Ministeri Joakim Strand budjettiriihestä: Ennätysmäärä infrainvestointeja Vaasan vaalipiiriin

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Joakim Strand on tyytyväinen budjettineuvotteluiden tulokseen vuoden 2025 valtionbudjetista. Hallituksen budjettipolitiikka keskittyy talouden vakauteen, työllisyyden, kasvun ja hyvinvointipalvelujen turvaamiseen. Budjettineuvottelut eivät sisältäneet uusia leikkauksia.

Vuoden 2025 budjettiesitys sisältää valonpilkkuja tulevaisuutta ajatellen, vaikka hallituskausi onkin toistaiseksi ollut osittain sopeuttamisen leimaama. Ehdotus sisältää muun muassa ennätysmäiset infrastruktuuri-investoinnit Pohjanmaalla ja Vaasan vaalipiirissä, mikä ilahduttaa Strandia suuresti. 

– Se, että varaamme Vaasan yhteystielle yli 30 miljoonaa euroa, on suuri työvoitto, Strand sanoo. 

Suupohjan radan parantamiseen on varattu yhteensä 15 miljoonaa euroa. Lisäksi valtatie 8:aa parannetaan useilla osuuksilla, niin Pietarsaaressa, Kokkolassa kuin Kristiinankaupungin kohdalla välillä Tiukka-Metsälä. Vaasan Satamatien suunnittelu jatkuu. 

– Nämä investoinnit ovat erittäin tärkeitä sekä elinkeinoelämän kilpailukyvyn että ihmisten arjen kannalta, Strand sanoo.

Budjettikirjasta löytyy myös panostuksia digitalisointiin, mikä muun muassa vahvistaa Kansallisarkistoa Vaasassa. Myös vientiä edistävät organisaatiot, kuten Viexpo ja Suomalais-ruotsalainen kauppakamari, saavat lisärahoitusta. 

– Kulttuuri- ja kolmannen sektorin apurahat voitiin myös turvata suurelta osin, mikä myös ilahduttaa Strandia

Esimerkiksi Rikosuhripäivystyksen tärkeä työ saa jatkossakin tukea.

Adlercreutz budjettiriihestä: Monia kasvua vahvistavia toimia

Hallituksen budjettiriihi päättyi tiistai-iltana 3. syyskuuta. Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, opetusministeri Anders Adlercreutz on monista vaikeista päätöksistä huolimatta tyytyväinen lopputulokseen.

Lue edellinen artikkeli

Ministeri Bergqvist budjettiriihestä: Talousarvioesityksestä löytyy myös valopilkkuja

Hallitus on tänään päättänyt niin sanotun budjettiriihensä. Liikunta- urheilu- ja nuorisoministeri, Rkp:n varapuheenjohtaja, Sandra Bergqvist näkee neuvottelutuloksessa paljon valopilkkuja vaikeasta lähtötilanteesta huolimatta.

Lue seuraava artikkeli