Henrikssonin tiimi nyt täysilukuinen – Alexander Junell nimitetty erityisavustajaksi

Euroopan parlamentin jäsen Anna-Maja Henrikssonin Brysselin-tiimi on nyt täysilukuinen, kun oikeusnotaari Alexander Junell on nimitetty erityisavustajaksi. Junell on toiminut viimeksi Henrikssonin erityisavustajana Opetus- ja kulttuuriministeriössä. Aiemmin hän on työskennellyt Henrikssonin eduskunta-avustajana sekä yksityisellä sektorilla, muun muassa asianajotoimistossa ja pörssiyhtiössä. Junell on kotoisin Kokkolasta.

– On todella hienoa, että meillä on nyt täysilukuinen ja vahva tiimi kasassa. Meillä on tärkeitä ja haastavia kysymyksiä käsiteltävänä EU:ssa: muun muassa Ukrainan tukeminen, sisämarkkinoiden vahvistaminen ja oikeusvaltioperiaatteen edistäminen. Tämän tiimin kanssa olen vakuuttunut siitä, että olemme valmiita kohtaamaan nämä haasteet ja samalla menestyksekkäästi ajamaan RKP:lle tärkeitä asioita Brysselissä, sanoo Henriksson.

Junell liittyy tiimiin, johon kuuluvat jo Minna Österholm, Oscar Byman ja Alexandra Gäddnäs. Österholm on kotoisin Lapinjärveltä, hänellä on pitkä kokemus RKP:stä ja hän on viimeksi työskennellyt Nils Torvaldsin kanssa Euroopan parlamentissa. Byman on kotoisin Kemiönsaarelta, hän on viimeksi toiminut urheilu-, liikunta- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistin erityisavustajana ja aiemmin Henrikssonin erityisavustajana hänen toimiessaan oikeusministerinä. Gäddnäs on Ahvenanmaalta, hänellä on akateeminen tausta monitieteisistä Eurooppa-opinnoista ja hän on aiemmin toiminut toimittajana Ahvenanmaalla.

Österholm toimii toimistopäällikkönä ja seuraa maa- ja metsätalouskysymyksiä. Byman vastaa työstä sisämarkkina- ja kuluttajansuojavaliokunnassa (IMCO) sekä seuraa turvallisuuspoliittiset kysymykset. Gäddnäs vastaa Ahvenanmaan asioista ja kehitysvaliokunnasta (DEVE). Junell vastaa viestinnästä ja mediasuhteista sekä kansalaisoikeuksien ja oikeus- ja sisäasioiden valiokunnasta (LIBE). Gäddnäs ja Junell aloittavat työnsä ensi viikosta lähtien.

– Minulle on tärkeää, että voimme myös jatkaa perinnettä tarjota harjoittelupaikkoja Euroopan parlamentissa. Siksi yhteistyö Liberal Praktik -ohjelman kanssa jatkuu. Ensimmäinen harjoittelija aloittaa jo ensi viikolla, Henriksson lopettaa.

 

Wickström esitti kirjallisen kysymyksen valtatie 25:stä.

Kansanedustaja Henrik Wickström on jättänyt kirjallisen kysymyksen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Rannelle. Kysymyksessään Wickström ottaa esille valtatie 25:n vaarallisuuden. Wickström toivoo, että hallitus nopeuttaa investointeja tien parantamiseksi.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Ei rasismille!

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist toivottaa urheiluliikkeen rasisminvastaiset toimet tervetulleiksi.

Lue seuraava artikkeli