Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen vaikuttamistoimielinten kokousmateriaalit saa jatkossa myös ruotsiksi

Länsi-Uudenmaan aluevaltuuston puolueet ovat neuvotelleet muutoksista hyvinvointialueen hallintosääntöön. RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Nina af Hällström osallistui neuvotteluihin. Lisäksi aluehallituksen toinen varapuheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) osallistui läsnäolo-oikeudella.

– Yksi RKP:n tavoitteista neuvotteluissa oli ruotsin kielen aseman vahvistaminen hallinnossa, jota meidän luottamushenkilöt ovat pitäneet puutteellisena ja josta myös kansalliskielilautakunta on huomauttanut lausunnossaan hallintosäännöstä. Neuvotteluissa saimme läpi vaatimuksen, että vaikuttamistoimielinten kokousmateriaalin saa jatkossa ruotsinkielisenä, af Hällström iloitsee.

Aluevaltuustolle enemmän valtaa päättää ohjelmista.

– Toinen positiivinen muutos hallintosääntöön on ilmasto-ohjelman ja osallisuusohjelman tuominen jatkossa aluevaltuuston päätettäväksi. Se lisää näiden ohjelmien painoarvoa huomattavasti, sanoo af Hällström. 

Aluehallituksen yksilöasioiden jaosto säilyy ja aluehallituksen ohjauksessa selvitetään asumispalvelutuotannon uudelleen organisointia. 

– Yksilöasioiden jaoston jäsenten määrä päätettiin vähentää yhdeksästä viiteen jäseneen. Jaoston säilyminen on kuitenkin tärkeää, jotta meillä päättäjillä on käsitys oikaisuvaatimusten määrästä ja lajeista, sanoo Rehn-Kivi. 

– Neuvottelupöytäkirjamerkintöihin kirjattiin, että virkakunnan esittämän asumispalvelutuotannon johtamisrakenteen uudelleen organisointia selvitetään aluehallituksen ohjauksessa. Ilman riittävää vaikutusten arviointia ja konkreettista organisaatiokaaviota johtamisrakenteen muutoksia oli mahdotonta hyväksyä. Tarvitsemme asian käsittelyn ja päätöksen pohjaksi lisää tietoa uudelleen organisoinnin vaikutuksista organisaatioon, sanoo Rehn-Kivi.

HUSin hallituksen jäsenet Cederlöf ja Blomqvist-Valtonen: Lohjan synnytysten lakkauttamisen kiirehtiminen suututtaa

Lohjan synnytysosaston sulkemisen valmistelut alkoivat tänään 2. syyskuuta 2024. Päätös synnytysosaston sulkemisen tarkasta ajankohdasta tehtiin virkamiespäätöksenä. Tavoitteena on sulkea Lohjan synnytysosasto lopullisesti 1.12.2024.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz budjettiriihestä: Monia kasvua vahvistavia toimia

Hallituksen budjettiriihi päättyi tiistai-iltana 3. syyskuuta. Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, opetusministeri Anders Adlercreutz on monista vaikeista päätöksistä huolimatta tyytyväinen lopputulokseen.

Lue seuraava artikkeli