Kuka maksaisi SDP:n kulttuuri-flirttailun viulut?

Entinen kulttuuriministeri Stefan Wallin ihmettelee SDP:n ministereiden tuoreita kulttuuripoliittisia esityksiä, jotka sekä vähentäisivät valtion verotuloja ja lisisivät menoja ilman että SDP-ministerit olisivat kertoneet mistä korvaavat rahat löydetään.

Wallin tarkoittaa valtionvarainministeri Antti Rinteen lausuttua halua poistaa sanomalehtitilausten 10-prosenttinen arvonlisävero sekä kulttuuriministeri Piia Viitasen esitystä korotettujen laina-korvausten puolesta. -Molemmat esitykset ovat ehdottoman sympaattisia ja lämmittävät kaikkien meidän sydäntä, joka sykkii kotimaisen kirjallisuuden puolesta ja tuntee myötätuntoa sanomalehtien taistelua median murrosta kohtaan. Valitettavasti esitykset eivät kuitenkaan ole sopusoinnussa valtiontalouden tilan kanssa. On maailman helpoin asia pidetää listaa hyvistä menonlisäyskohteista tai ilkeistä veroista, joita pitäisi laskea. On kuitenkin turhaa rakentaa pilvilinnoja jotka herättävät aivan turhia toiveita kentällä, Wallin sanoo. Wallin huomauttaa, että SDP:n kulttuuripoliittinen flirtti näki päivän valon muutama päivä ennen Helsingin kirjamessuja, jotka ovat vuoden ehkä suurin tapahtuma painetun sanan puolesta. Joko ajankohta oli hyvin tarkkaan valittu, tai sitten se oli vain satumainen sattuma, Wallin sanoo.

Saamelaisasioista vastaava ministeri Henriksson sai oman kummiporon

Keskiviikkona oikeusministeri Henriksson kertoi meneillään olevista ILO-sopimuksen ratifiointivalmisteluista kulttuurikeskus Sajoksessa Inarissa järjestetyssä kaikille avoimessa tilaisuudessa.

Lue edellinen artikkeli

Igen ett hot mot landsbygden

Kretsstyrelsen för Svenska folkpartiet i Österbotten godkänner inte varslandet om utdragen tidtabell för utbetalning av jordbruksstödet och ställer oss kritiska till den alltmer ökade byråkratin inom jordbruket.

Lue seuraava artikkeli