Nylund: Hallitus ei välitä maanviljelijöistä

Reilut kaksi kuukautta sitten yli viisituhatta maanviljelijää ja yli kuusisataa traktoria osoitti mieltään Senaatintorilla. Silloin pääministeri, valtionvarainministeri ja maa- ja metsätalousministeri antoivat selkeän viestin; hallitus kuulee.

Hallitus kuulee maanviljelijöiden hädän, Mavi tullaan asettamaan maa- ja metsätalousministeriön ohjauksen alaiseksi, byrokratiaa vähennetään, tuet tullaan maksamaan ajoissa ja hallitus tulee painostamaan Brysseliä, jotta saisimme kompensaatiota.

– Nyt meillä on tulos. Tiloilla ei näy muutosta, tukia ei ole maksettu, Brysselistä ei tullut apua. Lausuntokierroksella oleva hallituksen periaatepäätös julkisten hankintojen tiukemmista säännöistä on jo nyt vesittynyt ja pari viikkoa sitten työ- ja elinkeinoministeriön työryhmä hylkäsi lakiesityksen kaupan pelisääntöjen muuttamiseksi. Maanviljelijät ovat odottaneet pelastukseksi pientä rahoituspakettia, joka voisi auttaa tiloja selviämään kriisin yli. Ministeri Tiilikainen on puhunut 48 miljoonasta eurosta

– Hallituksen toinen lisätalousarvio osoittaa valitettavasti, että hallitus laiminlyö maanviljelyn kriisiä. Talousarviossa esitetään 144 miljoonan lisäeuron panostusta Talvivaaran muodostamaan pohjattomaan kuiluun. Samalla budjetissa ei ole ainuttakaan euroa maataloudelle, joka nyt on syvimmässä kriisissään koko jäsenyytemme aikana. Tämä on täysin vastuutonta hallitukselta!

Nylund puhui tänään eduskunnan lähetekeskustelussa hallituksen toisesta lisätalousarviosta.

Adlercreutz: Meidän ei tule piiloutua kansanäänestyksen taakse

Suomi tulee lähivuosien aikana mitä suurimmalla todennäköisyydellä ottamaan kantaa NATO-jäsenyyteen. Kansanedustaja Anders Adlercreutz ei pidä kansanäänestystä tarkoituksenmukaisena.

Lue edellinen artikkeli

Biaudet: Kvinnornas andel borde vara 50 procent

Trots att Finland var först i världen med att göra kvinnor politiskt valbara dröjde mer än 50 år innan andelen kvinnor i riksdagen översteg 10 procent.

Lue seuraava artikkeli