Perhevapaiden uudistaminen on välttämätöntä

Helsingin Sanomat kertoi eilen keskiviikkona hallituspuolueiden erimielisyyksistä perhevapaiden mahdollisesta uudistamisesta ja uudistamisen aikataulusta.

Puolueista kokoomus on kiirehtinyt uudistusta, kun taas keskusta ja perussuomalaiset jarruttavat sitä.

– On surullista, että hallituksen sisäiset ristiriidat estävät meitä tekemästä tätä työllisyyden ja tasa-arvon kannalta elintärkeää uudistusta. Perhevapaiden uudistamisen tarve on aivan ilmeinen, eikä asian edistäminen ole tulevan perheministeri Saarikon mainitsemaa hätiköintiä. Päinvastoin vatulointi saa nyt riittää, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

RKP esittelee vaihtoehtonsa hallituksen talousarvioesitykselle tiistaina 25.10. klo 11.00.

– Varjobudjettimme yhteydessä tulemme esittelemään ratkaisun perhevapaiden ja kotihoidon uudistamiseksi. Meidän mallimme, josta olemme jo puhuneet kauan, pienentää naisten ja miesten palkka- ja eläke-eroja sekä poistaa tasa-arvoisen urakehityksen esteitä. Monet viimeaikaiset tutkimukset osoittavat lisäksi, että Suomen on ensi sijassa uudistettava työmarkkinoitaan, mukaan lukien perhevapaita.

Demilitarisoinnin kyseenalaistaminen ei paranna turvallisuustilannetta

Puolustusministeri Jussi Niinistö sanoi tämän aamun Ykkösaamussa, että Ahvenanmaan demilitarisoidusta asemasta voitaisiin keskustella esimerkiksi osana Suomen ja Ruotsin välistä puolustusyhteistyötä.

Lue edellinen artikkeli

Wallin kysyy hallitukselta eutanasiasta

Wallin kysyy, tuleeko hallitus sovittamaan lainsäädännön siten, että se sallisi aktiivisen kuolinavun antamisen Suomessa.

Lue seuraava artikkeli