Henriksson: Pietarsaaren päivystys turvattu

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson iloitsee sosiaali- ja terveysministeriön päätöksestä siitä, että Pietarsaaren sairaalalle on myönnetty jatkolupa perusterveydenhuollon ympärivuorokautiselle päivystykselle.

– Pietarsaaren päivystys on nyt turvattu seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Pietarsaaren sairaalan päivystys on toiminut sosiaali- ja terveysministeriön poikkeusluvalla vuodesta 2018, ja tätä lupaa jatketaan nyt. Tämä on tärkeä päätös. Pietarsaaren seudun asukkaat voivat nyt nukkua yönsä rauhassa ja myös päivystyksen henkilökunta saa työrauhaa, Henriksson sanoo.

Pohjanmaan hyvinvointialue on hakenut lupaa päivystystoiminnan jatkamiselle. Sosiaali- ja terveysministeriön tänään tekemä päätös on ajalle 1.1.2023-31.12.2025.

– Olen syksyn aikana useasti keskustellut asiasta ministerikollegani Krista Kiurun kanssa. Haluan kiittää häntä hyvästä yhteistyöstä tässä asiassa, Henriksson sanoo.

Adlercreutz: Työllisyystavoitteet on saavutettu, mutta parempaan on pystyttävä

Työllisyysaste on ennätystasolla. Tilastokeskuksen viimeisimpien lukujen mukaan työllisyysaste on 74,7 prosentissa. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyytyväinen, mutta näkee syitä huolestua työvoimapulasta.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Lossikuljettajien pätevyysvaatimuksia on tarkistettava nyt!

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP), liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen, on huolestunut lossikuljettajien alentuneista pätevyysvaatimuksista Nauvo-Korppoo-lauttapaikalla Turunmaan saaristossa. Bergqvist on jättänyt kirjallisen kysymyksen, jossa hän kysyy, miten liikenneturvallisuus taataan tulevaisuudessa.

Lue seuraava artikkeli