Pientaloasukkaat voivat saada kohtuuttomat korotukset

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Thomas Blomqvistin mukaan riittäviä vaikutusarviointeja ei ole tehty, kun kiinteistöveroa nyt ollaan uudistamassa.

– Emme voi hyväksyä, että syntyy riski, että esimerkiksi pienellä eläkkeellä elävät joutuvat muuttamaan omakotitalostaan sen seurauksena, että kiinteistövero voi nousta voimakkaasti.

Kiinteistöveron uudistamisen tavoitteena on ollut, että kiinteistöjen verotusarvot vastaisivat paremmin niiden käypiä arvoja. Sekä Veronmaksajien keskusliitto että Suomen Omakotiliitto ovat varoittaneet, että uudistuksella voi olla kielteiset vaikutukset pientalojen omistajille.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan hallitus vaikuttaa nyt helposti unohtavan tavallisen ihmisen.

– Kiinteistövero voi tietyissä tapauksissa nousta moninkertaisesti yksittäisten kiinteistöjen osalta. Muutoksesta voi tulla kohtuuton veronmaksajalle. Juuri päättynyt lausuntokierros osoittaa, että paljon pitää vielä korjata ennen kuin tämä laki on valmis. Onko pääministeri Sipilän mielestä oikein, että esimerkiksi pääkaupunkiseudulla asuva, pienellä eläkkeellä elävä pariskunta voi joutua myymään talonsa kiinteistöveron korotuksen takia, kysyy Henriksson.

Miksi porolla on ihmistä parempi suoja susia vastaan?

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan susien kaatamiseen tulisi olla samat säännöt koko Suomessa.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Päästökauppaa tulee laajentaa – tarvitsemme hiilinielumarkkinat

Maanantaina julkaistun YK:n ilmastopaneeli IPCC:n raportin mukaan tarvitaan radikaaleja toimenpiteitä, jotta saamme ilmaston lämpenemisen pysymään alle 1,5 asteen globaalilla tasolla. Adlercreutz yhtyy analyysiin.

Lue seuraava artikkeli