Joakim Strand vieraili Marokossa puhemiesvaltuuskunnan kanssa: Keskityttiin kauppasuhteisiin ja kansainvälisiin asioihin.

Puhemiesvaltuuskunta vieraili Marokossa 20.-21. toukokuuta. Joakim Strand (rkp) vieraili yhdessä eduskunnan puhemies Jussi Halla-ahon ja kansanedustaja Johannes Koskisen (sdp) kanssa pääkaupungin Rabatin lisäksi myös Tangerissa ja sen satamassa Tangier Medissä.

Keskustelua käytiin maiden välisistä poliittisista ja taloudellisista suhteista. Lisäksi keskustelua käytiin parlamenttien välisestä yhteistyöstä ja ajankohtaisista kansainvälisistä kysymyksistä, kuten Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaa vastaan.

Kansanedustaja Joakim Strand korosti vierailun aikana Suomen ja Marokon välisen yhteistyön käytännön näkökohtia. 

– Vierailu Tangeriin ja Afrikan suurimpaan satamaan, Tangier Mediin, oli erittäin mielenkiintoinen. Tapasimme myös yrityksiä, kuten Wärtsilä, Nokia ja Konecranes. Vahvistamalla talous- ja kauppasuhteitamme voimme myös edistää kestävää kehitystä ja innovaatioita uusiutuvan energian alalla. Myös energiaklusterissamme on vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia”, Strand sanoi.

Adlercreutz: Uusi omistajapoliittinen periaatepäätös painottaa kestävää kasvua ja vastuullista omistajuutta

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz on tänään 23. toukokuuta 2024 esitellyt hallituksen uuden omistajapoliittisen periaatepäätöksen. Periaatepäätös on valtio-omisteisten yhtiöiden omistajaohjauksen keskeisin dokumentti.

Lue edellinen artikkeli

Seuraa RKP:n puoluevaltuuston kokouksen poliittista keskustelua

RKP:n Puoluevaltuusto kokoontuu viikonloppuna 25–26.5.2024 Helsingissä. Perinteisesti kokouksen alku sekä yleispoliittinen keskustelu lähetetään livenä. Kokous alkaa n. klo 12:30 ja alkaa yleispoliittisella keskustelulla. Voit katsoa lähetystä jälkeenpäin tästä:

Lue seuraava artikkeli