Missä on budjetin strategisuus?

Vuoden 2017 valtionbudjetista keskustellaan tänään eduskunnassa. Hallitusohjelmaan sisältyy erilaisia strategisia toimenpiteitä työllisyyden ja talouskasvun parantamiseksi. Valitettavasti tämä strategisuus kuitenkin loistaa poissaolollaan.

– Pääministeri Sipilä puhuu mielellään ns. strategisesta hallitusohjelmasta, jonka strateginen tavoite on nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin. Tämän tavoitteen voimme kaikki allekirjoittaa. Varsinkin naisten keskuudessa työllisyysaste on kuitenkin jopa laskenut. Tämä on huolestuttava kehityssuunta. Perhepolitiikkamme kaipaa pikaista uudistusta, mutta hallitus tuskin tekee puheista huolimatta asialle mitään, sillä se ei sovi Perussuomalaisille, sanoo kansanedustaja ja RKP:n varapuheenjohtaja Anders Adlercreutz.

On hyvä, että työmarkkinatukea voi käyttää starttirahana. 2500 € korvaus äitien työnantajille on luonnollisesti tervetullut, mutta kyse on laastarista, ei ratkaisusta. Tarvitaan suurempia toimenpiteitä.

– Hallituksen haluttomuus tehdä rakenteellisia muutoksia on häkellyttävä. Todellisille ongelmille suljetaan silmät ja sementoidaan vanhoja rakenteita, on sitten kysymys työmarkkinoista tai vaikka vanhempainvapaasta. Ruotsalaisella eduskuntaryhmällä on näille valmiit mallit, jotka kernaasti jaamme kansanne. Kehotan hallitusta tarttumaan ongelmiin, myös rakenteellisesti.

Henriksson vaatii uudelleenkäsittelyä

Sosiaali- ja terveysministeriön antamassa lisäselvityksessä oli merkittäviä virheitä.

Lue edellinen artikkeli

Helsinki: Valtuustoryhmän ryhmäaloite

RKP:n valtuustoryhmä Helsingissä haluaa kehittää Eteläsataman aluetta.

Lue seuraava artikkeli