään kansallisena veteraanipäivänä.

Lue edellinen artikkeli

Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajaksi

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri, Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajaksi. Henriksson on toiminut puolueen puheenjohtajana vuodesta 2016. Henriksson on johtanut puolueen useisiin vaalivoittoihin ja johtaa nyt toista kertaa RKP:n neuvotteluryhmää hallitusneuvotteluissa.

Lue seuraava artikkeli